"Zmajevi" u novom ruhu kreću u pohod na EURO!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.11.2015.
17:48
Izvor: Sportske.net

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuju odlučujući mečevi za plasman na EURO 2016. u Francuskoj, a kompanija "adidas" je tim povodom kreirala nove dresove u kojima će "Zmajevi" igrati mečeve baraža.

nfsbih.ba
nfsbih.ba

Povezane vesti

U narednih nedelju dana dobićemo odgovor na pitanje koje će četiri reprezentacije poslednje obezbediti plasman na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj pošto će mečevi baraža biti odigrani od 12. do 17. novembra.

Među osam reprezentacija koje će kroz baraž pokušati da uhvate poslednji voz za Francusku nalaze se i naše zapadne komšije, selekcija Bosne i Hercegovine koja će za rivala imati Republiku Irsku.

Prva utakmica baraža za plasman na Evropsko prvenstvo između reprezentacija BiH i Republike Irske zakazana je za 13. novembar u Zenici, a tim povodom kompanija "adidas" spremila je nove dresove za domaću selekciju.

Tehnički partner reprezentacije Bosne i Hercegovine kreirao je dres sa bojama koje tradicionalno predstavljaju BiH,  a 'climacool' tehnologija igračima obezbeđuje neophodnu ventilaciju i hlađenje tokom igre.

Bosna i Hercegovina dres

Ovo nije prvi put da "adidas" sarađuje sa bosanskim reprezentativcima. Prethodne sezone "adidas" je prvi put kreirao zvanične dresove Fudbalskog saveza BiH, a veza sa BiH fudbalom dodatno je bila osnažena sponzorskim ugovorima sa najpoznatijim igračima kao što su Edin Džeko, Miralem Pjanić i Senad Lulić.

Dodajmo i to da će u revanš susretu baraža za plasman na EURO 2016. reprezentativci BiH takođe igrati u novim dresovima namenjenim za mečeve na gostujućim terenima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bebel
Tuesday, 10.11.2015
21:14

Uz dužno poštovanje reprezentacije BiH, novi dres mi je bez veze.

avatar
Realan tip
Tuesday, 10.11.2015
20:30

Svim srcem uz Irsku!!!

avatar
cammeclaudiomarchisionew
Tuesday, 10.11.2015
20:14

Zgazit cemo irce !

avatar
Sasa1988
Tuesday, 10.11.2015
21:05

Ma nisu ti Irci macji kasalj. Vijeruj mi. Bice to tezak mec. Dresovi nisu losi, malo podsijecaju na dresove nogometne reprezentacije Svedske.

avatar
Billionaire
Tuesday, 10.11.2015
19:36

Bas su se pretrgli da im naprave bolje dresove! Citavih 5 minuta im je trebalo.