Znate li šta je Kunova tajna?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 20.10.2014.
10:06
Izvor: Sportske.net

Džo Hart otkrio zbog čega Argentinac postiže golove kao na traci. Aguero je inače najbolji strelac PL, ako računate odnos minuta i golova...

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Kun Aguero teroriše protivničke golmane, Argentinac je četiri puta zatresao mrežu Totenhema, promašio i jedan penal, ali je preskočio Teveza i sada je najbolji strelac u istoriji Sitija od kada postoji Premijer liga.

Njegov rekord je impresivan, postigao je 61 gol u 95 mečeva, a statistika kaže da daje pogodak u Engleskoj svakih 108 minuta.

To ga čini najefikasnijim fudbalerom u ligi svih vremena u odnosu na broj minuta provedenih na terenu. Iza sebe je ostavio Anrija koji je davao gol na svaka 122 minuta i Van Nistelroja koji je tresao mreže svakih 128 minuta.

On je propustio dosta mečeva prošle sezone zbog povrede mišića, ali je dao doprinos tituli, drugoj u tri godine. Ona prva je njegova u punom smislu te reči, dao je gol koji je značio i krunu za "Građane".

Govorkalo se i ranije, ali sada je golman Džo Hart potvrdio, Aguero na treningu ne odaje utisak rasnog strelca. Najčešće je gotovo nezainteresovan, promašuje iz svih pozicija.

"Mislim da se neće naljutiti, ali zaista ima dana kada je Kun beskoristan na treningu. Na to smo se navikli jer znamo da će biti drugi čovek kada dođe utakmica", rekao je golman Sitija.

"Aguero voli mečeve i to posebno one velike, voli da odlučuje stvari, probudi se kad se igra za bodove", objašnjava engleski reprezentativac.

Argentinac nikada nije govorio o tome, ali i u Argentini kažu da deluje uvek usporeno i nemotivisano na treningu. Ni tamo mu ne prigovaraju, kad je meč obično je onaj pravi.

Mada, njegov skor u Argentini nije blistav, odigrao je 56 mečeva i dao 22 gola. Mnogi kažu da je problem pozicija u timu, odnosno njegov najbolji prijatelj Mesi koji igra najbliže golu. Kada je Argentina 2007. osvojila prvo mesto na SP za mlade u Kanaqdi, Kun je dao šest golova i bio najbolji strelac turnira. Kada je Argentinac osvojila zlato u Pekingu 2008. na OI, Aguero je sa dva gola za par minuta srušio Brazilce i trasirao put ka prvom mestu.

U seniorskoj selekciji nije bio tako ubojit, ali je postigao 5 golova prošle godine u 6 mečeva za Argentinu, no nije se proslavio na Mondijalu. Možda je gol Nemcima u septembru najava da će zaigrati u nacionalnoj selekciji kao u Sitiju.

U međuvremenu, danas je trening i Aguero će biti pospan i nezainteresovan. Do sledećeg meča...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke