Zbog čega je Iguain završio na klupi?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 24.09.2017.
10:30
Izvor: Sportske.net

Argentinac je propustio torinski derbi, Maks Alegri objašnjava i zašto.

EPA/DANIEL DAL ZENNARO
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Juve je u okviru šestog kola Serije A dočekao gradskog rivala Torino, na kraju je aktuelni šampion slavio sa ubedljivih 4:0.

Pomogao je "Bjankonerima" i Danijele Bazeli, koji je u 24. minutu susreta zaradi drugi žuti karton, te je ostavi saigrače na cedilu vrlo brzo.

Juve je i pre toga stigao do gola preko Dibale, pa se znalo da će do kraja susreta ima lak posao. Pogađali su potom Pjanić, Aleks Sandro, a onda i u nadoknadi vremena ponovo Dibala.

Interesantno je da je se pred ovaj susret u startnoj postavi nije našao Gonzalo Iguain, koji je meč počeo sa klupe, a evo i zašto.

"Iguain je bio na klupi jer imamo puno utakmica i želeo sam da ga odmorim. On je veoma važan igrač za nas, svi će imati priliku da se odmore, jer drugačije ne bismo mogli da održimo stabilnost.

Večeras sam odlučio da odmorim njega, već je postigao dva gola ove sezone i postići će ih još puno. Potrebno je samo da ponovo otkrije tu mirnoću, koja mu je davala osećaj da ne mora da postiže golove po svaku cenu, ako ju je ikada izgubio
", rekao je Maks Alegri.

Italijanski strateg je istakao i da je jako zadovoljan partijom Marija Mandžukića, koji se umesto Iguaina našao u špicu napada.

"Moram da se zahvalim Mandžukiću na nastupu. Siguran sam da bi vrlo rado igrao i u sredini, on ima snagu, tehniku, tako da može da odradi posao svuda", dodao je Alegri posle susreta na "Alijanc stadionu".

Iguain je inače protiv Torina dobio priliku da zaigra u poslednjih 10ak minuta, a stigao je da upiše i asistenciju kod gola Paula Dibale.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke