Zbog čega je nesrećan Aleksis Sančez?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 30.10.2014.
13:49
Izvor: Sportske.net

Iako je do sada opravdao očekivanja, Čileanac je izgleda više očekivao. Mediji u njegovoj domovini navode nekoliko razloga zbog čega nije srećan u Londonu. Sa jednim ima veze i Ozil...

Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Povezane vesti

Aleksis Sančez je, ako je suditi po statistici vredan svake pare uložene u njega. Čileanac igra dobro, dao je 8 golova u 15 mečeva, ima i par asistencija, nije mu bilo potrebno mnogo da se prilagodi na novo okruženje.

Arsenal je dobio ono što je želeo, ali izgleda da je "Čudesni dečak" očekivao više.

Mediji u njegovoj domovini kažu da je razočaran i da nije ovako zamišljao novo okruženje.

On smatra da igrači nemaju dovoljno ambicije, da se prelako mire sa nekim stvarima i da ne veruju dovoljno u sebe. Da tu ima nečega govori i njegova reakcija kada su slavili izjednačenje protiv Anderlehta.

Bivši fudbaler Barselone se teško miri sa tim da njegova nova ekipa deluje kao da je zadovoljna samim plasmanom u Ligu šampiona, a i sam je svestan da saigrači nisu na nivou onih Čelsijevih, pa i Sitijevih.

Uz to, list "Tercera" navodi i da odnosi u ekipi nisu dobri. Sančez nije uspeo da se zbliži sa ostalim fudbalerima, niti veruje da postoji pravi timski duh. Navodno su u svlačionici klanovi, a Mesut Ozil je veoma hladan prema novoj zvezdi. Čak list spekuliše da je došlo do sukoba, mada je to nemoguće proveriti, jer i sam Ozil pre povrede nije izgledao srećno kada su u pitanju odnosi u ekipi i to kako je prihvaćen.

Sančezu se ne dopada Engleska, imao je i privatnih problema u vezi sa devojkom koja je stigla iz Barselone, čak bio i na naslovnicama tabloida, sve mu to teško pada.

On najbolje sarađuje sa Denijem Velbekom, ali to je nedovoljno. Iako ga Venger hvali, "Ninjo Maravilja" veruje da zaslužuje bolje, došao je da se bori za trofeje i oseća da je to među "Ganerima" nemoguće.

E sada, koliko je verovati medijima u Čileu, setimo se situacije sa Vidalom koga su već bili preselili u Junajted, davali su navodne insajderske informacije da je već prošao preglede i potpisao, a od toga na kraju nije bilo ništa.

Sančez jeste nezadovoljan igrama tima i pozicijom na tabeli, ali daleko od toga da se može zaključiti da je razočaran prelaskom u Arsenal.

Golovi i pobede su najbolji lek...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke