'Zašto uvek njega' neko ne voli?

Autor: Miloš Marković
četvrtak 05.03.2015.
10:22
Izvor: Sportske.net

Ima li Mario Baloteli snage da konačno pobedi duhove?

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Sa svoje 24 godine, Mario Baloteli, može se slobodno reći, igra u najboljim godinama.

Talenat, koji nikako da izbruši u jasan kvalitet i pretoči u konkretne igre na terenu, ugušen je karakterom i reputacijom koja ga prati od trenutka kada je stupio na fudbalsku pozornicu.

Činilo se da će transfer u Liverpul, vredan 16 miliona funti, promeniti stvari. Mino Rajola ga je opomenuo, shvatio je i sam Baloteli, Enfild je mesto gde će se vinuti u nebo ili posrnuti duboko zemlju. Brendan Rodžers kao menadžer sa posebnim osećajem i darom za rad sa mladim fudbalerima, svojim pedagoškim pristupom čini sve kako bi iz Marija izvukao maksimum.

Trudi se i Baloteli, neuobičajeno za njega, gaji timski duh, ohrabruje ekipu, iako mu je u jednom trenutku jasno stavljeno do znanja da njegova trenutna igra nije ona koja se uklapa u sistem koji želi da nametne Brendan Rodžers.

Bubice je naučio da kontroliše, mada mu poneka katkad pobegne, kao što je bio slučaj i nakon sinoćne pobede nad Barnlijem.

Nije dobio priliku, ceo meč je presedeo na klupi, Rodžers je priliku kasnije dao Lambertu, a dobra forma koju je Italijan prikazao u poslednje vreme nije bila dovoljna da mu obezbedi mesto na terenu u sinoćnoj utakmici.

Sa osam nastupa, pet kao rezerva i jednim golom u Premijer Ligi, Baloteli lagano gubi strpljenje. Bilo je jače od njega, izleteo se na društvenim mrežama.

„Neko me ne voli.“, napisao je tajanstveni Baloteli. 'Zašto uvek on?', pitamo se.


Možda je ljut na ekonoma?

Znajući njega, ne bi bilo čudno da mu je izrazito zasmetalo to što je njegovo ime pogrešno napisano, sa dva L, na zvaničnom dresu za sinoćni meč. Ovakve stvari itekako umeju da pogode Italijana, koji upravo ispite pada na najnižim preprekama.


Another shot from inside the #LFC dressing room at Anfield

A photo posted by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on Mar 4, 2015 at 11:22am PST

Duhovi prošlosti su tu, vrebaju, on se ne da. Za sada.

„Šta god pričali i mislili o meni, ja sam timski igrač i ponosan sam na svoje drugove i navijače. Idemo dalje! YNWA!!!“, dodao je onoj tajanstvenoj rečenici Mario Baloteli.

Podelio je navijače.

Poručuju mu Redsi da sagne glavu i vredno radi, da će mu pravični Rodžers pružiti priliku ako je zasluži. Nadam se da će ih poslušati, da medijske glasine o prodaji na kraju sezone neće uticati na njegovu igru.

Koliko je uopšte realno?

Rodžers neće propustiti priliku da Balotelija 'pritisne' do maksimuma, da iscedi iz njega sve što može, pre nego što preseče i odluči se da 16 miliona funti 'baci niz vodu'. Sa svoje 24 godine, kako rekosmo, Italijan mora da sazri preko noći, dokaže se u poslednjoj prilici koju ima da postane veliki igrač.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AxweII
Thursday, 05.03.2015
12:10

Da se nije prepirao sa Hendersonom oko penala vjerovatno bi mnogo vise prilika dobijao.

avatar
Emre Can
Thursday, 05.03.2015
14:49

Henderson je doktorski odreagovao,pustio mu je loptu jer mu nije bitna licna statstika i zna da Mario bolje izvodi,ali on je bilo nepostovanje i garantujem da mu je Henderson objasnio u kakvom klubu je dosao da igra.Nije hteo da pravi problem na terenu.