Žiru odveo 'Tobdžije' u 1/4 finale FA kupa!

Autor: Boban Filipović
nedelja 15.02.2015.
18:51
Izvor: Sportske.net

Golovima francuskog napadača u provm poluvremenu, Arenal eliminisao Midlsbro iz najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu'.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Branilac titule u FA kupu, ekipa Arsenala, izborila je učešće među osam najboljih u najmasovnijem takmičenju u Engleskoj.

Nakon eliminacije šampiona Engleske Mančster Sitija na 'Etihadu' u prethodnoj fazi, Midlsbro nije uspeo da priredi novu senzaciju na 'Emirejtsu'.

Olivije Žiru je bio koban za ekipu koja se takmiči u Čempionšipu, i sa dva gola u razmaku od tri minuta otklonio dileme ko će u četvrtfinale.

Arsenal je od starta meča stavio gostima do znanja ko je gazda, Kasorla je već posle četiri minuta igre iz slobodnjaka, golman 'Bora je nije dao prevariti. Potom je pokušao i Žiru, nje bio precizan, ali gol visi u vazduhu.

Vengerov tim je konačno poveo u 27. minutu utakmice, nakon dobre 'tiki-taka' kombinacije i centaršuta Gibsa sa levog boka Žiruu nije bilo teško da sa peterca zatrese mrežu Tomasa.

Gostima je 'voda u ušima', a već u 29. minutu 'Tobdžije' su duplirale prednost. Centaršut Aleksisa Sančeza iz kornera sa leve strane na prvu stativu, Žiru reaguje na prvu kao iz topa, spasa za Midlsbro nije bilo.

Imao je Aleksis Sančez finu šansu da povisi rezultat desetk minuta pre odlaska na odmor, ali se rezultat nije menjao.

Promena nije bilo ni u nastavku, premda je trijumf 'Ganera' mogao da bude ubedljiviji da su Ozil, Aleksis i Kasorla bili bolji u realizaciji, ali može se i reći da je golman Midlsbroa Tomas Mehias spasao svoj tim katastrofe i glavni krivac što je bilo samo 2:0.

Ovaj meč ostaće upamćen i po debiju Gabrijela Pauliste, brazilskog defanzivca koji je ove zime stigao u severni London iz Viljareala.

Golove sa 'Emirejtsa' pogledajte OVDE.

Pre Arsenala, plasman u 1/4 finale FA kupa obezbedili su Vest Bromvič Albion,  Blekburn Roversi, Reding, Liverpul, Aston Vila i Bredford Siti.

Poslednji učesnik biće poznat nakon sutrašnjeg duela između Preston Nort Enda i Mančester Junajteda. U slučaju remija, igraće se novi meč na 'Old Trafordu'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nedzad86
Sunday, 15.02.2015
19:56

Rutinski Arsenal ovo zavrsio malo slaba zavrsnica ali nisu zeljeli rizikovati neku povredu pa su igrali dosta opusenije, Paulista odigrao solidno i dosta nervozno vidjecemo ga u nekoj jacoj utakmici.