"Zmajevi" bolji od "Lavova" u derbiju Portugalije, heroj Kasiljas!

Autor: Nikola Miloradović
subota 04.02.2017.
23:23
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Porta dočekali su lisabonski Sporting u 20. kolu portugalske Primeire.

BETA/AP Photo/Steven Governo
BETA/AP Photo/Steven Governo

Povezane vesti

Slavili su domaći na svom "Dragau" sa 2:1 (2:0) ali je malo nedostajalo da Sporting dođe do bodova, kako je "Lavovima" apsolutno pripalo drugo poluvreme.

Poveo je Porto već u sedmom minutu, strelac za ekipu Nuna Espirita Santa bio je Brazilac Tikinjo Soareš.

Meksikanac Korona se nakon serije driblinga oslobodio čuvara na desnoj strani terena, uputio je potom odličan centaršut, a na pravom mestu se našao Soareš i glavom savladao Patrisija.

Pred sam kraj prvog dela igre, sevnula je kontra "Zmajeva", portugalski reprezentativac Danilo Pereira je uposlio Soareša, koji beži odbrani, obilazi Patrisija i postiže svoj drugi gol na meču.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a nema sumnje da je Žorž Žesus dobro "izribao" svoje izabranike u svlačionici, kao su u nastavku zaigrali daleko bolje.

Imao je sjajnu priliku Adrijan Silva, ali je njegov udarac pogodio prečku.

Ipak, neposredno nakon toga, fantastičan gol posiže vezista Alan Ruiz i u potpunosti vraća "Lavove" u meč. Taj gol pogledajte OVDE.

Nastavila se dominacija gostiju iz Lisabona, Porto je pretio iz kontri, ali golova ipak nije bilo.

Najveće zasluge za to pripadaju Ikeru Kasiljasu, koji je u poslednjem minutu sudijske nadokande, "panterskom" intervencijom sačuvao svoju mrežu.



Porto je nakon ove pobede skočio na prvo mesto na tabeli sa 47 bodova, imaju dva više od Benfike ali i utakmicu više, te će se Benfika vratiti na čelo ukoliko sutra savlada Nasional na svom terenu. Sporting je treći sa 38. bodova, čini se da će se ove sezone za titulu u Portugaliji boriti samo dva tima.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke