Vitorija: "U Rusiji ćemo završiti posao"

Autor: Beta Beta
sreda 17.02.2016.
12:36
Izvor: Beta

Trener Benfike Rui Vitorija bio je presrećan posle pobede njegovog tima protiv ruskog Zenita u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, i ocenio da je siguran da će u revanšu njegovi igrači postići gol i rešiti dvomeč.

BETA/AP Photo/Steven Governo
BETA/AP Photo/Steven Governo

Povezane vesti

"Gotovo celu utakmicu smo imali kontrolu, a taktički smo bili sjajni. Mislim da smo ranije zaslužili da postignemo gol, ali i pored toga sam prezadovoljan prikazanom igrom i mojim igračima. Pobedili smo zbog naše upornosti i način na koji smo to radili", rekao je Vitorija.

Benfika je sinoć na svom terenu pobedila Zenit iz Sankt Peterburga sa 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

"1:0 je uvek dobar rezultat u evropskim takmičenjima. Gotovo 100 odsto sam siguran da ćemo u Rusiji postići gol, a verujem da će nam i to biti dovoljno za narednu fazu", rekao je Vitorija.

Trener Zenita Andre Viljaš-Boaš ocenio je, s druge strane, da oba tima imaju jednake šanse za plasman u narednu fazu.

"Da, Benfika jeste postigla gol i došla do pobede u samom finišu, ali ja mislim da je pitanje o plasmanu u narednu fazu iz ovog dvomeča i dalje otvoreno. Bili smo blizu da izvučemo utakmicu bez golova", rekao je Viljaš-Boaš.

Zenitu je ovo bio prvi takmičarski meč posle nešto više od dva meseca zbog pauze ruskoj Premijer ligi.

"Pre revanša odigraćemo dve utakmice na turniru u Rusiji. To će nam pomoći da steknemo neophodan ritam. Stadion Petrovski nije lak izazov ni za jednu ekipu, pa tako ni za Benfiku", rekao je Viljaš-Boaš.

Revaš utakmica igraće se 9. marta u Sankt Peterburgu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke