"Vučica" prizemljila "Magarce", trileri u Firenci i na Sardiniji, Miha srećno do bodova!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 22.12.2016.
22:49
Izvor: Sportske.net

Sjajna završnica Serije A za kalendarsku godinu, Roma na četiri koraka, uz meč više od Juventusa. Neverovatne utakmice na ostrvu i u Firenci!

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Roma je od prvog minuta krenula ka golu iskusnog Sorentina. Bilo je nekoliko prilika, ali su Rimljani bili nespretni pred golom veterana. I onda su kažnjeni, centaršut sa desne strane De Guzman se prikrao iza leđa Peresu i pogodio gol "Vučice".

Ali, Kjevo nije izdržao ni fo poluvremena, slobodnjak El Šaravija, "Faraon" je postio šest utakmica, ali sada, kada je bilo najpotrebnije pogodio je mrežu, 1:1 na poluvremenu.

U drugom poluvremu Roma vodi, srećno je lopta stigla da Džeka, 13. gol u sezoni, krivac je naš Ivan Radovanović koji nije na vreme izašao, pa nije bilo ofsajda za Bosanca.

U drugom poluvremenu je Roma mogla i do ubedljivije pobede, Veronezi nisu pripretili, u nadoknadi penal za Rimljane, iznudio ga je Peroti i sam postavio konačnih 3:1. "Vučica" je pobedom smanjila prednost Juventusa na četiri boda, ali šampion ima meč manje.

Golove iz Rima možete videti ovde.

Napoli je poveo u Firenci, sjajnim golom Insinjea. "Il Manjifiko" je pravcom perlom pogodio suprotan ugao Tatarašanua, u poluvremenu u kome su najbolje šanse promašili Kalinić na jednoj i Mertens na drugoj strani.

U nastavku izjednačenje, Bernadeski iz slobodnog udarca pogađa mrežu Rejne, 1:1, ne daju se "Ljubičasti"!

Uzbuđenja su tek sledila, neizbežni Dris Martens uspeva da osmim golom u tri utakmice dovede Napolitance u novo vođstvo, ali Bernadeski je još jednom savladao Rejnu za 2:2. Mogao je i Španac bolje da interveniše!

Ali to nije bilo sve u čarobnoj noći na "Frankiju", Mauro Zarate postiže gol za potpuni preokret, 3:2 za Fiorentinu. Šta se desilo sa Napolijem?

Ipak, nisu izgubili, u nadoknadi, penal nad Mertensom, i južnjaci izvlače bod, bolje išta nego ništa, ali teško će se trkati sa Juventusom i Romom, to je jasno i posle ovog meča...

U sudaru očajnika na Siciliji, Palermo je poveo golom Kvaisona koji je pobegao Kampanjaru i matirao vremešnog Bizarija. U drugom delu najbolju šansu za Sicilijance imao je Nestorovski, na drugoj strani Petinari je "Delfinima" mogao da donese bod, iskreno, ni jedan, ni drugi tim ne deluju kao da su za Seriju A. Na kraju remi koji nikome ne odgovara, penal za Peskaru, prethodno im je poništen gol. Nad Kaprarijem je napravljen prekršaj, Birađi je strelac, pa su gosti razočarali "Barberu", na kraju 1:1.

Kaljari je naljutio Sasuolo. Sardi su poveli golom Suau, ali su za tri minuta Adjapong i Pelegrini okrenuli rezultat. Gosti do poluvremena ostaju sa desetoricom, strelac drugog gola Pelegrini je pocrveneo u narednom minutu zbog prekršaja nad Di Đenarom. I sa desetoricom su Emilijani uspeli da stignu do trećeg gola, penal nad Raguzom, Aćerbi ne greši, uvrede i zvižduci za domaće fudbalere sa tribina "Sant'Elije". To je probudili "Isolane", Marko Borijelo posle sat donosi nadu nakon akcije Farijasa! Onda je i sam Farijas sa dva gola okrenuo rezultat. Neverovatan preokret, ali setite se, Sasuolo je uspeo da izgubi za tri minuta vođstvo od 2:0 protiv Sampdorije pre nekoliko nedelja i primio tri gola za tri minuta.

Tako je Kaljari od izgubljene pozicije stigao do pobede, a Masimo Rasteli je sačuvao posao.

Od Sampdorije i Udinezea se više očekivalo. Najbolju šansu za goste imao je Zapata, ali se istakao Puđoni, probao je i Tero, na drugoj strani Mjuriel, Škrinjar i Toreira su pretili Karnezisu.

Torino nije u formi, Đenova je bila bolji rial u prvom poluvremenu, Laksalt i Simeone su mogli da savladaju Džoa Harta.

Ipak, na startu drugog dela vođstvo "Bikova". Naravno, "Galo" Beloti je na asistenciju Ljajića savlada rezervistu Đenovljana, Lamanu.

Ninković je imao par prilika da izjednači, Đenova je zaslužila više od poraza, mnogo sreće za Mihajlovića, ali pobedom završavaju godinu.

Rezultati:

Atalanta - Empoli 2:1
Inter - Lacio 3:0
Roma - Kjevo 3:1
Palermo - Peskara 1:1
Torino - Đenova 1:0
Kaljari - Sasuolo 4:3
Fiorentina - Napoli 3:3
Sampdorija - Udineze
Krotone - Juventus 08.02.2017.
Bolonja - Milan 08.02. 2017.

Na tabeli, Juventus ima 42 boda i meč manje, sledi Roma sa 38, Napoli ima 35, Lacio 33, Milan 33 (meč manje), Atalanta 32, Inter 30...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke