Žiru i Rosicki vratili 'Tobdžije' na treće mesto

Autor: Boban Filipović
nedelja 01.03.2015.
17:00
Izvor: Sportske.net

Po jedan gol u finišu oba poluvremena postigao je Arsenal na 'Emiratima' protiv Evertona na poslednjem meču nedeljnog programa 27. kola Premijer lige i tako došao do 15. prvenstvene pobede u tekućoj sezoni.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

'Karamele' su se dobro držale na startu utakmice, svi prilazi Hauardovom golu bili su dobro zatvoreni, na prvo uzbuđenje čekalo se skoro pola sata.

Aleskis Sančez je proigrao Žirua, ali Francuz je nastavio sa promašajima koji ga more još od utakmice 1/8 finala protiv Monaka na kojoj je bio apsolutni tragičar.

Ipak, bedem Evertona je popusti pet minuta pre odlaska na odmor.

Mesut Ozil je izveo korner sa desne strane, Olivije Žiru je uhvatio volej i poslao loptu u mrežu, Arsenal je poveo i sa minimalnom prednošću otišao na odmor.

Golova u nastavku nije bilo, četa Roberta Martineza je imala par prilika da izjednači rezultat, Lukaku i Lenon su imali najbolje šanse za goste, ali je David Ospina sigurnim intervencijama sačuvao svoju mrežu.

Arsenal je prvu izgledniju priliku u drugom delu igre imao 10-ak minuta pre kraja, Mesut Ozil nije bio skoncentrisan u završnici, ali se neamčki reprezentativac  iskupio asistencijom (drugom na utakmici) za rezeervistu Tomaša Rosickog minut pre kraja regulanog dela meča. Iskusni Čeh je zatresao mrežu Tima Hauarda  tek nekoliko minuta pošto je ušao u igru umesto Oksa Čemberliejna i overio trijumf svoje ekipe.

Zaslužena pobeda Vengerovog tima, sa ova tri boda 'Tobdžije' se vraćaju na treću poziciju na tabeli.

Everton je 14-ti, to je dva mesta niže no što je bio uoči 27. kola, pretekli su ga Kristal Palas i Vest Bromvič Albion.

Golove sa 'Emirejtsa' pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ajde?
Sunday, 01.03.2015
18:01

Arsenalu treba više visine i snage u sredini. Ozil na terenu - igrač manje za Arsenal, u ligi ima 10 boljih igrača na njegovoj poziciji, a Venger kao da se boji da ga izbaci. Žiru da postigne do kraja sezone 30 golova za Arsenal neće me ubediti da je napadač za Arsenal. Arsenal 60 od 90 minuta ništa nije igrao. Wenger out.

avatar
Branko Lazic
Sunday, 01.03.2015
18:59

Tesko je svima posle Monaka,sacekajmo revans pa onda najuriti Vengera :-D

avatar
R.V.P. #20
Monday, 02.03.2015
12:55

Ti si ovde ubedljivo najrealniji navijač Arsenala, dok je ostalima izgleda teško da realno sagledaju stvari pa ti zbog toga lupaju minuse. Venger mora da ide, to je još odavno postalo jasno, jer kao što i sam kažeš, niko ga neće oterati, niko to neće uraditi umesto njega. Godinama unazad titula prestaje da bude cilj već u 10. kolu, godinama unazad najvažniji igrači napuštaju klub zbog nedostatka ambicija Arsenala, a opet, navijači se i dalje pozivaju na čuvenu generaciju, samo ne znam do kad će to tako da ide. Godinama unazad Arsenal završava sa ligom šampiona u 1-8 finala iako je u prvom šeširu i dobiju laku grupu, prethodnih godina ispadali su od Bajerna, Barselone, Milana, i to mogu da razumem, ali mislim da niko ne može da proguta ispadanje od Monaka. A što se Žirua tiče, ti si previše blag, moje mišljenje je da je SRAMOTA da napadač njegovog kalibra nosi dres Arsenala, a dovođenje Sanoga je svojevrsna sprdnja sa navijačima. Arsen je trebao da ode prošle sezone kada je osvojio FA kup, jer bi se na taj način povukao sa osvojenim trofejem, umesto toga taj trofej mu je dao krila, ne znam ni ja zašto, pomislio je da može da se trka sa Murinjovim Čelsijem (koji je po mišljenju mnogih najjači u istoriji ovog kluba), i Pelegrinijevim Sitijem (Siti koji ima bar 3 puta jači igrački kadar od Arsenala), a to je u startu bilo nemoguće. Arsenal će opet izboriti LŠ ove sezone, to po mom mišljenju nije upitno, ali navijači ne shvataju da time zapravo ne dobijaju ništa, i tako će se nastaviti u nedogled, sve dok sam Venger ne shvati da je došlo vreme da se povuče i klupu prepusti nekom drugom.

avatar
Ajde?
Sunday, 01.03.2015
20:30

Neće njega oterati ni da ispadnu iz lige, to je problem ovog kluba.