Zanimljiva statistika - Šta nas očekuje u Premijer ligi?

Autor: Stevan Milovanović
subota 21.02.2015.
13:35
Izvor: Sportske.net

Evo i nekoliko najzanimljivijih činjenica koje su vezane za mečeve koji se igraju ovog kola u Premijer ligi.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Pred nama je 26. kolo Premijer lige i danas nas očekuje mnoštvo zaminljivih duela.

Mančester Siti dočekuje Njukasl i to je odlična prilika za Jaju Turea da pokaže šta ume, pošto je izgleda veoma motivisan kada igra protiv Njukasla, s obzirom da je na poslednjih 6 utakmica u Premijer ligi između ova dva tima postigao čak 5 golova.

Mančester Junajted gostuje Svonsiju i Robin Van Persi se vraća na stadion na kome je u poslednja tri ligaška meča svaki put postigao po jedan pogodak.

Sanderlend dočekuje Vest Bromvič Albion koji je jedini tim u istoriji Premijer lige koji je 8 puta pobedio svog današnjeg domaćina.

Kvins Park Rendžers gostuje Halu koji je jedini tim koji je ove sezone primio više pogodaka od Kvins Parka van šesnaesterca, čak 11.

Kristal Palas dočekuje Arsenal koji je ove sezone u Premijer ligi samo na jednoj od 12 utakmica na kojima je gubio uspeo da preokrene rezultat u svoju korist i to baš protiv današnjeg rivala, na otvaranju tekuće sezone.

Barnli gostuje Čelsiju na "Stamford Bridžu" koji je u fenomenalnoj formi, jer na poslednjih 20 utakmica u ligi na svom stadionu čak 16 puta nije primio gol. Primili su samo 6 golova na tih 20 utakmica, tako da je njihov stadion prava neosvojiva tvrđava.

Takođe, tri kluba koja su ove sezone ušla u Premijer ligu, Lester Siti, Barnli i Kvins Park Rendžers, su trenutno najveći favoriti za ispadanje iz iste, dok su Arsenal i Mančester Junajted, uz naravno Čelsi i Mančester Siti, favoriti da budu u top 4 tima na kraju sezone, prema naučnim istraživanjima rađenim u Engleskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke