Žoze Murinjo – Svakoga dana u svakom pogledu...

Autor: Miloš Marković
četvrtak 09.04.2015.
13:47
Izvor: Sportske.net

Skromnost je vrlina, zar ne Žoze?

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Možete ga voleti, možete ga mrzeti, ali na njega nikako ne možete biti imuni.

Žoze Murinjo je posebna, endemska vrsta u fudbalskom svetu, menadžer koji, ako ništa drugo, daje posebnu čar ponekad užeglom fudbalskom svetu. Prvi je, čini se, probio kalup. Danas, na sreću imamo dosta fudbalskih stručnjaka koji osim svojim umećem plene i harizmom, karakterom. Najbolji primer su Klop i Dijego Simeone.

Ipak, Murinjo je 'Poseban'.

U sezoni u kojoj se njegov tim bori za titulu u Premijer Ligi, Murinjo nas je animirao sa bezbroj ispada u javnosti. Ovoga puta, očito se malo opustivši, pažnju sa sudija, protežiranja, rivalskih menadžera i fudbalera usmerio je na – sebe.

Tvrdi Portugalac kako je, kao u onom filmu, svakoga dan sve bolji, da u svakom pogledu svog fudbalskog rada napreduje.

„Mislim da imam problem.“

„U pitanju je to što sam sve bolji u svim aspektima posla otkako sam se vratio. Evoluirao sam. Napredovao sam u mnogim apsketima fudbalske igre. Naročito mislim na način na koji čitam igru, kako pripremam za utakmice, kako treniram igrače, na kompoletnu metodologiju...Osećam se sve bolje i bolje.“, ističe Murinjo.

Priznaje ipak, da ima jedna stvar koju jednostavno ne može da promeni.

„U jednoj stvari sam uvek isti. Kada izađem pred medije nikada nisam licemeran, uvek govorim iskreno i otvoreno.“, zaključuje Murinjo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke