Završeno praznično ludilo, ko su dobitnici, ko gubitnici?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 05.01.2017.
10:30
Izvor: Sportske.net

Totenhem je definitivno sinoć spasio prvenstvo. Ko može sada na pravi odmor, a koga će moriti brige u narednih 10 dana pauze...

AP Photo/Alastair Grant
AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Pobedom Totenhema nad Čelsijem, završeno je praznično ludilo u Engleskoj. Videli smo četiri kola u manje od dve nedelje, "Pevci" su zajedno sa Mančester Junajtedom izašli kao najveći dobitnici, oba tima su ostvarila maksimalan učinak.

Sinoć je Engleska navijala za Totenhem kako bi prvenstvo bilo spašeno, Čelsi je konačno dolijao posle neverovatne serije, sada je njihova prednost na vrhu smanjena na pet bodova, posle 20 odigranih mečeva.

Jasno, tim Antonija Kontea ostaje favorit broj 1 za titulu, tim pre što ne igra Evropu, pa je Italijan u sličnoj situaciji kao pre pet godina u svojoj debitantskoj sezoni na klupi Juventusa. I tada je iskoristio probleme u Milanu i na kraju prvi prošao kroz cilj.

Totenhem je, kako rekosmo, veliki dobitnik praznika, osvojili su maksimalan broj bodova i sa petog skočili na treće mesto, drugoplasirani Liverpul im beži samo dva boda.

Junajted je i pored maksimalnog učinka, ostao šesti na tabeli, ali Murinjo lakše diše, jednostavno njegov tim je smanjio razliku za vodećima i sada ima čemu da se nada, mada 10 bodova minusa u odnosu na "Plavce" i dalje deluje obeshrabrujuće kada je borba za titulu u pitanju.

Videli smo i nekoliko smena trenera, Palas, Svonsi i Hal su izvršili promenu na klupi, ostali na dnu tabele, ali je Svonsi zabeležio zlatnu pobedu u gostima, pa ipak ima opravdanje za smenu Bredlija. Palas i Hal su uzeli po bod, nije jasno ni šta su "Tigrovi" očekivali od Majka Filana sa ovim timom. Nije dobro igrao ni Votford, uzeli su jedan bod, ali imaju jesenju zalihz pa su u sredini tabele. Sanderlend je iz četiri meča osvojio četiri boda, zaustavio Liverpul, Mojes ima razloga da bude zadovoljan, a šampion Lester je prikupio pet bodova.

Sada "Lisice" lakše dišu, malo su pobegli od onih najugroženijih nalaze se šest bodova iznad zone ispadanja.

Polovičan učinak napravili su VBA, Vest Hem i Barnli, "Begise" čeka prijatno proleće, oni imaju 13 bodova više od ugroženog Sanderlenda, Pjulis je još jednom pokazao kakav je trener, a ako nastavi ovako da igra na "Turf Moru" i Barnli će, van svih prognoza lako obezbediti opstanak.

Upravo su oni, uz Hal i Sanderlend koji jesu u zoni ispadanja bili naš tip za odlazak u Čempionšip, ali izgleda da smo se svi prevarili.

Ovo je praznična tabela.

tabela

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Thursday, 05.01.2017
17:07

Pardon, nije bilo u prvenstvu i u Torinu, samo u Kupu te sezone.

avatar
King Didier Drogba
Thursday, 05.01.2017
13:51

Navijaci Arsenala slave pobedu najomrazenijeg rivala protiv nas. Sve zbog toga sto im nismo oborili rekord. Ali mi cemo na kraju osvojiti titulu a vi drvenu medalju .

avatar
Thursday, 05.01.2017
13:37

Jedna dobra stvar danas,nakon jucerasnjeg poraza,Celzi sledece nedelje treba da dobije dozvolu od opstine Fulam za izgradnju novog Stadiona,vreme je da se izgradi najjaci stadion u PL:)))

avatar
_mladen_
Friday, 06.01.2017
03:54

Dzaba stadioni od 100 000, ako nema pravih navijaca da popune ta mesta. Moze Celzi graditi kakve god zeli stadione, ali nikad nece imati kultno mesto kao sto je Enfild.

avatar
Friday, 06.01.2017
17:04

Ne znam koliko si upucen,ali ove Arhitekte koje su gradile Alijanz arenu,kazu da ce novi Bridz biti gradjen po uzoru na Enfild i Old Traford gde ce atmosfera biti pkalena!

avatar
Red Demon
Thursday, 05.01.2017
12:34

Dobro 10 od 12 bodova da mi je neko ponudio pre boxing day-a prihvatio bih.

avatar
Red blood
Thursday, 05.01.2017
12:31

Ljudski je gresiti,a jos veca vrlina priznati greske.nSvi smo videli Barnli u Championshipu..

avatar
Carina
Thursday, 05.01.2017
12:18

Lepse bi bilo da je bio remi, Azar kiksnuo dva puta, Mozes kardinalno kod gola, ali dobro, ne pobedjuje se vecito. Prosli put poraz od totenhema na lejnu sa dva razlike u prvoj utakmici godine rezultovalo titulom na kraju. Lester mec sezone, ne mogu liverpul i mancester da pobede utakmicu u kojoj igraju, neko gubi bodove. Totenhem ce vec kiksirati protiv neke buranije, a videcemo kako ce siti kad krene ls.

avatar
Nikki92CFC
Thursday, 05.01.2017
12:11

To su bila samo par kola koja ne znace mnogo i igrala se samo Premijer liga. Mislim da je ogromna prednost za Celsi i Liverpul ne igranje u Evropi. Mancester i Totenhem potencijalno jos 9 utakmica cetvrtkom ove sezone sto je ipak neizdrzivo pogotovo za Murinja koji i ligu evrope igra sa istim igracima. Tako da ce pevci i Junajted tu da padnu kad tad. Arsenal nema kvalitet i mislim da zavrsava ispod Top4 konacno. Liverpul je igracki najslabiji iz Top6 ali ne igraju evropu i trener izvlaci maksimum iz njih tako da bice u top3. Siti mi je najveca nedoumica i pretnja za trofej.

avatar
MANUTD
Thursday, 05.01.2017
19:23

Murinjo igra sa istim igracima? Rotira verovatno najvise od svih. Pogotovo u napadu.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Thursday, 05.01.2017
12:04

Ne, tada je iskoristio kradju na stetu Milana protiv Fiorentine, Bolonje, Lacija i vas (bogami i na jos nekim mecevima jer je toga bilo i u prvom delu u Torinu), tada je iskoristio to sto je Ibrahimovic kaznjen bas pred mec protiv vas, a vasim igracima to bilo oprastano, tada je iskoristio to sto ste protiv Kaljarija igrali u Trstu i to 2 godine zaredom (u Trstu, ej?!), tada je iskoristio to sto je vas 1. gol bio iz ofsajda koji bi i Homer video. Pricalo se o nekim penalima za nas te sezone, ali to su pricali napamet, svako ko je pratio zna koliko su ti penali bili odlucujuci jer gotovo nista nisu presudili i prelomili. Cak smo bili pokradeni i u revansu polufinala kad smo vas dobili 2-1 posle regularnog dela, a trebalo je da bude 2-0 i plasirali bismo se u finale. Ista prica u Kupu bese i godinu dana kasnije.

avatar
Ulquiorra Cifer
Friday, 06.01.2017
02:57

Ma jok, ja se sećam da je pre svakog meča na startu pisalo 2-0 za Juve, ali opet, 2-0 je najopasniji rezultat! Da li je to pomoglo Juventusu ili ne ostaće večita nedoumica nas 'komentatora' i 'stručnjaka' na raznoraznim sajtovima/forumima.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Friday, 06.01.2017
11:27

Sta vam ja mogu.

avatar
Thursday, 05.01.2017
11:46

Idalje Celsiima prednost, opet moze da veze seriju, prvi su favorit, sinocni porea ih jekosta smao rekorda. UTD ne moze titulu sigurno, kad je neko ko je bio 6 posle bozica uzeo titulu? ALi LS mogu da ciljaju, narocito ako neko od ovih iznad udje u losu seriju. Liverpool da nijekiksnuo protiv sunderlanda bili bi odlicni, ovako samo solidni, ali taj ih kiks moze kosati, velika je guzva, i svaki sledeci ih moze izbaciti iz LS.

avatar
CZYNWA
Thursday, 05.01.2017
11:36

Arsenal je jedini gubitnik, u zadnja cetiri kola, mada jos nisu ispali iz trke za titulu. Svih 6 prvoplasiranih ekipa imaju sanse, pa neka najbolji pobijedi.