"Zeleno svetlo" za rekonstrukciju "Stamford Bridža" - Evo koliko košta!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 06.03.2017.
15:20
Izvor: Beta

Gradonačelnik Londona Sadik Kan odobrio je danas planove Fudbalskog kluba Čelsi za rekonstrukciju stadiona Stamford bridž, što je bila poslednja prepreka engleskog premijerligaša pre samih radova.

EPA/ANDY RAIN
EPA/ANDY RAIN

Povezane vesti

Čelsi je odlučio da renovira stadion umesto da izgradi novi, ali realizacija ovog projekta znači da će morati da pronadje privremeni dom, zbog složenosti radova. Biće potrebno da se teren spusti, a moraće da se rade i dubinski radovi i dodatna iskopavanja.

Londonski klubu  saopštenju navodi da "dalji koraci tek predstoje, tokom i nakon procesa planiranja rekonstrukcije, pre nego što gradjevinski radovi počnu".

Gradonačelnik Londona rekao je da je zadovoljan što je projekat "izuzetno kvalitetan i spektakularan", kao i da ga raduje što će stadion imati mnogo veći kapacitet na već postojećoj lokaciji.

Očekuje se da će radovi trajati tri godine i da će njihova cena iznositi oko 575 miliona evra. Trenutni kapacitet Stamford bridža je 41.663, što znači da je deveti najveći klupski stadion u Engleskoj. Ispred njega su domovi Mančester junajteda, Arsenala, Vest Hema, Mančester sitija, Liverpula, Sanderlenda, Njukasla i Aston Vile.

Projektom je predvidjeno da će Stamford bridž imati kapacitet od 60.000 gledalaca, što će ga približiti novom stadionu Totenhema, kao i Arsenala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red Wolf
Tuesday, 07.03.2017
13:01

Pitanje je gde ce igrati Domace utakmice dal na Vembliju ili mozda na starom stadionu Vest Hema ako jos postoji ili neki treci.

avatar
A.Shevchenko 7
Monday, 06.03.2017
16:45

Bice to prava grobnica za druge timove, jedino mi se ne svidja dugo izvodjenje radova od 3 godine...Valjda se to nece odraziti na ekipu.