Završnica PL - Dva mesta za četiri giganta, Murinju potrebno čudo!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 06.04.2017.
15:06
Izvor: Sportske.net

Pretpostavimo da su Čelsi i Totenhem sigurni, Liverpul je treći, ali čini se da Siti ima veće šanse pored svega. Može li Arsenal da se dokopa Lige šampiona i ko ima najteži raspored?

Beta/Nigel French/PA via AP
Beta/Nigel French/PA via AP

Povezane vesti

Približava se kraj PL, šampion je, čini se poznat, videćemo može li Totenhem da napravi čudo i ipak stigne do titule.

Ali, borba za Ligu šampiona će biti veoma zanimljiva, jer dva od četiri kluba nećemo videti u eliti što će biti ogroman udarac.

Ovo uzmite sa zadrškom, jer bi se moglo desiti da "Đavoli" osvoje LE i na taj način se plasiraju u Ligu šampiona.

Da vidimo kakav je raspored?

Liverpul je treći, ima 60 bodova, ali je odigrao po dva meča više od Junajteda i Arsenala, utakmicu više od Sitija.

Do kraja, gostuju Stouku i VBA, čekaju Palas, pa idu Votfordu, i onda ih čekaju Sautempton kod kuće, Vest Hem na strani, Boro na "Enfildu" poslednjeg dana.

Nemaju težak raspored, ali je to problem, oni bodove gube protiv manjih timova, videli smo i protiv "Trešnjica". Uz to, povreda Manea je oslabila ekipu, ako Senegalac ne uspe da se oporavi, bez njega nisu isti tim.

Siti je četvrti, dva boda i meč manje od Liverpula,
ali taj meč igraju protiv Junajteda, krajem aprila. Dočekuju Hal, Palas, Lester i VBA kod kuće, gostuju Sautemptonu. Borou i Votfordu. Ključ bi mogao da bude baš gradski derbi koji igraju na svom terenu, čini nam se da su bolji od Liverpula, da igraju bolje nego što rezultati pokazuju i da imaju veće šanse za treće mesto.

Arsenal je peti, samo 54 boda, šest manje od Liverpula na trećem mestu, ali imaju dve utakmice manje.

U osam utakmica do kraja, čekaju ih gostovanja Palasu i Borou u nizu, zatim dočekuju Lester, pa idu najvećem rivalu Totenhemu. Kod kuće će igrati sa Junajtedom i Evertonom, gostovaće Stouku, a ako dobije te zaostale mečeve sa Sanderlendom i Sautemptonom mogli bi da stignu Liverpul. Kako sada stvari stoje, trebalo bi da dobiju gotovo sve rivale kako bi bili sigurni makar u četvrto mesto.

Ali, u boljoj su poziciji od Murinja. Jer, i Junajted ima 54 boda, meč manje od Sitija, dva od Liverpula, međutim čini nam se i teži raspored. Sa 54 boda, treba da igraju protiv Čelsija kod kuće, Sitija, Arsenala i Totenhema na strani, lakši meč je onaj sledeći, Sanderlendu za vikend, dok gostovanje Barnliju nije nimalo lako.

Protiv Svonsija na "Old Trafordu" bi trebalo da pobede, a videćemo kako će proći protiv "Sejntsa" na strani.

Šansa postoji, ali najteži raspored, šest bodova manje od Liverpula, morali bi da pobede Siti u gradskom derbiju kako bi stekli realnu šansu, ali i da ne izgube od Arsenala na "Emirejtsu".

Naša procena je, Siti treći, Arsenal ili Liverpul za četvrto mesto.

Da vidimo...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

39 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srdjan Todorović
Thursday, 06.04.2017
22:32

Naravno, Everton se u tekstu ne pominje, jer zašto bi... A takođe idu u Ligu Evrope, i bez obzira na dva meča više, imaju priključak i lak raspored do kraja sezone.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Thursday, 06.04.2017
22:06

Nemojte sa procenama, procenili ste pre sezone da United osvaja.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 06.04.2017
18:26

Junajtedu je jedina sansa za LŠ preko titule u LE. Anderlekt bi trebao da se prodje a onda ako je moguce izbeci Lyon. Mnogo smo remija odigrali i prosto ne verujem u furiozne rezultate do kraja. Najjace mi sto ce Totenhem sigurno igrati LŠ, tim koji jako lose igra Euro kupove. Vise verujem u Liverpul domet ako udju u top 4, samo da ne prospu dobijene bodove

avatar
Don Silvio
Thursday, 06.04.2017
17:35

Tacnije dva mjesta za tri giganta i jednu plastiku

avatar
Chella_ynwa
Thursday, 06.04.2017
16:30

S obzirom na to kako igramo sa slabijim timovima, mi imamo najtezi raspired.

avatar
Naka TZ (CFC)
Thursday, 06.04.2017
16:22

1.Chelsea 2.Tottenham 3.Liverpool 4.Man City 5.Arsenal 6. Man Utd 7.Everton ....to je moja prognoza za tabelu nakon kraja ove sezone i cvrsto vjerujem da omjer snaga ekipa ce biti tako definisan na tabeli na kraju ove sezone.

avatar
Sporske me ugasile
Thursday, 06.04.2017
16:09

Mislim da ce Engleska imati 5 timova u Ligi Sampiona . United bi morao da baci sve karte na Ligu Evrope jer je svima jasno,a vi ste lepo napisali da imaju najtezi raspored i manje bodova od ostalih konkurenata. Ono sto je 99% sigurno je da su Totenhem i Celsi obezbedili top4 ,a za preostala 2 ocekujem Arsenal i Siti i to bas ovako. Mislim da ce Siti nastaviti da rasipa bodove ali da ce ipak uspeti da zavrse na cetvrtom mestu . Za Arsenal mislim da ce biti treci jer oni uvek pred kraj sezone,kad vec izgube u borbi za titulu,dodaju gas i zavrse u top4 ,a u ovom slucaju ipak mislim da ce biti odmah iza gradskih rivala. Liverpul zbog lose igre kad je favorit i cestih povreda vrlo bitnih igraca ,mislim da ce biti peti ili sesti . Ovo ja ocekujem,videcemo kako ce na kraju biti

avatar
äxwell
Thursday, 06.04.2017
15:58

Englezima je potreban Klopov Liverpul u LŠ jer s'obzirom da igraju najbolje protiv najjacih onda vjerovatno ne bi im trebalo predstavljati problem da daleko doguraju sledece sezone.

avatar
Elliott Roger
Thursday, 06.04.2017
16:46

Hahah.... Tim koji je titulu video u doba Margaret Tačer. Jako je takav klub potreban, koji od Bate ispada..

avatar
äxwell
Thursday, 06.04.2017
21:39

Klub koji je petostruki sampion Evrope je ITEKAKO potreban samo na osnovu toga englezima u LŠ!! A da ne govorim o tome kako je Klop specijalista za velike utakmice...Nema potrebe za ljubomoru.

avatar
Adnan
Thursday, 06.04.2017
18:05
avatar
Mangus
Thursday, 06.04.2017
15:58

Realno, Totenhem ne moze da uzme titulu. Jer koliko god dobro igrali, moraju da se nadaju da ce Celzi gubiti u seriji. A s obzirom na igru Celzija, koji dobija i kad je los, nema sanse. Drugo mesto je sigurno. Liverpul ima lak raspored u smislu imena ali Liverpul je bukvalno sve utakmice ove sezone gubio bas od takvih. Najvise od timova iz zone ispadanja. I pored toga, verujem da ce biti u top 4 ali je izuzetno tesko predvideyi da li treci ili cetvrti. Siti takodje, imaju tezi raspored ali dobar tim i najvise zavisi od gvardiole, kako postavi tim. Arsenal je nepredvidiv ali trenutno ne vidim kako mogu u top 4. A UTD orosto nije zaslužio top4. Do sad ih je vukao Ibra, spasavao levo i desno, igraju relativno lose... I na sve to katastrofalan raspored. Tako da verujem da ce sve snage preusmeriti na LE, ne bi li tjme spasili sezonu i plasirali se u LS

avatar
Thursday, 06.04.2017
15:49

Chelsea,Spurs,City,Arsenal,Liverpool,Man Utd?,Everton,prvih,sedam...I onda opet ce da slusamo Arsenal ceo zivot 4-ti,Utd je presmesan(Murinjo je dbl,PLATILI POGBU 105m jer znate kako,VEOMA BITNA STVAR KOLKO JE IGRAC PLACEN,JER NOVAC ODREDJUJE KOLKO JE TAJ IGRAC DOBAR i td.),Liverpoolova sezona je sledece godine(kao sto je bila prethodnih 27 godina) a ni ove nista nece da urade,mada mozda od u LE sto je uspeh i tako u krug...

avatar
Carina_11303
Thursday, 06.04.2017
15:42

Bilo bi odlicno da siti izduva za LS, a da Junajted igra LE. Totenhem je svakako bezopasan. Ostali klubovi bi se ozbiljno pojacali ulaskom u LS.

avatar
Marcos Alonso
Friday, 07.04.2017
01:50

Idealno bi bilo Celsi Siti Arsenal i Liverpul top 4 ali nema sanse jedan od poslednja 3 mora ispasti iz LS nazalost zbog Totenhema koji nadajmo se nece bas u grupi da ispadne zatim peti predstavnik lige sampiona iz Engleske cvrsto vjerujem da ce biti Junajted prosto moraju da osvoje Ligu Evorpe, Lyon svakako najveca prijetnja mada ne vidim opet da mogu i od njih ispasti u 2 meca kao ni protiv bilo kog drugog kluba iz zavrsnice LE.nArsenal djeluje najtanje ali Liverpool itekako zna sam sebi da puca u nogu. Mislim da ce se City izvuci na individualni kvalitet a prednost dajem Liverpulu u odnosu na Arsenal

avatar
Carina_11303
Friday, 07.04.2017
17:41

Ja ne znam šta bih više želeo. Da li da nam padne neka buranija grupa i da se prošetamo do prvog mesta ili da nam u grupi bude recimo Barselona, ako bude drugoplasirana u primeri i da smo sigurni da nam neće pasti u osmini finala. E sad, ako nam padne jaka grupa, a ne budemo prvi, to onda znači da nas čekaju Real, Bajern, Juventus u osmini finala.

avatar
Nikki92CFC
Thursday, 06.04.2017
15:38

Po meni Siti je sigurno treci. I zbog rasporeda i jednostavno su posle Celsija najkvalitetniji tim na ostrvu. Verujem da Junajted osvaja LE tako da to verovatno sesto mesto i nece mnogo da ih boli. Liverpul je u dosta boljoj poziciji od Arsenala i mislim da ce biti cetvrti mada sa njima se nikad ne zna. Pa cak i te kvalifikacije za LS nisu sigurica. Lep tekst i analiza, mogli biste i za opstanak da napravite nesto slicno jer je jako zanimljivo. Sanderlend i Midlzbro ispadaju sigurno a za ovo trece mesto se bore dosta klubova. Od Stouka na dole niko nije siguran. Nadam se da Hal ostaje.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 06.04.2017
15:33

Arsenal ce biti cetvrti, ako budu ispod to ce biti cudo ravno osvajanju titule, a to je nemoguce :)

avatar
NIKE
Thursday, 06.04.2017
15:24

Po meni je United bliži sedmom mjestu nego četvrtom, jer ovako težak raspored, još igraju i LE, mada uspjeli su izboriti kvalifikacije za LE i iduće sezone, kroz Čunga-lunga kup, tako da je cilj za ovu sezonu ostvaren. Pingvin je bio upravu kad je rekao da će United bježati konkurenciji 30ak bodova, samo zaboravio je navesti da su Unitedova konkurencija za ovu sezonu bili Sunderland i Swansea.

avatar
Poznavalac
Thursday, 06.04.2017
15:36

Ha ha ha ČUNGA LUNGA kup,ha ha ha..

avatar
Elliott Roger
Thursday, 06.04.2017
16:50

Hahahah... Daj da izbrojimo trofeje, pa da vidimo ko ce se smejati. Vi se Čunga Lunga klub.

avatar
Medison
Thursday, 06.04.2017
16:07

Hahahahaa covece jel ima nesto sto tebi pricinjava zadovoljstvo u zivotu osim da ushejtujes GIGANTA JUNAJTED, jadan si bre izadji malo napolje zivi zivot nemoj da se trujes mrznjom, uzivaj u tome da je tvoj klub prvi zamisli sto ce tek biti kada bude obrnuto pozzzz

avatar
The Red Devil
Thursday, 06.04.2017
15:21

Po rasporedu, formi i dosadasnjim bodovima mislim da Celzi osvaja, Totenhem bez muke ce biti drugi, za trece mesto ce se boriti Liverpul i City, dok United ili Arsenal ce zauzeti 5 mesto.nSto se tice Celzija i Totenhema tu nema sta da se komentarise, sto se tice ostalih United i Arsenal moraju da pobede dve zaostale utakmice da bi se priblizili Liverpulu i City-u sto nece biti lako, ali i ako to ucine, do kraja imaju tezi raspored od Liverpula koji je inace u malo boljoj formi i ima laksi raspored, tako da mislim da ce Liverpul biti ispred njih kao i City jer jednostavno koliko god igrali toplo hladno mislim da su trenutno kvalitetniji. Jedina prepreka ce im biti bas United, ukoliko tu prepreku predju i oni ce biti iznad njih, tako da ce borba do kraja biti izmedju Liverpula i City-a za trece mesto.

avatar
Thursday, 06.04.2017
15:19

Moja prognoza Celzi,Totenhem,Siti TOP 3 uostalom ovo su tri tima koja sam u Avgustu naveo kao glavne kandidate za titulu kad je bio ona opsirna analiza pred start sezone! E sad ovo cetvrto mesto Liverpul apsolutno zasluzjuje da bude u TOP 4,ali to su kamikaze sa njima se ne zna!

avatar
Gorčilo
Thursday, 06.04.2017
16:54

Definitivno zaslužujemo LS jer se nećemo obrukati. Igramo strašno protiv jačih. Ali sa Liverpulom se ništa ne zna. Liverpul i Arsenal će se boriti za to 4. mesto. Liverpul je bliži tom mestu a ima i lakši raspored, ali ponavljam ništa se ne zna jer imamo težak raspored, Kristal Palas, Midlsboro, Stouk itd. :)))))

avatar
MarkoIvanna18
Thursday, 06.04.2017
15:19

Junajted ide u Ligu Shampiona ;)

avatar
Joey Barton
Thursday, 06.04.2017
15:44

SHampiona a? Hahaha.

avatar
Elliott Roger
Thursday, 06.04.2017
16:53

Smešan je Skliski G, i titula koju je Liverpul bio vec u Septembru osvojio.

avatar
äxwell
Thursday, 06.04.2017
15:59

To ti je smjesno? A nije sama poruka?! hahahahha

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Thursday, 06.04.2017
15:09

Siti nije gigant.

avatar
Thursday, 06.04.2017
15:37

Kako nisu gigant,ako vec 3-4 sezone rutinski otimaju igrace Junajtedu na trzistu,pritom su oteli Gvardiolu trenera kojeg je preferirao Junajted,nesto Junajtedu ne pomaze ta imaginarna velicina u oku posmatraca!!! Jos nesto Dr Dre je smesan Scott Storch je za njega institucija,uostalom on je njemu uradio bit Still Dre!

avatar
Elliott Roger
Thursday, 06.04.2017
17:13

Storch je svirao samo klavir za pesmu Still i Lean Back od Fat Joe-a. Nikakav Beat on nije uradio, i nemoj da si smešan kao po običaju. I Vanja Ulepić zvani Oneya je co-producent i pisao pesmu za Jay Z-a Empire State of Mind i Rick Ross-u Hood Billionaire pa ne znači da je bolji od njih. O Rep muzici ništa ne znaš kao i o fudbalu.

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 06.04.2017
16:58

Navijac plastike brani plastican klub. Nego,pojasni mi kako si izracunao da Celsi za 10 godina moze da prestigne Junajted po broju titula u PL,kad Celsi ima 5 a Junajted 20,kako?

avatar
Sporske me ugasile
Thursday, 06.04.2017
16:13

Al me nerviraju ovi sto kad im zasmeta neciji komentar odma napadaju po drugoj liniji ,u ovom slucaju nick . I ne znam sto uporedjuje sad Storch-a i Dre-a kad niko nije ni spomenuo ovu gospodu :D

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Thursday, 06.04.2017
15:51

Nije ni cudo sto ti branis Siti. Nije moj nadimak zbog repera, ne boj se- samo sam iskoristio njegov nadimak i zgodno se posluzio njime Hahaha