Zbog čega se engleski klubovi blamiraju u Evropi?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 20.03.2017.
10:57
Izvor: Sportske.net

U Ligi šampiona ostao je Lester, ali ovo je priča koja traje i čini se da nema izgleda da se bilo šta promeni. Šta u Engleskoj navode kao razloge?

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Kada pogledate rezultate engleskih klubova u evro kupovima, teško je opravdati tvrdnju da je u pitanju najjače fudbalsko takmičenje u Evropi.

Pri tome ne mislimo na rana ispadanja u LE, oni kao da žele da se što pre oslobode tih obaveza, a blamiranja Vest Hema ili Sautemptona su dokaz za tu tvrdnju.

Govorimo o Ligi šampiona, gde su u ovoj deceniji slavili samo jednom, i to Čelsi 2012. a već gotovo deset godina je prošlo od one dominacije kada su imali tri kluba u polufinalu.

Navode se brojni razlozi, najčešći je da je jednostavno PL prejaka i da je to takmičenje koje mnogo više iscrpljuje vodeće klubove nego što je to slučaj u Španiji ili Nemačkoj i Italiji, gde Real, Barsa, Bajern i Juve dominiraju.

Veći novac u Premijer ligi znači i jaču konkurenciju, manji jaz, za razliku od drugih zemalja, ovde više timova pretenduje na mesto u Ligi šampiona, tradicionalnoj grupi, Čelsi, Junajted, Arsenal, Liverpul priključili su se prvo Siti, a onda i Totenhem koji je uspeo takođe dva puta da ne nađe u evro-eliti.

Kada na to dodate da nema zimske pauze, da je jednostavno previše utakmica računajući i dva domaća kupa, to je jedan od razloga za koji Englezi smatraju da je problem u odnosu na timove sa kontinenta.

I strani menadžeri koji stignu u Englesku takođe veruju da je to problem, da će recimo igrati šest mečeva u ligi za 17 dana naredne godine, to jednostavo iscrpi resurse.

Problem u ovoj deceniji predstavjaju i tranzicije vodećih klubova, odlazak Ser Aleksa, česte promene u Čelsiju koji je dosta lutao nakon titule prvaka Evrope i silaska zlatne generacije. Dodajmo tome da Siti nikada nije uspeo da se nametne u Evropi, niti da prevaziđe komplekse igranja sa najvećim klubovima, da je Liverpul takođe puno menjao, i doći ćemo do zaključka da, ne samo kada su treneri, već i timovi u pitanju, nema stabilnosti.

Jedan od primera je recimo mogućnost da Juventus menja tim bez posledice po rezultate, kao i Bajern, na šta Englezi nemaju odgovor. Jednostavno, svake sezone je zbog ogromnog novca pritisak sve veći, nema se ni vremena da se lansiraju mlađi igrači, a i pravilo o engleskim fudbalerima koji moraju da budu u timu postaje problem. Cene domaćih fudbalera su otišle u nebo, iako oni realno nemaju taj kvalitet.

Kako god, sve to može, ali i ne mora da posluži kao opravdanje, tim pre što Englezima, novac od Lige šampiona nije primaran, imaju takve prihode od TV prava, da ih to puno neće pogoditi.

Ove sezone u trci je ostao u Ligi šampiona samo Lester, ali njima se ne daju nikakve šanse da uđu u završnicu. Doduše, niko nije očekivao ni da će ikada igrati ovo takmičenje...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

137 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
scofield
Monday, 20.03.2017
20:37

Englezi kao i uvek ali UVEK precenjeni! Kao i njihova bedna reprezentacija. Napucani englezi. Kad pricate koja je liga najbolja nemojte da se pravite englezi.

avatar
Alister Krouli
Monday, 20.03.2017
20:36

LE treba da bude za Liverpul,Arsenal,Leverkuzen,Salke, Viljareal, Napoli, Lacio za te tako slabije klubove, za francuze,portugalce, ruse, belgijance. Nije LE za veliki Mancester. Engleska je najzanimljivija liga, to je 100% a da nije najjaca to je poznato svima. Sta je zaninljivo u Italiji? Juve osvaja I sledece godine prvenstvo, u Nemackoj Bajern, u Spaniji Barsa ili Real. Nista tu nema zanimljovog, englezi su bar malo zanimljiviji.

avatar
Barca4ever
Monday, 20.03.2017
19:17

Jedini engleski klub koji trenutno moze da parira u Evropi Spancima, Nemcima,Francuzima (PSG,Monako) i Italijanima je Celzi.Svi ostali su dva nivoa ispod.Bajern zabije Arsenalu 30 golova na poslednjih nekoliko dvomeca.Pa to je bruka.Trener treba da kaze da li sam ja normalan. Monako je iskreno razbio Siti ali je takodje imao i dosta srece sto je prosao zbog promasaja Aguera.Totenhem je bruka od kluba.Nikada nista veliko nece postici. Zamisli kada je Liverpulu kapiten Henderson,najveci panj medju panjevima.Nabildovao se i misli da fenomenalan igrac. U Barsi ne bi bio ni na klupi.Koliko je Primera teska setite se samo koliko je Modric morao da radi i radi da bi postao to sto jeste u Realu.Kada je dosao bio je najveci promasaj kluba. Aleksis dodje iz Barse u Arsenal i igra se fudbala sa mesarima.Kazu Spanija je samo Barsa i Sevilja. Pa taj Atletiko godinama cepa u Evropi (i u LS i u LE).Sevilja redovno osvaja LE a pre nje Bilbao.Viljareal je odlican takodje u Evropi. Englezi su samo imena i nista.Niko im nije kriv sto su podigli standard za visoke plate a igraci nikakvi.Lester je stvarno gotivan klub i dobro igraju,mogu da prodju u dalje u LS zbog srece u zrebu jer su naucili kako se igraju utakmice na ispadanje.Sve u svemu Junajted je filijala Reala a Arsenal je Barsina filijala.

avatar
Alister Krouli
Monday, 20.03.2017
20:26

Sve je super samo sto se Modric ni dan danas ne vidi. Da igra neki drugi igrac umesto njega ne bi se primetila razlika.

avatar
Misosesic
Thursday, 23.03.2017
18:00

Izvala godine.

avatar
Ghost Rider
Tuesday, 21.03.2017
08:25

Модрић је, тренутно, један од најбољих везних играча на свијету.

avatar
Bojan Aleksic
Monday, 20.03.2017
16:52

Da je liga zahtevnija od ostalih, tačno je. Ali ne pije vodu ta priča o zgusnutom rasporedu i sličnim stvarima. Zanemarite sve ostalo i samo pogledajte timove u vrhu lige i recite ko je tu trenutno jak i stabilan tim? Možda samo Čelsi. Liverpul, Siti, Arsenal, Totenhem, pa i Junajted su smešni kad ih uporedimo sa najjačim klubovima na svetu. Onda, kada pričate o borbi za vrh, nije to baš tako kako se govori. Pogledajte poslednjih par sezona, uglavnom je trka bila neizvesnija u Španiji nego u Engleskoj. Što se tiče kupova, jedan bih svakako ukinuo jer ne vidim razlog da postoje dva kupa. Mada, na primer, Španci se dosta više cimaju oko svog kupa i mnogo je veći značaj osvojiti ga nego neki od kupova u Engleskoj.

avatar
Monday, 20.03.2017
17:58

PL je jaca od bilo koje druge lige, uvek je neizvesno, svake godine drugi sampio, kada se to desilo u Spaniji ili Nemacko Italiji? nikada, drugo tamo prvih 10 ekipa bi pobedilo neke iz Spanije ili zadnjih 10 bi pobedil zadnjih 10 iz donjeg doma Spanske lige.

avatar
milosct
Wednesday, 22.03.2017
00:45

To sto se u Engleskoj retko desava da jedna ekipa odbrani sampionsku titulu, ne znaci da je liga jaca, nego da ima najujednacenije ekipe. Ni u Rumuniji se ne desava cesto da ekipa odbrani titulu, pa da li ti znaci da je rumunska liga u rangu sa engleskom? A i kako mozes da tvrdis da bi petnaestoplasirani tim iz Engleske pobedio petnaestoplasiranog iz Spanije? Kojom logikom to mozes da tvrdis?

avatar
Barca4ever
Monday, 20.03.2017
16:22

Valjda ste dosad shvatili da je Junajted filijala Reala,Arsenal filijala Barselone. Venger razradjuje Barsinu decu i salje ih nazad.Junajted dovodi najbolje iz Junajteda.Jedino je Celziju tesko otimati igrace. Dzaba vam novci moji sinovci.Liverpul je propao klub.

avatar
Barca4ever
Monday, 20.03.2017
18:52

Real dovodi najbolje iz Junajteda. :)

avatar
Monday, 20.03.2017
15:49

real ,barsa,juve,bayern dovode najbolje a englezi prosecne igrace od 50-60 miliona

avatar
amigo999
Monday, 20.03.2017
15:21

Stil igre u engleskoj, grubijanski, to nije fudbal nego borilacka vestina....Vrhunski fudbaleri beze iz engleske, posebno juznoamerikanci...Onda beze zbog klime, a oni juznjaci koji igraju u engleskoj, igraju iskljucivo za lovu, nevole oni engleski stil igre, nevole klimu, nevole engleze, vole samo engleske pare....Primer Sancez, Ibrahimovic, Baloteli, Robinjo.....

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 20.03.2017
15:12

Lionel Messi je na večerašnjoj utakmici protiv Valencije (4:2) uspio da kreira čak 19 šansi. Poređenja radi, igrač Real Madrida Cristiano Ronaldo je u cijeloj sezoni kreirao 23 šanse.

avatar
Galaktikos
Monday, 20.03.2017
15:40

Hahahahaha Simke da nisi promasio temu? Ovde se radi o Englezima a ne o Messiju i Ronaldu

avatar
Monday, 20.03.2017
15:48

ova vest nema veze sa tim

avatar
amigo999
Monday, 20.03.2017
15:09

Nece da imaju nista sa evropom.Bojkotuju evropu i spance... BREXIT ..hahahaha

avatar
Barca4ever
Monday, 20.03.2017
18:53
avatar
John Cena
Monday, 20.03.2017
14:26

Ako LE ne zanima engleske klubove zašto onda svaki put izadju sa najjačim sastavom u tom takmičenju? Zašto jednostavno ne ubace drugi tim i ispadnu u grupi ako ih ne zanima ? To je samo izgovor zato što jedva stižu do cetvrfinala

avatar
PepGuardiola-Im back
Monday, 20.03.2017
13:57

Razlog:Navescu samo primjer,Junajtedu se vise isplati doci do 4. mjesta u ligi nego osvojiti LE.U Engleskoj se svake sezone najmanje 6 klubova bori za ligu sampiona do samoga kraja.U Engleskoj klubu poput Kristal Palasa nije problem izdvojiti 25-30 miliona za nekog igraca,zato u ligaskim utakmicama Venger ili Guardiola nemaju luksuz rotirati 6-7 igraca kao sto to mogu Barselona,Bajern ili Juve npr.

avatar
amigo999
Monday, 20.03.2017
15:14

Imaju pare , izgleda lepo na TV...ali puno toga fali da se konkurise sa Spancima...Pa Italijani koji nemaju lovu vec 10 godina i placaju duplo manje plate od engleza su bolji...Italija se voli,Spanija se voli... igraci vole da igraju i zive u Italiji, Spaniji (primer Ibrahimovic) . Englezi imaju lovu i reklamu...ali nije dovoljno da budes najbolji....Jos vise love pa ce biti malo bolje....

avatar
Rekobica
Monday, 20.03.2017
17:41

Zato niko od vas nije rekao da je razlog sto bas englezi imaju para i zato su tolike plate jer naravno svako normalan zna da je u PL prosek plata 4-5 miliona i zato njihovi menadzeri odmah traze te pare,kao da oni ne bi davali manje al niko nije lud da igra za dzabe a da klub dize velike pare..tako isto i kod transfera..Svaki klub zna koliko englezi mogu da plate i shodno tome lupaju im cifru ili ce neko drugi da ih pokupi...Stavise jos kad se 3-4 engleska kluba upuste u trku za nekog igraca tek nastane karambol vezano za plate i cifre..Sto je pogba izasao 105m, Pa zato sto su u trci bili i celsi i barsa i rel i nzm ko jos i naravno da ce juve da zacepi cifru..kao sto je i napoli za igaina..

avatar
Sinisa MIhajlovic 11
Monday, 20.03.2017
16:02

Bravo. Italija i Spanija su pojam za engleze.

avatar
RB Leipzig(najjači)
Monday, 20.03.2017
13:50

Mrzim siti,junajted,liverpul,celsi,arsenal i totenhem!

avatar
nicsta
Monday, 20.03.2017
13:50

Sledece godine Chelsea osvaja LS.nVraca dominaciju Engleskog fudbala.

avatar
Misosesic
Monday, 20.03.2017
18:26

Tako se svake godine prica kad poispadate iz grupa i osmina finala.

avatar
nicsta
Tuesday, 21.03.2017
12:45

Da se razumemo,ne navijam za Chelsea, ali igraju najbolji fudbal i ako im ne ode Konte(doktor) sigurno ce uzeti sve sledece godine.

avatar
Red Demon
Monday, 20.03.2017
13:45

Jednostavno u PL je svaka urakmica ko finale LS dok u Primeri i Bundes Bajern, Barsa, Real imaju lakse treninge za vikend pa u utorak sredu igraju prave utakmice.

avatar
Misosesic
Monday, 20.03.2017
18:32

Jako cudno posto se ja sjecam kad su ManUTD i Celzi igrali finale i tad je bio zgusnut raspored i tad je bilo puno jakih klubova ali su tad igrali CR-7,Runi,Drogba,Lampard,Teri,Vidic,Ferdinand,Tevez,Gigs,VanDerSar,Esli Kol,Balak sve top igraci u to vreme .Ali tad je trener bio Fergi.

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Friday, 24.03.2017
01:39

Da,upravo...kad barselona odigra laksi trening sa sitijem na nou kampu 4:0 a jedva dobiju atletiko madrid za vikend ili sa druge strane city koji odigra derbi sa bormutom,wba,sandrlendom,sotonom pa ih onda tako mrtve umorne razbije monako ccc

avatar
HHadzimontagic
Monday, 20.03.2017
13:26

Vidim ove komentare, to je cista filozofija. Recite mi jednog igraca koji ne zeli da igra u LS, a zeli da igra u Premijer ligu? Ako ima takav ograc onda on nije igrac. Znam da ovo nece svatiti mnogi, jer ne znaju fudbalsku azbuku, zato moram ponovo da objasnim. Kakav je bio Engleski fudbal kad nisu igrali u Evropu? Ja cu vam reci zalostan, jadan,nikakav. Sad dodju filozofi koji hoce da pokriju lose ekipe, i nalaze izgovor, kao Premijer Liga je najaca. Oni sigurno kazu i kad Engleska igra veliko takmicenje, i izgubi od Islanda. Oni tada kazu da su se igraci Engleske cuvali za ligu. Ajmo sa tacnim dokazima, Liverpul, Junajted i Celzi, osvojili LS. Sve tri ekipe nisu imale igru, osvojili jesu i mogu se pohvaliti, ali igra nikakva, ja to Kazem loto loto i loto, ili corava koka, corava koka. Sta je Problem Engleskog fudbala. Engleska Liga ima stara pravila, lomi rusi i nista se ne svira u Engleskoj, ali kad se dodje u Evropu sve se svira, u Englesku start za zuti, taj isti start u Evropi je za crveni. Drugi Problem je igra bez tacnog dodavanja, lopta ide na jednu i na drugu stranu i to brzo, jer se brzo lopte i gube. Zato mnogi kazu interesantan je Engeski fudbal. Seljacki fudbal je isto interensatan jer se gube olako lote, ali je manje interesantan jer nema brzine. A Engleski igraci su snazni i brzi, a fudbalska tehnika na poziciji broj 50 u Evropi. Englezi igraju svake godine u LS, progurace jedna ekipa i osvojiti LS. Onda ce se raspisati mnogi, o pocet da hvale titulu LS, kako su Englezi dobri. Ali oni se nece pohvaliti igrom, isto kao sto hvale Lester, pa sa kojom igrom je Lester prosao Sevilju. E to su te corave koke, coravih koka ima mnogo u fudbalu. Grcka, Portugal, Inter, Liverpul, Celzi, Junajted. Sve su to ekipe sa jadnim i zalosnim fudbalom stigli do trofeja. Zbog takvih ekiopa je fudbal interesantan, zato sto losiji moze da osvoji nesto.

avatar
scylla98
Monday, 20.03.2017
15:10

Ma da, Junajted je pod Fergusonom igrao ragbi :D A to sto Atletiko sa najlepsom igrom ikada stiza do finala. to nista. To sto Real ubode pomocu Ramosa gol u zadnji minut iz obicnog centarsuta, to nista,bitna je lepa igra. To sto igraju na kontre, to nista. To je prelepa igra. Budi realan i objektivan, a ne zapeo si za Celsi, Junajted, ....

avatar
milosct
Monday, 20.03.2017
20:21

Izbacio Junajted Barsu onim sutem od 30 metra, a posle sve u 16, a i to je bilo kada je engleski fudbal bio na najvisem nivou u istoriji, sada je na nizem nivou, a ostale lige su podigle svoj nivo

avatar
HHadzimontagic
Monday, 20.03.2017
15:37

Real najveca prevara od ekipe. Atletiko stopama Liverpula, Atletiko rudari i drvosece.

avatar
milosct
Monday, 20.03.2017
15:35

Cist primer je ona sezona kada su za Junajted igrali Ronaldo, Runi i Tevez. U PL je na svakom poluvremenu Junajted imao 2 ili 3 gola prednosti. I imali su zaista najbolju igru u Engleskoj, a onda je doslo finale LS i nisu uspeli da sutnu na gol Barseloni. Zaista ne znam kada ce ljudi shvatiti da je Engleska postala destinacija gde dobar deo igraca ide zbog bogatih ugovora koji im se nude. U PL je fizicka sprema na prvom mestu, a tehnika nije ni u prvih 5 stvari.

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 20.03.2017
13:21

Ovih opravdanja nece biti kada jedna malena Selta pobjedi Junajted u finalu ili polufinalu Lige Evrope,kao sto ih je prije nekoliko godina deklasirao Atl.Bilbao....Uhvatili ste se samo Reala i Barselone a ne primjecujete koliko su ostali klubovi u Spaniji izuzetno kvalitetni i tehnicki sjajni.

avatar
John Cena
Monday, 20.03.2017
14:22

SvI kažu da u Španiji postoje samo 2 kluba a niko ne spominje da je Sevilja 3 godine zaredom osvojila Ligu Evrope i da je Atletiko igrao 2 finala Lige Sampiona u poslednje 3 godine. Da je Viljareal igrao polufinale LE prošle godine. Jesu Barsa i Real najjači u toj ligi, ali i ostali klubovi jako dobro igraju u Evropi i prave mnogo bolje rezultate od engleza

avatar
Barca4ever
Monday, 20.03.2017
19:02

Pingvinu ajde ti objasni meni kako je Bilbao koji je u sezoni 2011/12 izbacio mocni Junajted u LE koji se te sezone borio za titulu i na kraju bio drugi a Bilbao deseti? To ti je ta logika.

avatar
Misosesic
Monday, 20.03.2017
18:51

MANUTD isto tako ti meni objasni taj fenomen kako je taj isti klub koji se sad bori za opstanak prosle godine uspeo da osvoji EPL pored gustog raspored i toliko jakih klubova?Lester je aktuelni prvak EPL-a tim koji je nakon odlaska ranijerija vezao 5-6 pobeda u nizu pa je samim tim i logicno da aktuelni prvak Engleske izbaci aktuelno 7-mo plasiranu ekipu LaLige.Ja razumijem pravdanja za velike klubove kad kazete Real i Barsa imaju lak raspored u ligi ali vase klubove redovno razbijaju Ath.Bilbao,Sevilja,Viljareal.ATM je bio u dva Finala LS u poslednje tri godine a nema ni priblizno jak tim kao Real i Barsa zasto to ne mogu Totenhem,Arsenal,Celzi,ManCity?Atm nema dugacku i jaku klupu isti tim igra vecinu sezone.Vi cesto navodite primere kako je ekipa od7-10 mesta u EPL-u jaca od 3-4 mesta u LaLigi onda ne bi trebao da bude nikakav problem da izadjete na kraj sa 4-5-to plasiranom ekipom iz LaLige a redovno gubite.

avatar
MANUTD
Monday, 20.03.2017
17:43

Ajde onda mi objasni fenomen, kako je tu mocnu Sevilju izbacio klub koji se bori za opstanak u PL?

avatar
scylla98
Monday, 20.03.2017
15:11

A to sto jedan Lester (koji je tu pred zonom ispadanja) pobedi jednu Sevilju?

avatar
Mr Don
Monday, 20.03.2017
13:16

Blamiraju se zato sto Spanci dominiraju, i jos po koji klub iz drugih liga. Barsa, RMD, ATM, Bajern,Juve pa i PSG su najjaci klubovi u Evropi i zato Englezi kad nalete na njih ispasce bilo to u 1/8 ili 1/4 finalu. A sto se tice EL to su samo smesni izgovori da njih ne zanima LE.

avatar
Ronaldo da Lima
Monday, 20.03.2017
17:01

Pa i da nalete i na Dortmund i Monako opet ima da izgube

avatar
MANUTD
Tuesday, 21.03.2017
10:28

Zar se u ligi ne takmici 20 klubova? Kako oceniti ligu naspram 3 kluba ne razumem? Evropsko takmicenje je sasvim druga stvar i to moze samo da odredi ko je najjaci u Evropskim takmicenjima, sto se tice lige tu se takmici 20 klubova. Uostalom, da Engleska nije najjaca ne bi se vi toliko ni trudili da je osporite.

avatar
Los Vikingos
Monday, 20.03.2017
13:15

LS je vec odavno izgubila tu draz, o LE necu ni da pricam. nPotpuno razumem i apsolutno se slazem sa Englezima :-)

avatar
Rekobica
Monday, 20.03.2017
18:00

Pa kad sam gledao Juve protiv porta pa smorio sam se ko plovak..bacanje po terenu, valjanje, sviranje crvenih ko od sale, smesno..pa lepse odgledati derb arsenal liverpulnego to

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Friday, 24.03.2017
01:27

A koja su to 6 konkurenta u engleskoj? Ne vidim nijednog konkurenta celziju niti bi to bila bilo kakva konkurencija za real i barsu...za barsu su totenhem,arsenal,liverpul isto sto i sevilja,viljareal,valensija a atletiko madrid je verovatno jaci od svih engleza.

avatar
milosct
Wednesday, 22.03.2017
01:02

A jos lepse odgledadi Bajern-Real...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 20.03.2017
13:10

Razlog je to sto su real,bajern i atletiko mnogo jaci od engleskih klubova...spanci redovno razbijaju engleze

avatar
MANUTD
Monday, 20.03.2017
17:43

Pa je l' ligu cine 3 tima?

avatar
Ronaldo da Lima
Tuesday, 21.03.2017
00:17

Ne cine 3 tima ligu. Ali ta 3 tima ili eventualno 4, 5 iz svake zemlje koji se bore u Evropi donose bodove svojoj zemlji i tako ta zemlja ostvaruje bolji koeficijent. E zato je Spanska liga najjaca na svetu. Batali ti to sto svi pricate kako Stouk moze da pobedi Granadu. To uopste nije bitno. Klub koji je 15. na tabeli ne donosi nikakve bodove svojoj zemlji u Evropi i uopste je nebitno da li moze da pobedi 15. tim na tebli iz neke druge zemlje

avatar
Marcos Alonso
Monday, 20.03.2017
18:38

Da zato je Lester izbacio Sevilju

avatar
Al(a)din
Monday, 20.03.2017
13:04

Razlog : Nije PL toliko jaka koliko su engleski klubovi slabi

avatar
ADIS-M-UNTD
Monday, 20.03.2017
12:38

Potpuno tacan tekst LE ih ne zanima mada po meni je to glupo a za LS izgledaju premoreno od tih utakmica u prvenstvu. Manji timovi u engleskoj imaju veci budzet nego manj timovi u ostalim ligama pa imas situaciju da wba ili votford ,milzbro placaju igrace i preko 30 mil sto manji timovi u ostalim ligama ne mogu sebi priustiti,situacija je takva da manji timovi u engleskoj imaju jace timove nego u ostalim ligama i zbog toga se desi da favoriti veom cesto budu nadigrani od tih timova jer posjeduju taj kvalitet da mogu pobjediti bilo koga. Tako da engelski timovi ovi top moraju igrati sa naj jacim sastavom i protiv hulla,votforda itd jer ne mogu dopustiti sebi luksuz da budu nadigrani i porazeni. Za njemacku i Bajern je suvisan komentar to je Bajern liga oni je igraju rekreativno toliki je jaz medzu konkurencijom. I u italiji jer padom Milana i Intera juve apsolutno dominira i nemam prepreka za titulu,ali iduce sezone se inter vraca i ako su tacni natpisi da sancez ide kod njih kao i jos par top igraca to ce promjeniti situaciju i za juve i za ligu. Spanija tu su dva kluba ostali su 10 klasa iza po budzetu marketingu igracima itd,jedino At Madrid se koprca tu iskljucivo zahvaljujuci Simeoneu i njegovom njuhu za igrace i to male pare. Grizmana je nesto malo.platio a sad bi mogli 100 mil zaraditi njegovom prodajom. Engleski timovi imaju mnogo jace utakmice i jos 2 kupa da igraju u odnosu na druge lige i zbog toga nemaju svjezine i jos je doslo do smjena trenera i generacija i naravno nemaju te pauze na polu sezoni ali za to je krivo rukovodstvo lige za lose rezultate u evropi jer ima nabacaju utakmica tako da stvarno na euro sceni izgledaju premoreno.

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Monday, 20.03.2017
13:44

Opravdanja opravdanja,dakle igras za vikend sa wotfordom i bormutom i toliko si umoran da ne mozes da dobijes monako itd haha,ma da! Pazi to sto oni placaju igrace 20,30 miliona ne znaci bas nista,vi ionako za sve igrace pre nego sto dodju u premier ligu pricate da ce ih tamo pojesti iako je to liga stranaca koji su dosli sa strane,tako jedan Ljorente ili gabiandini tamo seju golove. Pazi za wotford igraju Niang,okaka chuka,pereira,holebas,abdi,ekstrand i ima ih jos iz serie a,da se taj tim kojim slucajem ne zove wotford i nije u engleskoj nego u italiji vi bi rekli,lakk je juventusu protiv skarta,a ovako su vama midlzbrou,wba,sandrlend,palas itd prejaki timovi,bas bi voleo da vidim kakve bi to probleme imali barsa,real,juventus sa tim timovima,a jos im odgovaraju tehnicki nepotkovane ekipe..tamk se igra drugi stil fydbala i to je to,nema taktike neke i trci se iz odbrane u napad,zato je ljudima zanimljivije da gledaju takav fudbal,sto ne znaci da je jaci..taj wotford i slicni sigurni ne bi mogli da napadnu bajern,barsu itd kad je lopta non stop kod njih.

avatar
Rekobica
Monday, 20.03.2017
18:05

koliko imas konkurenata u PL a koliko u spaniji..u spaniji se zna rel ili barsa u prva dva a ostal kako bude a u engleskoj svaki od prvih 6 ima 5 derbija i jos par poluderbija protiv evertona,sauptentona,..i ostali jakitimovi.

avatar
milosct
Monday, 20.03.2017
15:48

To sto timovi u PL placaju igrace po 20, 30 miliona govori samo to da oni ne umeju prepoznaju igraca kojeg treba toliko platiti ili ne umeju naci igraca kojeg ce platiti 5 ili 10 miliona a igrace isto kao i onaj od 30 miliona. Pogledaj Makabi u kosarci. Imaju treci najveci budzet u Evroligi a medju zadnjima su na tabeli. Engleski klubovi igrace dovode iz klubova iz Spanije, Italije, Francuske, Nemacke. Uzmimo na primer Felipea Luisa iz Atletiko Madrida. Celzi je njega platio 30 miliona, a za njega niko nije cuo do te sezone kada je Atletiko usao u finale LS. Pa uzmi za primer Gabjadinija, gledao sam ga u Napoliju, on covek ne zna pravolinijski da vodi loptu, najgori u Napoliju, a odlaskom u Englesku ima prosek od 1,5 gola po mecu. Ajde molim te, PL je verovatno najzanimljivija za gledanje jer je najdinamicnija, mada je i francuska liga izuzetno dinamicna, ali spanska liga je daleko kvalitetnija od engleske...

avatar
ADIS-M-UNTD
Monday, 20.03.2017
15:22

Opste je poznato da engleze LE ne zanima vise vole finale kupa na wembliju nego finale LE tako da tu ne gledaj kako igraju. Sad jedino junajted ce ici pod gasom ne zato sto ga to takmicenje zanima vec sto je to izlaz u LS. Takav je mentalitet engleza cim je dosao Klop i malo uozbiljio tim u LE dosli su do finala a do tamo su zgazili i borusiju dortmund koja je jedini konkurent bajernu bar da se priblizi im onu istu Borusiju koja je medzu osam u LS. Englezi su imali problem i trenera sad su na klupi dobri treneri koji rekonstrujisu timove po svom ukusu,imat ces fantastican celzi u LS,imat ces siti koji je najavio radikalne promjene u igracem kadru. Imat ces junajted ili liverpul a mozda i obadva. Junajted koji ce uloziti i dovesti igrace tipa grizmana itd. Imat ces liverpul koji odlucno igra te derbije,liverpul koji je razmontirao barsu u pripremnim utakmicama itd.

avatar
ADIS-M-UNTD
Monday, 20.03.2017
15:11

Taj wba ili wotford ili soton bi rasuli granadu eibar itd nisi dobro razumio tekst tako da cu ti polako objaniti evo bund3s liga bajern osiguro prvaka a lajpcig drugi a smijem se kladiti da bi lajpcig bio rasut na bilo kojem engleskom terenu. Bajern jednostavno nema konkurenta ni blizu da im neko pridze kakva je to liga kad je prvak poznat i prije pocetka prvenstva. Idemo spanska liga to je liga dva tima i ostali su sporedne pojave sto se tice titule jedino je nepoznanica ko ce biti prvak real ili barsa jer su miljama daleko ispred drugih ili nije tako lester je dovoljno pokazao sevilji koja je treca a on se bori za opstanak. Evo ti pitanje koliko su titula osvojili spanski timovi u LS a da to nije barsa ili real a sracunaj koliko su titula osvojili englezi tj razliciti klubovi i bice ti jasnije. Spansku ligu izvlazi dominacija Barse i Reala. Bajern sad ima luksut sa mu levandovski,roben riberi itd sjede na klupi i da cekaju tu LS jer titula im ne moze izmaci ni za 100 god. Padom Intera i Milana radi finansija doslo je do dominacije Juventusa i onda uz njihovu politiku kupi najbolje igrace od konkureanata to i bajern radi dobijes da u svim ligama imas dominaciju jednog ili dva kluba. Vidjecemo barsu posle ere mesija i vidjet cemo real posle ere ronalda itd. Jedan je mesi i jedan je inijesta nema ih 2. Engleska liga je puno izjednacenija i svaku utakmicu igraju sa naj jacim sastavom nema odmaranja igraca ni kad gostujes hullu dok barsa i real kalkulisu nekad sa sastavima ako ih ceka neka teska utakmica. Sta ces pisati ako taj Lester izbaci i At Madrid jednog je iz vrha spanske lige izbacio. Poenta je da kroz istoriju engleski timovi su osvajali titule LS sa razlicitim klubovima dok su spanci osvajali sa Barsom i Realmo i imali su jedno strasnu generaciju Valensija mendijeta,kanizares i drustvo.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 20.03.2017
12:32

Ne vjerujem da su ovo validni razlozi. Engleski klubovi dobiju od LS otprilike isto kao od PL, pogotovo ako stignu recimo do polufinala i to sa daleko manje utakmica. Tranzicija najjacih klubova jeste problem, ali sa ostalim ne mogu da se slozim. Vesthem ispada iz LE samo tako, a za klub njihovog renomea LE je sasvim solidno takmicenje za bildanje imena, vjerovatno bolje nego PL. Ok, imaju vise utakmica, ali i vise resursa, bar na pocetku sezone to bi trebalo da donosi prevagu, a nije tako. Redovno ih drijese spanski i sve vise italijanski klubovi. Rekao bih da je (iako sam doskora tako mislio) PL izgubila kvalitet i da je Primera dosta jaca, barem ako gledamo u odnosu na novac koji se vrti.

avatar
NIKE
Monday, 20.03.2017
12:31

Lijepo napisano novac od LŠa Englezima nije primaran cilj, jer zadnji u Engleskoj zaradi od TV prava 77m funti, a pobjednik LŠ oko 65m evra što je dosta manje, sad postaje jasno zašto Tottenham igra sa rezervama u ključnom meču protiv Monaka, a izvede najjači tim protiv Chelsea u ligi, da ne govorim o LE, gdje osvajač uz sve pobjede dobije oko 18m evra što je manje nego 5 pobjeda u Engleskom Premiershipu. Novac je danas na našu žalost najvažniji u svakom sportu, tako da ne čudi situacija sa Engleskim klubovima.

avatar
Chelseaaaaa
Monday, 20.03.2017
13:10

Stani, stani, stani, da li sam dobro svatio, oces da kazes da mi tako lose prolazimo u ligi sampiona jer smo nezaiteresovani??????

avatar
HHadzimontagic
Monday, 20.03.2017
14:11

Pises gluposti, imas neki Virus od Bobinja, Pingvina i mnogih na ovom sajtu. Samo me cudi zasto nisi napisao da se Citi cuvao za Liverpul. Taj Totenhem sto hvalis nije imao sanse da prodje pored Monaka i Leverkuzena. Monako je razvalio Citi jos u prvoj utakmici. Leverkuzen je pokazao protiv Monako, koliko su jaka ekipa, i da nije bilo kazne od uefe nebi Leverkuzen lako ispao od Atletika. Kako to Englezi imaju ogroman novac, a najbolji igraci svijeta igraju Spanija, Italija, Nemacka.

avatar
Chelseaaaaa
Monday, 20.03.2017
13:47

Onda je to iskreno, po mom misljenju jos veca sramota za nas, ako je stvarno tako kao sto ti mislis, a ne mogu reci da istine nema.

avatar
NIKE
Monday, 20.03.2017
13:21

Novčano nezainteresovani svakako da, pošto je novac najvažniji u današnje fudbalu, rekao bi da je to ralog.

avatar
Go Hard or Go Home
Monday, 20.03.2017
12:30

Imali su i pre takav raspored, to su samo izgovori. :)

avatar
MultiMagic
Monday, 20.03.2017
12:28

Liverpul i Arsenal nemaju kvalitet za LS, to je jasno i bolje je da se ne plasiraju u istu, pogotovu Liverpul, dok bi Arsenal uz 3,4 kvalitetna igraca mogao da ocekuje sigurno cetvrtfinale, naravno uz promenu mentaliteta gubitnika koji trenutno imaju. Siti se rekonstruise, ali lepo zapazanje da moraju da prevazidju komplekse pre svega, medjutim verujem da ce tim biti mnogo bolji sledece godine i ocekujem barem cetvrtfinale njihovo, u zavisnosti od zreba mozda i polufinale, ne vise od toga. Celsi ce biti odlican u LS, oni su prosle godine prosli kako jesu ali tim se cini dobija pravi obris i uz nekog novog igraca, tesko da ce biti previse rotacija, mogu takodje barem do cetvrtfinala, mozda i dalje posto su trenutno u boljoj poziciji od Sitija. Totenhem je dobra ekipa ali oni ako zele da prave uspeh u Evropi ( nokaut faza ) moraju da dovedu 2,3 iskusna igraca koji su igrali velike meceve, koji su igrali u LS, pa makar ti igraci ne igrali neku ogromnu ulogu u timu ali da budu tu zbog ove gomile talentovanih mladjih igraca te da ih vuku i pruzaju mentalnu snagu ekipi, mada i bez iskusnih oni moraju da prodju u prvu nokaut fazu, ne vise od toga. UTD takodje prolazi period rekonstrukcije tima, ekipa dobija jedno novo lice i u nekim utakmicama deluje zaista odlicno. Nije to jos sve kako treba ali se ide ka tome i radi se dobar posao. Oni trenutno imaju previse pojedinaca koji ne zasluzuju grb Junajteda, vecina igraca osim letosnjih pojacanja te Karika, Valensije, Marsijala su igraci za tim tipa Sautempton. Ali ako budu sledece godine u LS, nadam se da hoce, mogli bi da uz 2,3 pojacanja dodju do nokaut faze sigurno, verujem da bi mogli i do cetvrtfinala 50-50 a dalje bi sve zavisilo od zreba. Cini se da ce biti bolje u buducnosti za engleske klubove, narocito za Siti, Celsi i UTD.

avatar
Paparesta
Monday, 20.03.2017
12:19

Svi bi se blamirali da igraju 3 kupa, ligu i ligu sampiona

avatar
Mr Don
Monday, 20.03.2017
13:18

Pa pogledaj samo Klupu svih engleskih klubova koji igraju i evropska takmicenja. Svi oni u fa kupu igraju sa gotovo rezervnim sastavima, kao i u liga kupu, tek u finalu igraju sa najjacim postavama. Tako da da prica o umoru ne pije vodu.

avatar
MANUTD
Monday, 20.03.2017
17:42

Imaju li Englezi zimsku pauzu?

avatar
Gorčilo
Monday, 20.03.2017
12:16

Mislim da je najveći uzrok loših igara u LS tranzicija u kojoj se nalaze Junajted i Liverpul, kao i lutanja Čelzija. Za Siti i Totenhem je jasno, to nisu ekipe evropskog renomea i nemaju taj pobednički mentalitet kao Bajern, Juve, Barsa... Videli ste prošle sezone Liverpul na evro sceni protiv Dortmunda. Liverpul zna da igra te velike utakmice protiv velikih timova, za razliku od na primer Totenhema, i zaista bi bio greh kada ne bi uspeli da se domognu LS ove sezone. Čim se stabilizuju Junajted i Liverpul, pa i Čelzi drugačija će se pesma pevati. Sva 3 kluba su čini mi se na pravom putu.

avatar
Luka Modric
Monday, 20.03.2017
14:02

Isti taj liverpool izgubiona domacem terenu 3:0 od reala bez prave sanse ati kaues da znaju igrat protiv velikih ekipa..i da dortmund nije velika ekipa nit ce to bit..velike ekipe su real barca bayern i juventus..nagodinu mozda celsi i united al jos trenutno ne

avatar
Gorčilo
Monday, 20.03.2017
16:51

Liverpul pod Rodžersom i Liverpul pod Klopom su dva sveta.

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 20.03.2017
12:14

Pa nije samo to,evo Bajern igra isti broj utakmica kao i tipa Siti stim sto siti igra i ligakup gde obicno najjaci ispadnu znaci skoro isto utakmica,Bajern maltene svaku utakmicu izvede najjaci sastav,mozdaaaa ne daju sve od sebe,ali opet Levandovski igra 90minuta. Razlika je u tome sto SVAKI Engleski klub cim ima vrhunskog igraca oni ga prodaju u neki strani klub (Anri,Bekam,CR7,Bejl,DiMaria,Suarez,,itd.) I sve to da kao ne bi jacali konkurenciju i sto je najgore prodaju vrhunskog igraca za 70m i onda dovedu Stonsa za 60m,pa kako takva ekipa da nekome bude pretnja?

avatar
Chelseaaaaa
Monday, 20.03.2017
13:13

Potpisujem, to je i po meni upravo sustina. Bravo majstore

avatar
mIadenq
Monday, 20.03.2017
12:13

Jer su taraba?

avatar
King Didier Drogba
Monday, 20.03.2017
12:04

Zato sto nema Celsija!

avatar
CR7
Monday, 20.03.2017
12:04

Realno para se vrti gde burgija nece.U PL se zaradjuju mnogo novca,veca konkurekcija,svaki mali tim se bori da uzmu bar 1 a tek 3 boda.A najgore je sto Totenhem hoce titulu PL a u LS se brukaju,sramota.A Lester je cist dokaz da ne moze dobro igrati i PL i LS,razlog:oni su sa 13-15 mesta a u LS su prvih 8 usli.

avatar
HHadzimontagic
Monday, 20.03.2017
14:50

A Citi hoce da osvoji LS, zasto se Citi bruka protiv Monaka. Monako je razvalio Citi u prvu utakmicu,Citi nije zasluzio da pobijedi prvu utakmicu. Lester nije imao ogru, Lester nije trebao da predje grupu, Lesteru najbolji igrac Golman. Velikoj ekipi golman ostane bez ocene, u maloj ekipi najbolji igrac je golman.

avatar
The Truth
Monday, 20.03.2017
12:02

Bice Englezi vrlo brzo na evropskom i svetskom vrhu,videcete.

avatar
Liverpulovac
Monday, 20.03.2017
11:59

Prvo Englezi pa svi ostali: izmislili fudbal, mreže, pištaljku, kartone, šesnaesterac, radio prenos, tv prenos, ofsajd, reflektore, pobeda donosi tri poena. Evo i danas se to dešava u vidu gol tehnologije... Za 5 godima svi će je uvesti(ove jače lige).nnZato je engleski fudbal najbolji na svetu jer oni unapređuju ovu igru, a svi ostali kopiraju. Neka španci osvajaju LŠ do mile volje sa klubovima koji ni porez me plaćaju(msm na ova dva ostali plaćaju, toliko je zdravo takmičenje). nnToliko.

avatar
Joey Barton
Monday, 20.03.2017
12:51

U Engleskoj se ne igra futbal, nego se zaradjuju pare. Tj. igraci odigraju kako odigraju uzmu pare i cao. Briga ih za navijace, klubove i ostalo, a ne bi me cudilo da traze i da ukinu treninge da ne gube vreme.

avatar
Gorčilo
Monday, 20.03.2017
17:01

Hoćeš da kažeš da u Barsi i Realu igraju čisto iz sentimentalnih razloga, da ih nije briga za plate, bonuse i slično i da igraju iz ljubavi. Zašto Mesi i Ronaldo nisu prihvatili velikih 8-10 miliona po sezoni, nego su išli na 15-20 miliona? Da li bi ostali u Barsi i Realu sa tom platom od 8-10 miliona?

avatar
Gorčilo
Monday, 20.03.2017
13:01

Dobro si rekao ovo za Špance. Iza Reala stoji Španija a iza Barse Katalonija. Isti slučaj je sa Bajernom u Nemačkoj. Zamisli samo da iza Liverpula ili Junajteda stane jedna Engleska.