Zašto se u Mariboru raduju vestima sa Kosova?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.06.2016.
18:47
Izvor: Sportske.net

Odluka Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) koja se tiče "blokade" za klubove sa teritorije Kosova i Metohije posebno je obradovala osvajača slovenačkog Kupa.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) nedavno je prekršila sopstveni sastut i primila Fudbalski savez takozvane države Kosovo u punopravno članstvo čime je otvoren prostor da klubovi sa prostora južne srpske pokrajine zaigraju u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

UEFA je u četvrtak saopštila da zbog problema sa infrastrukturom i samom organizacijom klubovima sa Kosova i Metohije neće biti omogućen nastup u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

Takva vest posebno je obradovala fudbalere Maribora koji će profitirati od poslednje odluke UEFA. Maribor je kvalifikacije za Ligu Evrope trebalo da počne od prvog kola, ali će zbog "blokade" za klubove sa Kosova i Metohije osvajač nacionalnog Kupa Slovenije biti prebačen u drugo kolo.

Očekuje se zvanična potvrda UEFA vezano za blokadu kosovskih klubova posle čega bi Maribor i zvanično bio prebačen u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i tu bi imao povlašćen status, poput našeg Partizana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke