Zidan: "U finalu Lige šampiona nema favorita"

Autor: Beta Beta
petak 02.06.2017.
23:13
Izvor: Beta

Trener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je danas da u finalu Lige šampiona nema favorta i da u igri svoje ekipe u predstojećem duelu sa Juventusom neće ništa menjati.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

"Svi znamo koliki je pritisak u Real Madridu. Mi smo uvek favoriti, ali u stvarnosti, u finalu nema favorita. Nismo favoriti, ali nije ni Juventus. Šanse su 50-50. Ali, ponovo smo u finalu i sve je moguće. Ove sezone smo obavili mnogo posla, osvojili smo titulu u Primeri i ušli u finale Lige šampiona. Najvažnije je da smo svi spremni", rekao je Zidan.

Fudbaleri Reala igraju u subotu od 20.45 u Kardifu protiv Juventusa u finalu Lige šampiona. Real će pokušati da postane prva ekipa koja je odbranila trofej u Ligi šampiona. "Kraljevski" klub je do sada osvojio 11 trofeja prvaka Evrope, a Juventus dva.

"Ništa nećemo menjati. Pričaćemo o utakmici i to je sve. Ništa se ne menja, ništa ne bi trebalo da se menja. Radićemo stvari onako kako uvek radimo i videćemo", naveo je bivši fudbaler Juventusa i Reala.

"Naravno, igra na sredini terena je veoma važna. Mnogo je teško sprečiti protivnika da postigne gol. Možeš da igraš fantastično 80 ili 90 minuta i na kraju da primiš gol i to je to. Ali, to želiš od svojih napadača. Tokom karijere mi je bilo teško, ne da asistiram, a postigao sam i nekoliko važnih golova, ali ne mnogo golova", rekao je on.

Zidan nije želeo da otkrije koji tim će izvesti sutra, pošto mediji nagađaju da li će igrati Isko ili Garet Bejl.

"Oni mogu i zajedno da igraju, a sve je moguće. Ono što je dobro je to što su svi moji igrači spremni i žele da igraju. Ne samo psihički, oni moraju da budu spremni i fizički. To me sada najviše zanima, svi su u dobroj formi i na visokom nivou", naveo je on.

Zinedin Zidan

Zidan je pohvalio Kristijana Ronalda.

"Kristijano Ronaldo bi bio zvezda da smo igrali zajedno, pošto on postiže golove. To je najvažnije, postići golove i sprečiti golove. Očekujem otvorenu utakmicu. Živeo sam i igrao u Juventusu i znam da oni ne igraju samo defanzivno. Kristijano je dobra osoba, pošto brine za druge. Najvažnije je ono što on radi profesionalno. On uvek želi više. Čaki i na treninzima želi da pobedi. On ima nešto u sebi, rođeni je vođa, posebno na terenu", dodao je Zidan.

Bivši kapiten francuske reprezentacije rekao je da svi očekuju od Reala i Juventusa odličnu utakmicu.

"U fudbalu moraš da daš sve od sebe. Izgubio sam mnogo utakmica i znam da je moguće izgubiti. Isto je za Juventus. Pokušaćemo da igramo našu igru, znamo da ćemo igrati protiv sjajnog tima", naveo je on.

"Da ste mi kao detetu rekli da ću doživeti sve ovo, ne bih vam verovao. Ali, proživeo sam to, živim i uživam. Uživam u svemu što nam se događa, ja sam samo trener, jedan od mnogih. Zaista je lepo što ponovo igramo u finalu i kao u Milanu, spremni smo da igramo" rekao je Zidan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
đuza
Saturday, 03.06.2017
10:35

ZiZu je bio sjajan igrač a takav je i kao trener.Treba sve to podmiriti,igrace,navijace,klupu,predsednika, sponzore i ko zna šta još...Juve je sjajan,na svim pozicijama su dobri,trener fantastičan ali čisto fudbalski ipak prednost Realu.Nisam navijač ni jednog kluba.

avatar
HHadzimontagic
Saturday, 03.06.2017
00:03

Zidan je potpuno u pravu, Real nikad nije Favorit kad igra finale, ali Barsa je uvijek Favorit, bilo finale ili ne. Tu je razlika izmedju Barse i Reala. Dajte Realu sudije pomocne koji ce dizati zastavu u koris Reala, i glavnog sudiju koji ce iskljuciti protivnika Reala.

avatar
mak_juventino
Friday, 02.06.2017
23:53

Tako je , brat ZiZu !!! Neka bude najlepse finale u istoriji !!! FORZA JUVE

avatar
World is.... REAL
Saturday, 03.06.2017
00:25

Srecno brate Juveu u finalu!! Samo sportski i neka bolji pobedi!!!

avatar
Friday, 02.06.2017
23:33

Samo smireno i da se sutra veselimo.. U suprotnom,sjajna sezona i cestitke rivalu , jer je Juve pokazao mnogo ove sezone...

avatar
Blackmamba24
Friday, 02.06.2017
23:31

Bravo za izjavu, normalno da nema favorita, ekipa koju smatraju autsajderom tj nefavoritom nije dzabe dosla do finala.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 03.06.2017
07:39

Juve nije bas autsajder opasni su dosta