Zebnja u Humskoj - UEFA drakonski kaznila CSKA!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.10.2014.
18:38
Izvor: Sportske.net

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) drastično je kaznila moskovski CSKA zbog ispada navijača na gostovanju Laciju u Ligi šampiona, a obrazloženje "presude" govori da u Humskoj imaju razloga za brigu.

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Uprkos najavama da će UEFA u petak razmatrati ispade navijača Partizana sa meča prvog kola grupne faze LE, još uvek nema vesti o tome kakvu su kaznu "disciplinci" evropske kuće fudbala spremili za vicešampiona Srbije.

Danas je na tapetu bio moskovski CSKA a kazna koju je UEFA izrekla šampionu Rusije svedoči da u Humskoj opravdano strahuju od presude iz Niona.

Zbog nereda koje su navijači CSKA izazvali na gostovanju svog kluba italijanskoj Romi UEFA je kaznila šampiona Rusije sa tri utakmica igranja pred praznim tribinama, a tom je dodata i novčana kazna od 200.000 evra.

U obrazloženju presude navodi se da je "borba protiv rasizma visoko na listi prioriteta UEFA", a kada se uzme o obzir da su naše reprezentativne selekcije i klubovi često bili na udaru zbog prestupa koji spadaju u tu kategoriju jasno je da bi Partizan mogao da bude strogo sankcionisan zbog transparenta istaknutog na meču sa Totenhemom.

Što se tiče CSKA, moskovski klub će naredne tri utakmice kao domaćin u LŠ igrati pred praznim tribinama što znači da "Armejci" u grupnoj fazi elitnog takmičenja nijednu utakmicu neće igrati pred punom "Himki Arenom" jer je duel sa Bajernom već igran bez publike a sve zbog prethodne kazne izrečene šampionu Rusije.

Naredne dve utakmice u Evropi CSKA na domaćem terenu igra protiv Mančester Sitija i Rome a oba meča biće odigrana pred praznim tribinama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke