'Vukovima' samo bod protiv Šalkea

Autor: Boban Filipović
nedelja 19.04.2015.
20:25
Izvor: Sportske.net

Remi na 'Volkswagen Areni' u poseldnjoj utakmici 29. kola Bundeslige.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Volfsburg je bio dosta bolji rival od Šalkea, ali je na kraju osvojio samo bod.

U prvih 45 minuta šanse za 'Vukove' propuštali su Luis Gustavo, Ivan Perišić u dva nasvrata, Kristijan Treš i Kevin De Brujn, početkom drugog poluvremena Rikardo Rodrigez je topovskim udarcem 'polomio' prečku, 'Kraljevsko plavi' su preživeli sve nalete, a onda u 53. minutu kaznili promašaje domaćina iz kontranapada.

Leroj Sane je na veoma lep način matirao Benalja, švajcarski golman je protestvovao kod glavnog sudije smatrajući da je igrač Palkea bio u osfajdu, nije pomoglo - 0:1.

Vođstvo gostiju iz Gelzenkirhena nije obeshrabrila Volfsburg, drugoplasirani tim Bundeslige je nastavio da napada, Andre Šurle, koji je danas bio najistureniji, imao je dobru šansu da poravna rezultat u 68. minutu, ali Ralf Farman sjajnom intervencijom uspava da sačuva prednost svom timu.

Ipak, deset minuta kasnije Kevin De Brujn odličnim udarcem sa 22 metara trese mrežu gostiju i poravnava rezultat.

Belgijskom reprezentativcu, koji je najbolji asistent Bundeslige (17) je to bio 10 prvenstveni gol ove sezone. Zanimljivo, De Brujn je direktno učestvovao u 43% golova Volfsburga ove sezone, što asistencijama, što kroz pogocima.

Germany Bundesliga Soccer

U poslednjih 10 minuta zaigrao je i najbolji stralac Volfsburga ove sezone Bas Dost, 'Vukovi' su u finišu svim silama napadali, ali se Šalke odbranio i nosi bod u Gelzenkirhen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke