Žiru iščupao bod za "Tobdžije" na "Gudison Parku"

Autor: Boban Filipović
subota 23.08.2014.
20:30
Izvor: Sportske.net

U poslednejm meču subotnjeg programa drugog kola Premijer lige fudbaleri Evertona remizirali su sa Arsenalom pred svojim navijačima rezultatom 2:2, iako su na poluvremenu imali dva gola prednsoti. Ispostavilo se da je "Profesor" pogodio sa izmenama.

Beta/AP Photo/Bogdan Maran
Beta/AP Photo/Bogdan Maran

Povezane vesti

Roberto Martinez je postavkom igre nadmudrio Arsena Vengera, Everton je bio bolji rival na startu meča i stigao do prednosti posle 19 minuta igre.

Garet Beri je uputio cenaršut pred gol gostiju, Ozil nije ispratio Šejmusa Kolmana, a najbolji desni bek Premijer lige u prošloj sezoni bez većih problema iz neposredne blizine šalje loptu glavom u mrežu Ščešćog.

USledio je period praznog hoda sve do finiša prvog poluvremena, od vodećeg gola "Karamela" niej bilo ama baš ništa vredno pomena, Arsanal je delovao očajno, a podatak da Vengerovi puleni nisu uputili nijedan udarac u gol Hauarda dovoljno govori.

Ipak, u poslednjim trenucima prvog dela igre Everton stiže do drugog gola.

Lukaku je proigrao Nejsmita koji šalje loptu kroz noge Poljaka na golu "Tobdžija", ali se jasno videlo da je Škot bio u ofsajdu. Zbog sudijske greške na semaforu na poluvremenu stoji 2:0.

Britain Soccer Premier League

Venger je na poluvremenu ostavio na klupi neprimetnog Aleksisa Sančeza umesto njega je zaigrao Olivije Žiru, francuski napadač se odmah našao u dobroj prilici, međutim nejgov pokušaj iz voleja ide preko gola.

Arsenal ima više od igre u nastavku, Žiru je imao još dve dobre prilike, ali Hauard kroti njegove pokušaje.

Ulaskom Kasorle i Kempbela umesto Vilšera i Oksa Čemberlena 15-ak minuta pre kraja meča "Tobdžije" su zaigrale još bolje, a upravo je Španac asistirao Ramziju za gol pet minuta pre kraja meča.

Gostima je gol Velšanina vratio nadu da mogu da izbegnu poraz, dobili su neophodno samopouzdanje, a Olivije Žiru svoju odličnu partiju kruniše golom za izjednačenje u poslednjim trenucima regularnog dela nakon dobrog centaršuta Naća Monreala za konačnih 2:2. Tim Hauard je ostao ukopan i samo pogledom ispratio let lopte u mrežu.

Golove pogledajte OVDE.

Everton je u većem delu sustera bio bolji rival, "Karamele" imaju za čim da žale, Arsenal im je dao dva gola u poslednjih 5-6 minuta iz tri šuta u okvir gola za ceo meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke