Žalgirisovi Srbi i "Delija" Mbođ slave 'duplu krunu'!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.10.2016.
15:55
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Žalgirisa upisali su novu pobedu u litavnskom šampionatu i tako odbranili titulu, a ujedno su objedinili trofeje u prvenstvu i kupu što je uspeh za koji su u velikoj meri zaslužni i srpski internacionalci.

fkzalgiris.lt
fkzalgiris.lt

Povezane vesti

Aktuelni šampion Litvanije odbranio je u nedelju titulu pošto je na domaćem terenu savladao Atlantas rezultatom 2:0 (1:0) i tako teoretski osigurao prvo mesto na tabeli.

Klub za koji sa velikim uspehom nastupaju srpski internacionalci Andrija Kaluđerović i Matija Ljujić, ali i bivši štoper Crvene zvezde Mamadu Mbođ objedinio je tako trofeje u šampionatu i kupu i overio "duplu krunu"!

Novu pobedu Žalgirisa najavio je bivši fudbaler Partizana Matija Ljujić golom u 34. minutu prvog poluvremena, dok je autogolom gostujuće ekipe u 70. minutu stavljena tačka na šampionsku trku u litvanskom prvenstvu.

Trojica fudbalera koji su u prošlosti branili boje naših najvećih klubova dali su nemerljiv doprinos u uspesima Žalgirisa.

Dovoljno je reći da je Andrija Kaluđerović postigao 15 prvenstvenih golova i dva u Kupu, dok je Mamadu Mbođ šest puta pogađao u šampionatu. Računajući današnji gol Matija Ljujić je tri puta bio strelac u litvanskom prvenstvu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke