Zidan vs Benitez - Presek nakon prvih 8 mečeva

Autor: Lazar Mitrović
nedelja 21.02.2016.
19:02
Izvor: Sportske.net

Na 'Santjago Bernabeu' ništa novo.

BETA/AP Photo/Francois Mori
BETA/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Francuski stručnjak, koji je na klupi Reala debitovao 4. januara, danas je možda i definitivno izgubio šansu da u svojoj premijernoj sezoni dođe do trofeja šampiona Španije.

'Kraljevski klub' je i drugi put ove sezone propustio priliku da savlada ekipu Malage, čime su znatno umanjili šanse da bi ove sezone mogli da vrate pehar šampiona Španije u Madrid.

Legendarni Francuz je na klupi zamenio Rafu Beniteza, koji je smenjen nakon nekoliko loših rezultata 'Galaktikosa'.

Šok terapija je urodila plodom pa je Real pod Zizuovim vođstvom na premijernom meču sa novim trenerom, protiv ekipe Deportivo La Korunje, slavio rezultatom 5-0.

Ipak, već na trećem meču na klupi Reala, Zidan je upoznao i drugu stranu medalje u Sevilji, na 'Viljamarinu', gde je Betis uspeo da otkine bod Madriđanima.

Novim neuspehom, i remijem protiv Malage, Real polako ali sigurno gubi korak za liderom šampionata, ekipom Barselone, i u nastvaku ga očekuje veoma težak zadatak.

Ukoliko se napravi presek stanja nakon uvodnih osam mečeva Zidana i Beniteza, videćemo da dva stručnjaka imaju identičan rezultat, po 6 pobeda i 2 nerešena rezultata, s tim da je pod Zidanom gol razlika u 'Zidanovoj eri' +20, dok je kod Beniteza bilo +19.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
04
Monday, 22.02.2016
00:42

Meni samo nije jasno gde vi u igri Reala videste i B od Beniteza, odnosno Z od Zidana, pa da bi ih imalo smisla porediti (ne ulazim ko je bolji, lošiji niti koji valja ili ne valja)? Tim Reala je godinama unazad logistička podrška za Penaldovo nabijanje statistike i to nema nikakve veze sa trenerom. Penaldo igra svaku utakmicu svih 90 minuta (izvinjavam se, zamenio ga je Zidan protiv Rome u 89. minutu :D), bez obzira kako igra, dok se ostali prilagođavaju tome kako znaju i umeju, bez ikakve koncepcije. Zato i jeste statistika Beniteza i Zidana skoro pa identična i biće tako sve dok Real bude Penaldocentričan tim, ko god da sedne na klupu....

avatar
real madrid
Sunday, 21.02.2016
23:46

Nisu krivi ni Zidan niti Benitez kriv je Perez.Zamislite koje igrace progaje Perez.Kao prvo prodaju Ozila koji je postao dusa tima imao jak pregled igre i pas sa dusom tako reci pas na tastnu a uzeli Gareta koji vise je van nego na terenu.Druga prodaja Di Maria taman se uostalio na novo mjestu u timu igra sezonu zivota Perez ga prodaje i na kraju Alonso zadnji vezni gde je bio bitan i odbranu i napadu.Ovo su greske Pereza zato i mora on otici .A promena Ancelotija je velika katastrofa i bez toga sto je zavrsio sampionat bez trofeja on je trebao ostati zato sto je imao puno tih povreda i to u srednom redu.Hitno prodati Bejla i dovesti HAZARDA I Reusa i jednog zadnjek veznog.

avatar
Jasminn
Monday, 22.02.2016
13:58

Reci im koga da dovedu...jel hitno? Hazarda...pozuri uhvati se telefona i zovi

avatar
MaNcHesTeR_ed
Sunday, 21.02.2016
22:47

Od 24 boda uzeli 20... I to je kao lose, dok Van Gal u polsednjih 8 utakmica ima 11 boda...

avatar
Thierry Henry
Monday, 22.02.2016
01:10

Van Gal je priča za sebe. :-D

avatar
real4ever
Sunday, 21.02.2016
22:45

Nema veze njegova krivica nije što mu je prethodnik ostavio -5. Tim se gradi kada počne sezona, ne možeš u polusezoni dovesti trenera i očekivati da u ruci donese čarobni štap koji će u trenutku ispraviti sve što nije valjalo kod njegovog prethodnika. Real igra napadački i to je jedina dobra stvar u svemu ovome. Liga je gotova i možda je ovo i bolje da se pokuša nešto napraviti u Ligi Šampiona. Da sam na njegovom mjestu ligaške utakmice bih igrao sa drugim timom, ionako bolje od drugog mjesta biti ne može. -9 je mnogo za ovaj period.

avatar
Jose Jurado
Sunday, 21.02.2016
22:36

Kakav crni Zidan dobar trener...

avatar
Sunday, 21.02.2016
22:12

Ne moze se porediti Zidanovih prvoh 8 za BEnitezovim. Nisu imali iste uslove. Ono sot je bitno je da igraci imaju poverenje u Zidana ni anceloti nije imao sve pobede, gubio je meceve i to i neke derbije, ali igraci su mu verovali, to je ono najbitnije. Rezultati su proizvod taktike, srece, motivacije, snage sto fizicke sto psihicke, neki put izostane nesto pa nema rezultata nekad niej dan igra s emnogo utakmica da bi svaka bila savrsena, ali ono sto je najbitniej je zelja i poverenje, kao i odnos izmedju igraca i trenera. to sa Benitezom nismo imali, tako sa Zidanom imamo, e to ej ono najbitnije. ZIdan ima harizmu, ocigledno. Mi smo prvenstvo izgubili jos pre 3 meseca, vec posle one katastrofe protiv Barselone, remi sa Atletikom, porazi od Viljareala, remi sa Sportingom na otvaranju Tad smo jos izgubili, Pustimo zidana da radi kako zna, meni se svidja jer ima napretka u najbitnijim elementima.

avatar
Johan Krojf
Sunday, 21.02.2016
20:36

Barsa je jednostavno bolja, ne toliko po igracima koji su mozda i egal koliko po tome sto ima rutinu i sigurnost u stilu igre koju igra, Buskec, Iniesta, Maskerano, Messi, Alves, Pike su igraci koji igraju zajedno vec 7 godina i sto bi se reklo znaju se u dusu, mogu igrati i zatvorenih ociju. I da, Realu definitivno fali klasicni DMF kao sto je u Barsi Buskec ili kao sto je njima bio Xavi Alonso, to su igraci koji su mozda i najbitniji za jake utakmece jer od njih krece svaka organizacija napada i oni su ti koji kvare igru protivnika, kao sto je rekao Del Boske, kada gledas utakmicu ne vidis Buskeca ali kada gledas Buskeca vidis cijelu utakmicu.

avatar
Stefaninho
Sunday, 21.02.2016
20:25

Nista bolji, kazem ja!

avatar
John Cena
Sunday, 21.02.2016
20:16

Samo sto su Benitezovi prvi mecevi na klupi bile prijateljske utakmice. S druge strane ne mozete da ocekujete od Zizana da se bori za trofej kad je preuzeo klub dok je prvenstvo jos u toku s tim da je Barsa dosta ispred njih. Odmah ga bacili u vatru i ocekuju od njega velike rezultate a njemu je ipak potrebno vremena, ovo mu je prvi ozbiljan trenerski posao

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 21.02.2016
20:34

Nemoj misliti da ovo pisem zato sto imam nesto protiv Reala ali moje je misljenje da ce Zidan biti smijenjen na kraju sezone.

avatar
O\'Sullivan147
Sunday, 21.02.2016
20:38

Pa u Realu je tako sta te cudi,2 remija i odma otkaz...

avatar
Novak Djokovic1
Sunday, 21.02.2016
20:11

Benitez nije trebao napustit real, vidi se da nije problem u treneru, nego u igracima.

avatar
Noname123
Sunday, 21.02.2016
20:34

Ti vidis neki problem,u svakoj utakmici gledas da li je nesto sporno,sada Real igra napadacki,i vidi se jasna razlika u ligi,Benitez bi protiv rome izvukao najvise nereseno ili bi i izgubio,kad ti strucnjak pricas onda je sve sigurno tacno.

avatar
Stefaninho
Monday, 22.02.2016
02:26

Real bi dobio da je bio u punom sastavu, pre svega im treba DMF, pogledaj Buskeca i njegov znacaj, tu je Barsa pre svega jaca od Reala, napad bi bio tu negde da je Ronaldo malo vise timski igrac.

avatar
Dropkick Murphys 01
Sunday, 21.02.2016
20:09

Odlicni kuci,sto i nije tesko,jer se velika vecina ekipa i preda pre nego sto mec pocne na Santjago Bernabeu stadionu,a vrlo bledi na strani,gde jadva uspevaju da uzvuku zuvi glavu protiv timova poput Betisa,Granade,a o jacim timovima poput Valensije,Malage,Viljareala da ne govorimo......Cim neko pokaze zube,eto problema........Tako bi sa Benitezom,tako je i sada sa Zidanom.......Perez ih je sa svojom megalomanijom upropastio i prvi put..Oni ga opet izabrase,i evo opet ista prica......Barsa se naosvajala trofeja za ove godine a u Realu ne znaju gde biju......Niti igraju najbolji fudbal,niti najefikasniji,niti imaju najbolje igrace,a nemaju ni trofeje ni atraktivnu igru..Cak i po trosenju i ulaganju para u tim ne mogu da se smatraju prvim,jer Psz daje puno para na transfere,Siti takodje,Junajted,a tek ce ova dva tima iz Mancester da trose na leto.....A na planu marketinga i prihoda Junajted je ispred njih,tako da ni na jednom polju nisu najbolji.......

avatar
Dejan Marinkovic
Sunday, 21.02.2016
20:04

Zidan je veliki strucnjak,igrao danas sa 3 zadnja vezna xaxaxa !!! Smesan klub

avatar
realmadridCG4
Sunday, 21.02.2016
23:44

Jaaaaaoooooo,pa ti si veliki strucnjak....

avatar
Dejan Marinkovic
Monday, 22.02.2016
18:31
avatar
Lesi plati porez!
Monday, 22.02.2016
01:25

Ti si jos smesniji navijac svog kluba Dekice.