Zbog ovoga će Gvardiola izgubiti 'kod kuće'?

Autor: Miloš Marković
sreda 06.05.2015.
10:48
Izvor: Sportske.net

Katalonac se vraća na mesto uspeha, glasna predviđanja kazuju da mu povratak kući neće prijati. Evo i zašto...

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Ne zamerite za naslov, navijačke boje nisu u pitanju.

Svetski mediji se vode analizom, trenutnom formom dva rivala, statistikom i učinkom u tekućoj sezoni, tvrdnje su sve glasnije - Pep Gvardiola će teško napraviti rezultat 'kod kuće', u Kataloniji.

Vraća se Pep na mesto uspeha, na teren na kome je proslavio velike uspehe.

Ovoga puta kao trener Bajerna iz Minhena, ali Leo Mesi ne sumnja da će Nou Kamp prirediti toplu dobrodošlicu čoveku koji je Barsi doneo 14 trofeja!

"Nema sumnje da će publika pozdraviti Gvardiolu. Svi znamo koliko je uradio za klub, kao igrač i kao trener, zaslužuje toplu dobrodošlicu.", rekao je Mesi.

Bez emocija, analiza pet stvari zbog kojih Pepu neće prijati povratak kući je sledeća:

MSN

Mesi, Nejmar i Suarez je trio sačinjen sa razlogom, jasnim planom da Barselonu vrate na vrh. Na domaćoj i internacionalnoj sceni.  ovaj neverovatni trio je do sada postigao čak 108 golova, što je samo sedam manje od čitavog tima Bajern Minhena.

Spain La Liga Soccer

Nejmar se 21 put upisivao u listu strelaca, nejmar je postigao 32 gola, a Mesi 49.

Njih trojica su nadmašila čuveni Gvardiolin trio koji su činli Anri, Mesi i Eto. MSN je u sjajnoj formi, nema sumnje da će defanzivna linija Bajerna biti na velikom ispitu.

Povrede

Bavarci ove sezone imaju ogromnih problema. Lekarski tim je pognute glave napustio svoj posao, Pep Gvardiola nije ni malo zadovoljan radom istog.

Havi Martinez je rovit, povrede muče Holgera Badštubera, Frenka Riberija, Davida Alabe, te Arjena Robena, ali i Levandovskog su veliki udarac, bez obzira na to što će Poljak izgleda biti na terenu, sa zaštitnom maskom.

Ranjiva odbrana

Iako statistika pokazuje fenomenalan učinak Bajernove odbrane, koja je primila samo 15 golova na 31 utakmici u ligi, poslednja linija Bajernovog tima jeste najslabija karika.

Nebrojeno puta je defanzivna linija Bajerna ove sezone bila izložena velikom pritisku, Volfsburg je to na najbolji mogući način iskoristio postigavši 4 komada protiv šampiona.

Pre toga su mane defanzivnog dela tima pokazali Porto u Ligi šampiona, te Leverkuzen na poslednjem meču.

Germany Soccer Cup

Sticajem okolnosti, na svim pomenutim mečevima je Dante bio u timu, ali Brazilac nije jedini krivac. jedino je Džerom Boateng fudbaler koji se istakao svojom formom ove godine, nijedan od ostalih defanzivaca nije impresionirao.

Leo Mesi

Nema potrebe da se posebno napominje. Bajern je sigurno spremio poseban plan za Argentinca. Gvardiola ga dobro poznaje, bolje nego iko, pokušaće da iskoristi svoje znanje kako bi zaustavio čarobnjaka.

Iako je imao slabiji početak sezone, Mesi je u izvanrednoj formi, ne pokazuje znake umora ni zaustavljanja.

Spain Soccer La Liga

U 2015. godini je postigao 25 pogodaka, ubedljivo je prvi u evropi u ovoj kalendarskoj godini. Ronaldo je postigao 17, Grizman 16, Suarez 15, Kejn 15, Mesi je ubedljivo ispred rivala.

Barsina forma

Katalonci su u najboljoj formi od svih timova u Evropi. Procenat uspešnosti od 90% to jasno pokazuje. Neporaženi na poslednjih 15 mečeva, izabranici Luisa enrikea će gledati da nastave svoj niz.

Bavarci su pali u formi u poslednje vreme, dva poraza na poslednja dva meča jesu razlog za brigu. Naročito pred gostovanje timu kakva jeste Barselona.

Na kraju, uz dužno poštovanje jednom od najboljih timova na svetu i njegovom treneru, zaključak je da se Nemac ne sme otpisati.

Koliko god brojke bile protiv njih, Bavarci su rival za svaki respekt, Gvardiola isto takav trener.

Ono što jeste sigurno, večeras ćemo uživati!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
scylla98
Wednesday, 06.05.2015
18:56

Ma ja zelim da vidim dobru tekmu, a ko ce proci, proci ce! :)

avatar
LuckyStrike
Wednesday, 06.05.2015
18:31

U zadnjih 5 utakmica Bajern ima bolji skor... 3 pobede 1 poraz i 1 remi... ali to nista ne znaci Bajern bez Robena i Riberija nije Bajern... jos je Barsa u naj boljoj mogucoj formi trenutno... 3:1 rezultat veceras :)

avatar
Lord Bobinho1
Wednesday, 06.05.2015
15:47

Ukoliko Bajern izvuce remi,lagano ih prolaze na Alijanc Areni,mislim da se fudbaleri Barselone jako plase zna se sta je bilo pre 2 godine :D

avatar
Stefan voli Real!
Wednesday, 06.05.2015
15:39

Prolazi Bajern.

avatar
Stefan voli Real!
Wednesday, 06.05.2015
15:29

Bajern prolazi.

avatar
Larion@
Wednesday, 06.05.2015
14:59

Najiskrenije bojim se Bajerna,nadam se bez razlogom.Ako neko poznaje dusu Barselone to je Gvardiola.Kombinacija nemacke discipline sa Gvardiolinim elementima u igri moze biti dobitna makar i bez najboljih pojedinca na terenu pa i protiv po meni momentalno najboljeg tima u Evropi.Mec u kojem Barsa moze izgubiti mnogo toga a Bajern biti samo u dobitku.Jer ako Barsa prodje mnogima ce biti u usta cinjenica da je Bajern bio prilicno oslabljen,a tek ako Bajern dobije ovaj dvomec bice materijala za parodije.Kako god nek bolji pobedi uz dobrog fudbala i atmosfere

avatar
LuckyStrike
Wednesday, 06.05.2015
18:56

Bajern od 2009 u 5 duela za Barsom ima 3 pobede 1 remi i 1 poraz. Ali bez obzira na to Barsa je u top formi nema ovde sta da se prica... Bajern je dosta oslabljen nece moci puno u Barseloni u revansu mozda i urade nesto...

avatar
ppera 1
Wednesday, 06.05.2015
13:36

Bez obzira na to ko će proći dalje krivo mi je što Bayern nije kompletan. Ne samo zbog fudbala, već i zato što se povrede igrača vrlo često medijski prenaduvavaju. To sa jedne strane donosi rasterećenje igračima tipa 'pa mi smo već izgubili jer smo oslabljeni, a sada možemo opušteno da odradimo sve da bi pobedili', a sa druge strane opravdanje u slučaju neuspeha tipa 'da smo bili kompletni mi bi njih razbili'. I to što se plasira u medijima je uglavnom 'jače' od dešavanja na terenu, pa i sada većina ponavlja da je PSG ispao jer nije igrao Ibrahimović, zaboravivši da je PSG pobedio Barsu bez njega i gubio od Barse sa njim na terenu. Bayern nema Messi-ja ni Ibrahimovića, ali ima 2 vrlo jaka tima i gomilu igrača koji mogu da nadoknade odsustvo čak i nekoliko njihovih najboljih igrača, svakako lakše nego što je to slučaj u ostalim timovima. Zbog svega ovoga ne mislim da Bayern ima išta manje šanse za prolaz nego što bi ih imao i da su kompletni. A kako će sve to izgledati na terenu, ostaje da se vidi...

avatar
Barça el honor
Wednesday, 06.05.2015
13:21

Ocekujem dobru takticku utakmicu,suarez moze biti covek odluke,s druge strane najslabija karika bajerna je dante,covek mnogo gresi i kiksa. Jeste da ih gvardiola zna u dusu ali ako krenu naleti barse bice ih tesko zaustaviti.Po meni bilo koja pobede barse je dobra.

avatar
Marco Popovich
Wednesday, 06.05.2015
12:56

Da je Hajnkesov Bajern onda bi bilo neizvesno. Ovaj sad je upropastio Bajern,pustis da ode jedan Kros,ej!

avatar
Wednesday, 06.05.2015
12:05

prolazi BAYERN :D

avatar
Dakijev psihijatar
Wednesday, 06.05.2015
12:05

Suarez resavaovaj mec sigurno.

avatar
S-I-M-K-E
Wednesday, 06.05.2015
11:43

Barsa sigurno dobija,u fenomenalnoj formi je trio fantastiko.

avatar
Stefmajster
Wednesday, 06.05.2015
11:37

Forca Barca!!!

avatar
Bruce Wayne
Wednesday, 06.05.2015
11:34

Kako god, ali velika šteta što se ne sastaju u punoj formi sa timovima bez povreda. Definitivno timovi koji igraju odličan fudbal i ovo bi bio pravi spektakl, ovako, mislim da je lagan prolaz barse.

avatar
Dragojevic Andrija
Wednesday, 06.05.2015
11:30

moze bit spektakl a moze bit i gore nesto kad se murinjo ili alegri brane. to drzanje lopte cesto bude dosadnije nego bilo sto drugo :)

avatar
AdrovicEsad
Wednesday, 06.05.2015
11:25

Treba reci istinu, Bajern je veliki klub da na svakom mjestu u ekipi ima dva dobra igraca, ali ne treba zaboraviti da sve sto je Bajern postigao ovih godina nije bilo zamisljivo bez Robena i Riberija ova dvojica su kao dva stuba na kuci, Neki ce Reci Barsa ima srecu da Barsa ima srecu ali ti isti sto kazu da je Barsa ima srecu oni vam nece reci da je PSG imao srecu kad se Messi u prvom poluvremenu povrijedio u Parizu, nece vam reci za postignuti gol Ibrahimovica iz ofsajda, nece vam reci da Messi nije smio igrati revans ali je usao na silu zato sto je Barsa gubila, Ti isti vam nece reci da je to Messija unistilo pa nije mogao biti zdrav za Bajern, oni vam nece ni reci da Miler gura Albu i pravi faul a Roben postize gol, Oni vam nece reci da je Barsa imala to jest nije imala trenera, oni vam nece reci da je trener bio bolestan i bilo je pitanje vremena kad ce da ode, oni vam nece reci da je Inijesta izgubio dijete, oni vam nece reci da su klub potresale raznorazne afere. Da uvijek posle utakmice postoji analiza ali neke analiza ne interesuje samo razultat vole da cuju, Pa se cude posle kad Grcka Evropski prvak ne kvalifikuje se na SP, kAD Celzi osvoji LS a ne moze nikog pobijediti u Englesku pa isti taj Celzi ispadne u grupnoj fazi od Bazela -suma. Da da da oni ce se cuditi kad Real ostane bez trofeja. AJMO VECERAS DA UZIVAMO U FUDBALU; FUDBALU GDJE OBA PROTIVNIKA HOCE LOPTU I DA LOPTU SPROVEDU U GOL, BOKSERSKI RECENO AJDE DA GLEDAMO DVA BOKSERA GDJE OBADVA UDARAJU A NE JEDAN SE BRANI A DRUGI BIJE,AJDE DA UZIVAMO U FUDBALU DVIJE NAJACE EKIPE ZADNJIH DESET GODINA

avatar
tarzan333333
Wednesday, 06.05.2015
11:46

I oni vam nece reci da je bilo 5 penala za Chelsea 2009 u polufinalu, vam nece reci , i oni vam nece rece drugi zuti karton van persiju protiv arsenala 2011, i oni vam nece reci busqetsovo simuliranje protiv intera 2010 i crveni karton motti. I oni vam nece reci regularan gol shevcenka 2006 u polufinalu , i oni vam nece reci penal protiv milana u cetvrtfinalu 2012. I oni vam nece reci da je sve to bio projekat uefalona

avatar
AdrovicEsad
Wednesday, 06.05.2015
16:15

Je li to branis Arsenal koji nije sutnuo jednom na gol Barse u 90min. nemoj molim te pa ti doro znas sta misle Wenger i Ferguson za Barsu. Bilo je tu propusta i na jednoj i drugoj strani ali Barsa je uvijek fudbal igrala ali pravi fudbal. Ali vidim da ti branis jedan Inter. pa znas li tista je treca Liga, ono sto je igrao Inter protiv Barse onako igra treca Liga. Nemoj mi branit Murinjove ratnike kad dobijaju crveni karton pa po tome je Murinjo poznat, Scas li se Ramosovog crvenog nad Messijem kad je sest igraca istovremeno islo na Messija, ove godine je Junajted - Celzi taj Celzi imao 7zutih i jeda crveni, a ti mi branis jednog Motu i igrace Murinja koji je naucio svoje igrace da provociraju . Nemoj molim te druze branit jedan Milano koji soji u sesnaest metara u sred Milana ali pazi 10igraca Milana u 400metara kvadratnih. Fudbalski eceno Barsa je kao Klej u Boksu sprda se sa protivnikom

avatar
Stefan voli Real!
Wednesday, 06.05.2015
15:29

Real je jaci od Barselone.

avatar
Boixos_Nois
Wednesday, 06.05.2015
15:08

A 2005 godine i neregularan gol Terija? 2008 i penal koji nije suđen na Mesiju koji je napravio Skols? 2010 protiv Intera bolje da ne govorim, 2011 protiv Arsenala poništen gol Mesiju? 2012 protiv Milana 2 penala koja nisu sudjena Barsi? Pa sve one kradje u Primeri u sezoni 2011/12 na stetu Barse i u korist Reala samo kako bi Real konacno osvojio? Isto to se desava i ove sezone ali eto Realu ni to ove sezone ne moze pomoci jer su nesposobni

avatar
Pedjaa11
Wednesday, 06.05.2015
14:21

Protiv Celzija je bilo 2 penala a ne 5, sad trenutno iz glave se sjecam 2 koja spominjete a kontakt pocinje van 16 m, ne spominjes tu da je Anjelka simulirao pa Abidal dobio crveni?Ne spominjes ruku Balaka u 4 minutu tog meca? Ne spominjes penal za Barselonu u prvom mecu?Ne spominjeas da je sudjen ofsajd u situaciji kad bi Eto izasao 1 na 1?Dosta je Celzija, ajmo na Inter prva utakmica gol iz ofsajda Milita i ne dosudjen penal za Barselonu nad Alvesom.Druga utakmica ponisten regularan gol Krkica.Za Arsenal nemam sto reci to je sudija tako odlucio, to nije sudijska greska jer je on ispostovao pravila iako se slazem da nije trebalo da iskljuci Van Persija.To za MIlan se ne sjecam pa necu nista da komentarisem.

avatar
Petar Jege
Wednesday, 06.05.2015
14:04

Svaka čast na komentaru. Ali veruj mi to ti je borba koju ne možeš da dobiješ, probao sam. Koliko god činjenica da napišeš, kvazi navijači izvale neku glupost i onda ostaneš bez teksta.

avatar
3x3
Wednesday, 06.05.2015
11:15

Veceras cemo uzivati, a ne bi me cudilo neko njihovo pametovanje da ubiju fudbal i da na kraju bude 0-0.

avatar
Zoran GGMU CG
Wednesday, 06.05.2015
10:58

Kako god samo da Barsa izbaci ove Svabe

avatar
bayern
Wednesday, 06.05.2015
16:01

Baš zbog takvih kao što si ti, koji mrze ceo svet, niko niti vas u Evropi ne voli

avatar
Zoran GGMU CG
Thursday, 07.05.2015
15:32

Jel ti dbr posle one katastrofe sinoc bitno je vama da osvajate prosjecnu ligu za sve drugo cete lako

avatar
miki
Wednesday, 06.05.2015
19:23

Ni mi ne volimo njih...!!!