Zbog čega je Mesi bio na doping kontroli?

Autor: Janko Glavonjić
sreda 10.12.2014.
17:10
Izvor: Sportske.net

Direktor španske anti-doping agencije Enrike Gomez je razjasnio situaciju oko "rigorozne" kontrole kojoj je podvrgnut Leo Mesi.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Leo Mesi je nedavno bio na duplom testiranju anti-doping kontrole. To je izazvalo popriličnu buru u javnosti, koju je pospešio i sam Mesi time što je na svom instagramu istakao da je čudno što je samo on morao da da uzorak i krvi i urina, dok su ostali testirani morali da prilože samo uzorak urina.

Ipak, Gomez je razjasnio zbog čega je to bilo tako.

"Pre sezone smo promenili pravila testiranja i obavestili smo sve klubove. U jednom terminu nasumično biramo pet igrača jednog kluba koji će biti testirani, od kojih će jedan, takođe nasumično izabran, dati uzorak i urina i krvi.

To što je rigorozniju kontrolu morao da prođe jedan od najboljih igrača lige je čista slučajnost
", rekao je Gomez.

Direktor Agencije je takođe rekao da je kontrola moguća ako se na nekog posebno sumnja, ali da to sa Mesijem nije bio slučaj.

"Ako sumnjamo na nekoga, možemo ga kontrolisati i češće, kao i van takmičenja, bez ikakve najave, ali to sa Mesijem nije bio slučaj, i to je cela istina, ne treba da se diže prašina oko toga", istakao je Gomez.

Ipak, na samom kraju, Gomez je dodao da najbolji igrači lige, poput Mesija i Ronalda, mogu biti predmet posebnog interesovanja Agencije.

"Mesi i Ronaldo igraju na višem nivou od ostalih i to je svima onima koji gledaju fudbal jasno. Naravno da možemo sumnjati da li koriste neka nedozvoljena sredstva koja im to omogućuju, ali za sada nema nikakvog razloga za to. Naš stav je jasan, Mesi je odabran za duplu kontrolu lutrijom i to je sve", završio je Gomez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
arthaslichking
Wednesday, 10.12.2014
18:24

Svi treba da se testiraju, od indijanskih profesionalnih liga do najboljih igraca, doping se mora iskoreniti, to steti ljudima. Ako je cist a ocigledno jeste, ne znam cemu ovolika puka?

avatar
Wednesday, 10.12.2014
21:01

Procitaj knjigu Dorucak Sampiona.
Poslusaj nesto od Ducija Simonovica na youtube-u.
Kad to odradis pogled na nedozvoljena sredstva ces drasticno izmeniti.
POZ I NEMOJ DA TI PRODAJU KOJEKAKVE PRICE.