Žardim traži bolju igru u napadu

Autor: Beta Beta
utorak 04.11.2014.
00:50
Izvor: Beta

Trener fudbalera Monaka Leonardo Žardim rekao je da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Benfike u Ligi šampiona mora da popravi igru u napadu ako želi da zadrži šanse za plasman u osminu finala tog takmičenja.

Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky
Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Povezane vesti

Fudbaleri Monaka igraju sutra u Lisabonu protiv Benfike, utakmicu četvrtog kola Grupe C u Ligi šampiona.

Monako je na drugom mestu na tabeli sa pet bodova, a Benfika na poslednjem mestu ima bod. Prvi je Bajer iz Leverkuzena sa šest bodova, a treći je Zenit sa četiri boda.

U prošlom kolu u Monaku, ekipe su odigrale bez golova.

Monako u utakmicu ulazi posle remija protiv Remsa 1:1, što je naljutilo trenera Žardima, pošto je njegova ekipa imala mnogo prilika za gol.

"U svakoj utakmici imalo mnogo prilika, ali nismo dovoljno precizni. To moramo da popravimo", rekao je žardim.

Monako se muči u napadu, posle odlazaka Hamesa Rodrigeza u Real Madrid i Radamela Falkaa u Mančester junajted, a u 12 prvenstvenih utakmica ekipa je postigla 14 golova. Monako je ostvario šest pobeda u poslednjih 15 utakmica u svim takmičenjima.

Zbog povrede prepone u francuskom timu neće biti Dimitra Berbatova, Borhe Lopeza zbog povrede kolena i Nabila Dirara zbog problema sa listom, ali bi u ekipu mogao da se vrati Žoao Mutinjo, koji se oporavio od povrede ramena.

Utakmicu će propustiti Eliseu, u ekipi Benfike, pošto je na treningu povredo stopalo, zbog povrede butine odsustvovaće Ola Džon i Žardel, a zbog suspenzije Lisandro Lopez.

U drugoj utakmici u Grupi C Zenit od 18 časova na stadionu Petrovski u Sankt Peterburgu igra protiv Bajera iz Leverkuzena.

Otkako je u martu Andre Viljas Boaš preuzeo Zenit, ekipa je u 29 utakmica ostvarila 22 pobede u svim takmičenjima, ali je u poslednjih šest mečeva pobedila dva puta. Zenit u tri od tih šest duela nije postigao gol, uključujući i poslednje dve utakmice u Ligi šampiona.

Viljas Boaš nije zabrinut, pošto je njegova ekipa prva na tabeli domaćeg prvenstva i nije poražena u 12 utakmica. Zenit u sutrašnji duel ulazi posle pobede u derbiju u Moskvi protiv CSKA 1:0.

"Svi su i dalje u dobroj formi i sveži", rekao je Viljas Boaš.

Bajer u duel ulazi posle poraza od Hamburga 0:1 i pobeda u Rusiji bi ga učvrstila na prvom mestu.

"Omogućili smo sebi dobru poziciju i pokušaćemo tako da nastavimo. Mislim da će situacija u grupi biti poznata tek posle poslednjeg kola. Naš protivnik će morati da napada i to će nam otvoriti prostor za kontranapade", rekao je sportski direktor Bajera Rudi Feler.

U nemačkom timu zbog suspenzije neće biti levog beka Vendela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke