Zlatanu ne treba niko!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.04.2015.
22:57
Izvor: Sportske.net

Šampion Francuske Pari Sen Žermen plasirao se u finale nacionalnog Kupa pobedom nad Sent Etjenom pa će se za trofej boriti sa Okserom, četvorostrukim osvajačem ovog takmičenja.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su večeras Sent Etjen u polufinalu nacionalnog Kupa i tako zakazali borbu za trofej sa drugoligašem Okserom.

Vladajući šampion Francuske slavio je rezultatom 4:1 (1:1) ali konačan rezultat ne oslikava to koliko su "Sveci" morali da izgaraju za pobedu.

Pari Sen Žermen je bio dominantan tokom svih 90 minuta ali je tek u drugom delu susreta uspeo da slomi otpor Sent Etjena i trasira put ka finalu.

Vodeći pogodak za domaće postigao je Zlatan Ibrahimović u 21. minutu sa bele tačke. Prednost PSŽ-a trajala je svega 4 minuta pošto je Hamuma poravnao na 1:1 već u 25. minutu.

Novu prednost PSŽ je stekao golom Ezekijela Lavecija u 61. minutu posle čega je ostalo da Zlatan Ibrahimović u završnici susreta dotuče goste i kompletira het-trik.

Švedski internacionalac pogodio je u 81. i 92. minutu pa će loptu sa ovog meča poneti svojoj kući, dok će Pari Sen Žermen u finalu igrati protiv Oksera za 9. trofej u Kupu a prvi posle 2010. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke