Zašto Siti ima malo Engleza u postavi?

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 16.03.2015.
21:27
Izvor: Sportske.net

Često se govori o preplaćivanju engleskih fudbalera, a Manuel Pelegrini je u intervjuu engleskim medijima slikovito objasnio kako to izgleda.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Mančester Siti je jedan od timova koji ima problema sa 'homegrown' igračima, odnosno igračima koji su ponikli u omladinskoj školi nekog kluba sa Ostrva.

Standardan u timu je samo Džo Hart, Džejms Milner i Frenk Lampard imaju važnu ulogu, ostali igrači nemaju ni blizu toliki značaj.

Engleski novinari često pitaju zašto Siti, kada već ima toliko novca, ne dovede nekog engleskog prospekta i da mu prostora, a Pelegrini je imao odgovor za njih.

"Pokušavali smo tokom godina, ali gotovo niko se nije uklopio. To ne znači da ti igrači nisu kvalitetni, ali jednostavno se ne isplate", rekao je Pelegrini.

Čileanac je dao primer Luka Šoa.

"Luk Šo je veliki talenat, engleski prospekt. Ali za njega je trebalo dati 35 miliona u tim godinama, a dodatno igra na poziciji levog beka. Sada svakako nije bolji od Klišija i Kolarova, a pitanje je da li će i biti", smatra Pelegrini.

Čileanac je dalje pitao koga bi mogli da dovedu.

"Koga bi mogli da dovedemo, a da bude u konkurenciji za sastav? Možda Sterlinga, ali da bi ga Liverpul pustio za nekih sto miliona.

Ko je recimo bolji od Silve od engleskih igrača na toj poziciji? Kog još ofanzivnog igrača možemo dovesti? Možda Runija, ali to iz mnogo razloga nije realno
", istakao je Pelegrini.

Dakle, Englezima odnos cena/kvalitet svakako nije najsjajnija po oceni Pelegrinija...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke