Zamislite FIFA s Maradonom na čelu?

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 22.06.2015.
09:45
Izvor: Sportske.net

Možete li?

Beta/AP Photo/Raad Adayleh
Beta/AP Photo/Raad Adayleh

Povezane vesti

Sep Blater zvanično još uvek nije stupio sa dužnosti prvog čoveka FIFA, u javnosti se uveliko spekuliše sa njegovim potencijalnim naslednicima.

Iako bi sve moglo da padne u vodu ukoliko se Blater predomisli kako je bilo najavljivano, ali i sama FIFA može da reaguje, u saradnji sa vlastima i istražnim organima na svoje čelo stavi privremenog rukovodećeg, koji bi do izbora obavljao predsedničku ulogu.

Ono što je posebno interesantno u javnosti jesu imena koja se dovode u vezu sa FIFA.

Luiš Figo kao čista fudbalska ličnost kojoj se zamera isljučivo to što je prešao iz redova velikog rivala u drugi, figurirao je kao nova snaga i pokretač promena, ipak...

Najnovije ime je Dijego Armando Maradona!

Kao legenda fudbala, i sam poprilično kontroverzan, rekli bi mnogo, Maradona je savršen za organizaciju kakva je FIFA.

Ličnost čiji validitet u javnosti nisu uspeli da pomute ni skandali sa kokainom, raznoraznim tučama i scenama kućnog nasilja, bio bi u najmanju ruku zanimljiv izbor.

Mislite da je nemoguće?

Ne misle svi tako. Urugvajski pisac Viktor Ugo Morales ističe da mu Maradona lično nagovestio da bi mogao da se kandiduje za decembarske nove izbore.

"Maradona mi je reako da će da se kandiduje i ovlastio me da javnost informišem o tome.", napisao je na tviteru pomenuti urugvajski pisac.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke