"Vučica" izgubila deo plena u 'penal seriji'!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.11.2015.
19:59
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Rome bili su na korak od devete pobede u italijanskoj Seriji A, ali su posle preokreta u duelu sa Bolonjom na kraju morali da se zadovolje osvojenim bodom.

Beta/AP Photo/GianfilippoOggioni
Beta/AP Photo/GianfilippoOggioni

Povezane vesti

Prva utakmica 13. kola italijanske Serije A odigrana je na stadionu "Renato Dal'Ara" gde je Bolonja ugostila aktuelnog vicešampiona Romu.

Odigravanje utakmice dovedeno je pod znak pitanja usled katastrofalnih vremenskih uslova. Kiša je lila kao iz kabla ali je sudija odlučio da postoji minimum uslova da utakmica bude odigrana.

Roma je na tri minuta pre kraja imala prednost i "tri boda u šaci" ali je utakmica završena rezultatom 2:2 (1:0) posle tri penala koje je sudija Đanluka Roki pokazao tokom drugog dela meča.

Vodeći pogodak za Bolonju postigao je Adam Masina već u 14. minutu a nakon velike gužve u šesnaestercu domaćeg tima prilikom kornera. Masini je lopta u gužvi "sela" na nogu pa je osušio mrežu Rominog gola.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, a onda je usledila "penal serija" u režiji sudije Đanluke Rokija.

Glavni arbitar večerašnje utakmice u Bolonji dosudio je čak tri jedanaesterca u drugom delu utakmice kojima je prvo Roma stigla do preokreta, a onda je domaćin uspeo da dođe do boda.

Golove za Romu udarcima sa bele tačke postigli su Miralem Pjanić u 52. i Edin Džeko u 71. minutu, dok je remi Bolonji doneo bivši fudbaler Rome Matija Destro golom iz penala u 87. minutu.

Nakon remija Bolonje i Rome na otvaranju 13. kola Serije A "Vučica" zauzima treće mesto na tabeli sa 27 bodova, dok Bolonja u donjem donu sa 13 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rade007
Saturday, 21.11.2015
21:35

Da je teren bio normalan,dobili bi 1:3,a ovako smo se mučili,morali da izborimo 2 penala da bi dali gol. Nijesam zadovoljan rezultatom,ne jer smo zaslužili pobjedu,nego što nam ode skudeto,po 106478439076542 put.

avatar
No ®ules
Saturday, 21.11.2015
22:38

To sto je Bolonji ponisten cist gol za 1:0, nikom nista. Ccc

avatar
Rade007
Saturday, 21.11.2015
23:11

Bio je ofsajd,a utakmica nije smjela da se igra,jer ono je vaterpolo. Drugo,da se protiv Rome nije kralo prethodnih sezona,ona bi bila šampion.