Vlasnik Lestera kupuje belgijskog drugoligaša

Autor: Beta Beta
sreda 17.05.2017.
19:03
Izvor: Beta

Vlasnik Lestera Vičai Srivadanapraba pristao je da gubi još jedan fudbalski klub, ovog puta belgijskog drugoligaša Aud-Heverle (Oud-Heverlee) iz grada Levena, koji je danas to i objavio.

EPA/WILL OLIVER
EPA/WILL OLIVER

Povezane vesti

Predsednik "lisica" kupiće klub preko svoje kompanije King pauer, a OH Leven je objavio da će posao biti završen kada se završi finansijska analiza i revizija.

Sporazum su potpisali uprava kluba i King pauer. OH Leven je naveo da je ponuda te kompanije bila "jasan, pisani i koherentni predlog dostavljen u predvidjenom roku".

"Prodaja će biti formalno završena posle uobičajenog perioda finansijske i pravne analize. Grupa King pauer je rekla da će zadržati rad sa zajednicom kao prioritet, kao i da će saradjivati sa raznim navijačkim grupama, ali i dalje razvijati programe mladih, a sve u skladu sa svojim velikim sportskim ambicijama za prvi tim", navodi se u saopštenju kluba.

OH Leven je ove sezone izbegao ispadanje u niži rang takmičenja.

Srivadanapraba je kupio Lester 2010. godine, a klub je prošle sezone osvojio svoju prvu titulu prvaka.

"Lisice" su ove sezone došle do četvrtfinala Lige šampiona, u kome su u dvomeču izgubile od Atletiko Madrida sa 2:1 ukupno.

Lester je u februaru otpustio trenera Klaudija Ranijerija, tako da je Krejg Šekspir odveo ekipu van opasne zone. Ekipa sezonu završava sa dve utakmice kod kuće: sutra dočekuje Totenhem, a u nedelju Bornmut.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke