Žezušov čas fudbala na 'La Lužu'

Autor: Boban Filipović
nedelja 25.10.2015.
19:57
Izvor: Sportske.net

Dojučerašnji trener Benfike sa svojim Sportingom kao gost razbio 'Orlove' u lisabonskom derbiju.

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Žorž Žezuš je kao trener 'Lavova' već tukao Benfiku na neutralnom terenu početkom sezone kada se igralo za trofej Superkupa, rezultat je bio 1:0, a današnji meč, koji se igrao u okviru 8. kola Primeire privukao je dosta pažnje zbog njegovog povratka na 'La Luž' gde je do prošle sezone radio sa dosta uspeha.

Izgleda da ovaj bivši fudbaler Sportinga odlično poznaje mane svojih doskorašnjih pulena, pošto su zeleno-beli slavili sa ubedljivih 3:0.

Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu, Sporting je poveo nakon devet minua igre golom reprezetntativca Kolumbije Teofila Gutijereza, u 21-om je Islam Slimani duplirao prednost gostiju, da bi Brajan Ruiz deset minuta pre odlaska na odmor primorao Žulija Cezara da treći put izvadi loptu iz mreže.



U nastavku nije bilo promena, a zanimljivost je da je Sporting danas slavio na 'La Lužu' na prvenstvenim utakmicama prvi put od janura 2006. godine kada je bilo 1:3.

Reprezentativac Srbije Ljubomir Fejsa je odigrao drugo poluvreme za domaćine, njegov ulazak nije doneo  nikakv boljitak u igri aktuelnog šampiona Portugalije.

Sporting se ovim ubedljivim trijumfom nad gradskom rivalom izdvojio na čelu tabele sa 20 bodova, mada bi Porto mogao da se vrati na lidersku poziciju ako večeras savlada Bragu.

Benfika je na osmom mestu na tabeli, kaska za vodećim Sportingom osam bodova, ali 'Orlovi' imaju meč manje.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke