Žiru režirao grčku tragediju, Roma kroz iglene uši!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 09.12.2015.
22:37
Izvor: Sportske.net

Arsenal pokorio Pirej, Barselona odigrala za Romu koja se nije proslavila ali ide dalje. Gent se pridružio Zenitu, Murinjo preživeo, kao pobednik grupe ide dalje, u top 16 je i Dinamo iz Kijeva!

Twitter, Champions League
Twitter, Champions League

Povezane vesti

U grupi E, Barselona je u šarenom sastavu igrala protiv Leverkuzena kome je bila potrebna pobeda, a morali su da osluškuju vesti iz Rima.

Leo Mesi je obišao Bernda Lena i pogodio mrežu za vođstvo Katalonaca, ali nekoliko minuta kasnije nakon par opasnih napada, lopta je stigla do Ernandeza, Ćićarito je majstor tih situacija, "Farmaceuti" su poravnali na 1:1.

U drugom poluvremenu veliku šansu za Leverkuzen je imao Belarabi, ali je sjajan bio Ter Štegen.

mesi

U Rimu malo pravog fudbala, mučila se Roma, pokušavala preko Pjanića i Ridigera, ali je Černik do poluvremena sačuvao mrežu.

Sjajno je branio Belorus, skinuo je zicer Florenciju, ali je BATE mogao da sruši Rim, Gordejčik je mogao da se proslavi, Šćešni spasava "Vučicu". Do kraja, udara Pjanića, Milunović je izbacio loptu sa gol linije.

Imao je Filip Mladenović šansu, da su Belorusi slavili u Rimu, a da je ostao remi na "Baj Areni", BATE bi otišao u top 16 fazu!

Na kraju dva remija i Roma ide dalje zbog boljeg međusobnog skora u duelu sa "Farmaceutima".

Leverkuzen - Barselona 1:1
Roma - BATE Borisov 0:0

Barselona 14
Roma 6
Leverkuzen 6
BATE Borisov 5

U Zagrebu je Pep Gvardiola izveo kombinovani sastav, Bajern je igrao u drugoj brzini, šansu je imao Levandovski, ali je traljavo šutirao, na drugoj strani dve velike prilie Sudanija, čini se da su "Modri" lako mogli da povedu.

U nastavku, ušao je Miler, Bajern je pojačao pritisak.

Očekivano se dogodilo posle sat vremena, centaršut Milera, pogodio je Levandovski, gosti vode. Tri minuta kasnije Poljak je ponovo pobegao, lako matirao Eduarda, za tili čas je Bajern duplirao prednost.

Pivarić je pogodio prečku, utakmica se otvorila, Bajern je imao još nekoliko šansi, Miler je pogodio stativu sa bele tačke.

U direktnom duelu u Pireju Arsenalu je bila potrebna pobeda od dva gola, Pardo je imaop šansu za Olimpijakos, a onda su Engletui preuzeli kontrolu. Flamini je pogodio prečku, da bi Žiru doveo "Gunere" do prednosti. On je glavom matirao Roberta, do kraja poluvremena šanse su imali Volkot za goste i Masuaku u ekipi domaćina.

Na startu drugog poluvremena, Žiru postiže drugi gol, Englezi stižu do vođstva koje im je garantovalo prolazak u top 16 fazu.

Francuz je junak, dao je treći gol sa penala čime je praktično zapečatio sudbinu Grka.

Grupa F:

Dinamo - Bajern 0:2
Olimpijakos - Arsenal 0:3

Bajern 15
Arsenal 9
Olimpijakos 9
Dinamo 3

U Grupi G, Čelsi i kijevski Dinamo su večerašnjim pobedama overili plasman u narednu fazu takmičenja. Porto će morati da se zadovolji selidbom u Ligu Evrope, a Jokanovićev i Rajkovićev Makabi je takmičenje u Ligi šampiona okončao bez ijednog osvojenog boda.

Sam početak meča protekao je u znaku gostiju, koji su od starta pokušali da izvrše pritisak pred golom ''Plavaca''. U šestom minutu u prva veća opasnost u kaznenom prostoru domaćih, ali je šut Braimija zaustavio Tibo Kurtoa.

Samo šest minuta kasnije, mreža se zatresla na drugoj strani. Dijego Košta se iznenada našao u prilici, šutirao je iskosa sa desne strane, ali je lopta pogodila Marčana i završila u Kasiljasovoj mreži - 1:0.

celsi kosta

Domaći su potom preuzeli kontrolu na terenu, u 28. minutu je Oskar bio u odličnoj prilici, ali je njegov šut izblokiran i od svega domaći su morali da se zadovolje kornerom.

Ipak, početkom drugog poluvremena, Murinjov tim uspeva da duplira prednost. Posle samo sedam minuta igre u nastavku, Azar je sa leve strane terena pronašao usamljenog Vilijana na ivici kaznenog prostora, a ovaj snažnim udarcem po zemlji šalje loptu u bliži ugao - 2:0, Kasiljas je nemoćan!

Jedanaest minuta kasnije, gosti su imali novu priliku, i to preko Braimija, koji je odlično gađao sa nekih petnaestak metara, iskosa vsa leve strane, ali je Bane Ivanović glavom zakačio tu loptu, dovoljno da ona umesto u mreži završi u korneru.

Dijego Košta je sve mogao da reši u 70. minutu, kada je bio u izglednoj kontri, ali je posle jednog duela pao na ivici kaznenog prostora i prilika je propala.

Prema očekivanju, naš Predrag Rajković je od samog starta meča bio na velikim iskušenjima u Kijevu. Domaći tim je imao imperativ pobede kako bi mogao da se nada plasmanu u narednu fazu takmičenja i već u uvodnim minutima, nš reprezentativni golman je imao jednu odličnu intervenciju.

Ipak, nije se dugo čekalo na vođstvo Dinama, što se dogodilo u 16. minutu meča, kada je Rajković odlično reagovao na jednu loptu upućenu u donji levi ugao, ali na odbijenu loptu je natrčao Garmaš i iz neposredne blizine je poslao u mrežu - 1:0.

Domaćin je do kraja prvog poluvremena bez problema održao minimalno vođstvo, a posle dvnaest minuta igre u nastavku, Antunjes je mogao da je duplira, ali je jednu odbijenu loptu poslao pored stative Rajkovićevog gola.

Na kraju, Čelsi ide kao pobednik grupe, Kijevljani su odradili posao, mada nije bilo lako i takođe su u top 16 fazi.

Grupa G:

Čelsi - Porto 2:0
Dinamo Kijev - Makabi 1:0

Čelsi 13,
Dinamo Kijev 11,
Porto 10,
Makabi 0.

Pravi vatromet u Valensiji, iako Lionu na "Mestalji" nisu bili potrebni bodovi, igrali su sjajno. Šanse su propustili Lakazet i Grenije, na drugoj strani je Mustafi pogodio stativu, a šansu je imao i Alkaser. Ipak, Francuzi vode sjajnim golom Grenijea koji je pogodio suprotan ugao nemoćnog Domeneka.

Gent je odigrao odlično protiv nezaintersovanog Zenita, Depotr je glavom pogodio suprotan ugao ruskog gola za vođstvo Belgijanaca, a mogao je i da dotuče Zenit kada je bio sam ispred Lodigina, ali je ruski golman sjajno intervenisao.

Belgijanci su kažnjeni u nastavku, neizbežni Atrjom Džuba je izjednačio rezultat što je dalo nadu Valensiji. Ali na "Mestalji" je Lakazet pogodio još jednom mrežu "Slepih miševa". I da nije, sve je bilo gotovo kada je Danijel Milićević pogodio za 2:1, Belgijanci idu dalje kao drugoplasirani, niko im nije davao šanse, ali je Gent među najboljih 16 timova Evrope!

Grupa H:

Gent - Zenit 2:1
Valensija - Lion 0:2

Zenit 15
Gent 10
Valensija 6
Lion 4




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak