Znate gde je bio Sautempton pre 5 godina?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 27.10.2014.
15:28
Izvor: Sportske.net

Neverovatna je priča Sautemptona u vezi njegovog uspona u poslednjih deset godina...

Beta/AP Photo/Chris Ison, PA Wire
Beta/AP Photo/Chris Ison, PA Wire

Povezane vesti

Da se dobrim radom i poslovanjem može doći do velikih uspeha pokazala nam je ekipa za koju trenutno nastupa i srpski reprezentativac Dušan Tadić.

Ekipa Sautemptona je nakon 27 godina ispala iz Premijer lige 2005. godine, 2009. godine je ispala u treći rang takmičenja, a sada je na drugom mestu Premijer lige.

Nakon 27 godina uspešno provedenih u najjačem takmičenju u Engleskoj, Sautempton je ispao iz Premijer lige u Čempionšip, gde se zadržao 4 godine. U Čempionšipu je igrao od 2005-2009 godine, da bi tada dotakao svoje dno u novijoj istoriji, ispali su u treći rang takmičenja.

Ni tamo se nisu najbolje provodili.

Bilo je to samo pre pet godina, a evo kakva je bila tabela trećeg po rangu i kvalitetu takmičenja u Engleskoj tada.

Sautempton se nalazio na 22. mestu.

sautempton

Sada, pet godina kasnije, oni su na drugom mestu Premijer lige, ispred Mančester Sitija, Mančester Junajteda, Arsenala, Liverpula, Evertona, Totenhema...

Zanimljivo da je Sautempton doveo te 2009. godine Rikija Lamberta, a za trenera su imali Alana Pardjua.

Pretilo im je te godine i ispadanje u niži rang takmičenja, a samo godinu dana kasnije su uspeli da izbore promociju u viši rang takmičenja i da se vrate u Čempionšip.

Tamo su dominirali Lambert i Lalana, prvi je bio najbolji strelac sezone 2011-12 u Čempionšipu sa 27 golova, a tada je izboren povratak u Premijer ligu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke