"Zmaj" spasava Milan!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 15.04.2016.
09:15
Izvor: Sportske.net

Kažu da spas nije bio nikada bliži, ovo je plan koji će se svideti većini navijača!

BETA/AP Photo/Luca Bruno
BETA/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Silvio Berluskoni je navodno pred odlukom da proda klub. Pritisak je sve veći, on pokušava da nađe investitora, ali da zadrži upravljačke funkcije, no zainteresovani žele kontrolu.

Milan je angažovao Salvatorea Galatijota, čoveka koji je ekspert za prodaju klubova, učestvovao je u brojnim preuzimanjima u američkom profesionalnom sportu, dovoljno je pomenuti Golden Stejt u NBA ili Vašington Redskinse, NFL franšizu.

Današnji mediji donose tekst "Zmaj spasava Milan i Inter", aludirajući na investitore sa Dalekog Istoka.

Iza svega stoje Kinezi, za sada neimenovani konglomerat je spreman da plati između 300 ili 400 miliona evra za većinski paket akcija. U pitanju je 60 ili 70% što bi im omogućilo da postave svoje ljude. U tom slučaju bi Barbara Berluskoni i Galijani izgubili moć da donose odluke, prema informacijama stigao bi novi direktor, a kompletan marketinški sektor bi bio promenjen.

Na ovom primeru se vidi koliko je Milan izgubio na vrednosti, klub je ranije bio procenjivan na milijardu evra, sada je njegova vrednost oko 600 miliona, u najboljem slučaju.

Kada je Đorđo Skvinci, veliki navijač "Rosonera" i vlasnik Sasuola želeo da kupi većinski paket akcija od Berluskonija, gazda Silvio je tražio oko 700 miliona evra, dok je ovaj poznati biznismen nudio oko pola milijarde. Sada bi Berluskoni mogao da uzme i 200 miliona manje, mada ostavite nam pravo da sumnjamo.

Italijanski mediji tvrde da prodaja nije bila nikada bliža, ali Berluskoni je poznat po manevrima, ko zna, možda nas iznenadi nekim preokretom...

Priča se da je sprema da zavuče ruku u džep kako bi doveo Ibrahimovića, procenjuje da bi to vratilo poverenje navijača...

Što se Intera tiče, Tohir želi da zadrži većinsko vlasništvo, ali je spreman da proda oko 20% akcija kluba kako bi prikupio kapital i olakšao tešku finansijsku situaciju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
НС
Friday, 15.04.2016
11:56

Увлачење Кинеза у италијански фудбал би био прави потез са финансијског аспекта. Показали су са каквим средствима располажу у протеклом прелазном року.

avatar
Boris Nedeljkovic
Friday, 15.04.2016
11:41

sa ibrahimovicem da vrati sta????!....pa njemu niko nista vise ne veruje a zlatan ruku na srce ima jos godinu dana fudbala na ovom nivou a to je kretnja iza spica....manjak trcanja...sto znaci da se igra za njega....po meni bi trebao ovaj gospodin da dovede spica koji ce biti tu 4-5 sezona...tako se pokazuje ozbiljnost...ili minimum 3....a ibra to nema...plata ce mu biti najveca u italiji i ako dodje bez ugovora a od njega bice koristi ali i stete...mladi igraci nam trebaju ili vec gotovi u punoj snazi..problem je ko hoce da dodje u milan vise....iz aviona se vidi neozbiljnost

avatar
mak_juventino
Friday, 15.04.2016
11:03

Berluskoni OUT ! Proslo je i vreme Galijania , nazalost ... Prodaja ili ne , mora klub da preuzme novo rakovodstvo i da krenu napred ! Nije isti fudbal danas i pre 20 godina , to ne mogu da svate ni Berluskoni ni Galijani ...

avatar
Friday, 15.04.2016
10:43

Pardon, prekjuce (ne juce) sam procitao da jedna kineska grupa pregovara sa nama u vezi kupovine 50% deonica i da se ponuda krece izmedju 650 i 700 miliona evra, a ova firma je (navodno) prezentovala ponudu jedne finansijske grupacije iz Azije koja vrednost kluba ceni na oko 650 miliona evra.

avatar
CURVA SUD
Friday, 15.04.2016
10:33

Zar stvarno neko misli da je cifra tačna?! pa toliko samo košta trening centar Milanello!!!! Nemojte da ste smiješni. Milan vrijedi najmanje 1 milijardu eura!!!

avatar
lol
Friday, 15.04.2016
19:54

Sa jedne strane si u pravu ali oni takodje kupuju dugove Milana (a godisnje Milan gubi nenormalno mnogo para),Milan nema stadion sto je sramota za takav klub,znaci Kinezi ili neki drugi kupci ce morati i na stadion da misle.A da ne pricamo da nam je igracki kadar kriminalan i ocajan pa i tu moraju pljuniti odredjeni deo novca da pokupuju par kvalitetnih igraca.Samo Berlu da pametno proda klub ljudima koji zele da ulazu.

avatar
Friday, 15.04.2016
10:10

Milan u rukama Berluskonija moze samo da nastavi propadanje a ovo je ko zna koji put da ga navodno prodaje. Mislim da je on jednostavno pogubio sve konce i da ni sam ne zna sta hoce i da jedan veliki klub vuce na dno zbog svoje neodlucnosti dok se Juve casti uzduz i popreko.

avatar
Friday, 15.04.2016
09:55

Silvio prodaj Milan vec kad neces da ga vratis tamo gde mu je mesto, ako ti je zaista stalo do Milana kako tvrdis ucini mu uslugu i ne ubijaj ga vise. Klub propada, Ibra je sargarepa kojom mase, samo je pitanje ko ce zagristi. Sve smene trenera jos sargarepa, pa nisu navijaci Milana zecevi, pa i da jesu, daj im malo i kupusa, ne preteruj sa sargarepama.

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 15.04.2016
09:42

Ajde i to pa da konacno gledamo Milan u zavrsnicama Lige Sampiona. Taman ove sezone gubim sve favorite za titulu , ako se Milan uskoro vrati imacu za koga da navijam.

avatar
Friday, 15.04.2016
09:21

* (da) okrenes

avatar
Friday, 15.04.2016
09:17

Zmaj je jaci od pcele kako god okrenes, to je sigurno:-D Mislim da sam juce procitao da bi celi bilo ponudjeno vise za vecinski paket akcija, ali dobro...