Željkov Fener opet razočarao, Kalina tragičar!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 26.10.2015.
20:00
Izvor: Sportske.net

Tri dana posle ubedljivog poraza u Evroligi od Strazbura, ekipa Fenerbahčea i u domaćem šampionatu doživela neuspeh.

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Ekipa Fenerbahčea ušla je u krizni period već u uvodnom delu sezone. Tim Željka Obradovića je večeras doživeo još jedan poraz, prvi u šampionatu Turske, i to pred svojim navijačima od Konjaspora rezultatom 74-73.

Domaći tim je dobro ušao u utakmicu, imao je solidno vođstvo tokom prve četvrtine koja je završena rezultatom 18-11, ali kako je utakmica odmicala, Fener nije uspevao da prednost učini značajnijom i na vreme prelomi meč u svoju korist.

U nastavku su gosti uhvatili priključak, razigrali su se, pre svih Taker i Bremer, i u poslednjoj deonici preokrenuli rezultat. Stekli su i sedam poena viška sredinom četvrte četvrtine, što je Obradovićev tim uspeo da stigne, ali u samoj završnici, u poslednjim sekundama meča, Nikola Kalinić je nažalost postao tragičar ovog susreta.

Pri rezultatu 73-72 u korist Fenerbahčea, gosti su imali poslednji napad, a na sekund pre kraja meča, Kalinić pravi prekršaj pri šutu protivnika za tri poena.

To je bilo dovoljno rivalu da sa linije slobodnih bacanja reši meč.

Usledio je tajm-aut Željka Obradovića, ali posle toga još jedna Kalinićeva greška, pogrešio je prilikom izvođenja lopte u pokušaju da uposli Veselog i tada je sve bilo rešeno.

Bez Bogdana Bogdanovića, najefikasniji u ekipi Fenera bio je Udo sa 17 poena, Veseli je upisao 13, a Nikola Kalinić je meč završio sa tri postignuta poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volim Partizan
Tuesday, 27.10.2015
10:32

Davno sam ja reko da ce biti truba u feneru hahahhahahah

avatar
vozd87
Monday, 26.10.2015
23:11

Дефинитивно човек није онај исти играч од ЕП.

avatar
Goran Zdravkovic
Monday, 26.10.2015
22:00

Konstantno je u losoj formi, za onolike pare prodati ga, potez decenije Covica, ili je novac udario u glavu ili nesto sto niko ne zna...

avatar
Vekson
Monday, 26.10.2015
21:52

Skakač i defanzivac. To je sve što on ima. Ali je i veliki borac, to su jedini razlozi što je se probio. U svemu drugom je ispod prosjeka. :)

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Monday, 26.10.2015
21:12