Vladimir Petković: "Bez pritiska, već smo mnogo postigli"

Autor: Beta Beta
subota 25.06.2016.
07:21
Izvor: Beta

Selektor Švajcarske Vladimir Petković rekao je da ne želi da njegovi fudbaleri osećaju preveliki pritisak pred sutrašnji duel sa Poljskom u osmini finala i da je njegova reprezentacija već postigla odredjeni uspeh.

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

"Moji igrači ne bi trebalo da previše osećaju pritisak. Poštujemo Poljsku, biće teško i sitnice će odlučiti. Krenuli smo polako i stvorili nešto malim koracima", rekao je danas Petković na konferenciji za novinare uoči utakmice.

Švajcarska će se za plasman u četvrtfinale boriti sa Poljskom, ekipom koja još nije primila gol na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Petković je ocenio da je Poljska jaka i veoma kompaktna reprezentacija.

"Još nisu primili gol. Imaju veoma dobre ofanzivne igrače, ali u ovom trenutku moramo da se koncentrišemo samo na sebe", naveo je Petković.

On je pohvalno govorio posebno o ofanzivnoj liniji poljskog tima, ali je istakao da se ne plaši, iako poštuje protivnika.

Petković je dodao da je čitao poljsku štampu prethodnih dana.

"Čitao sam u njihovim novinama da imaju mnogo nade, kao i pritisak da se plasiraju u samo finale. Mi ne možemo tako da razmišljamo. Samo želimo da se koncentrišemo na prvu sledeću utakmicu i ne mislimo na išta drugo", rekao je Petković.

Kapiten Švajcarske Stefan Lihtštajner rekao je da njegovoj ekipi najveću pretnju predstavlja Robert Levandovski, uprkos tome što poljski napadač još nije dao gol.

"To što nije dao gol na tri utakmice ne znači da više nije dobar. Moraćemo da obratimo posebnu pažnju na njega. Za sada smo veoma zadovoljni i želimo naredni korak kako bi naši navijači bili još ponosniji. Ovo je za nas izuzetan turnir i želimo još da se dokazujemo", rekao je Lihtštajner.

Utakmica izmedju Švajcarske i Poljske na programu je od 15 sati u Sent Etjenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke