Vidić otvoreno o Murinjovom radu, uticaju Zlatana i svom nasledniku!

Autor: Milovan Longinov
utorak 11.04.2017.
11:34
Izvor: Sportske.net

Legenda Mančester junajteda i srpskog fudbala, Nemanja Vidić, bio je gost zvaničnog klupskog sajta.

manutd.com
manutd.com

Povezane vesti

Nemanja Vidić je u ekskluzivnom intervjuu za sajt Mančester junajteda otvorio dušu i rekao da veruje u Žozea Murinja i njegov rad u klubu.

''Nismo u poziciji na kojoj bismo voleli da budemo, ali borimo se za plasman u Ligu šampiona. Pre svake sezone od Junajteda se očekuje da se bori za titulu, ali nije lako. Murinjo je doveo četiri igrača, ali za stvaranje pobedničkog tima potrebno je vreme, a ne samo šest meseci. Murinjo je osvajao trofeje sa svim svojim timovima, u različitim ligama, ima ogromno iskustvo i siguran sam da zna šta radi. Realno, ako se plasiramo u Ligu šampiona, možemo biti zadovoljni ovom sezonom'
', rekao je Vidić.

Nemanja je potom pohvalio uticaj Zlatana Ibrahimovića, koji je najbolji igrač ove sezone.

''Oduvek smo znali da je Ibra top klasa. Igrao sam nekoliko puta protiv njega i znam kakav ima kvalitet. Igrao je u svim ligama i svugde je postizao golove i osvajao trofeje. Ipak, u 35. godini teško je biti u top formi, Premijer liga je izuzetno zahtevna i drugačija od ostalih. Zbog tog sam i oduševljen kako je Ibra fizički i mentalno spreman za sve izazove. Da budem iskren, ja imam isto 35 godina i umoran sam od fudbala i potrebno mi je vreme za odmor. Kod Ibre je drugačije, deluje da i dalje uživa u svemu. To je odlična stvar za Junajted i nadam se da će ostati i naredne sezone u klubu'', istakao je Ibrahimović.

Naš legendarni fudbaler je za kraj pohvalio i Erika Baija, koji je budućnost Junajteda.

''Volim Erikovu agresivnost, ona je veoma važna za defanzivce. On je mlad, ali igra sa samopouzdanjem, donosi važne odluke u igri. Ima još mnogo prostora za napredak, došao je u pravi klub, ovaj tim će postati veliki i osvajaće trofeje
'', zaključio je Vidić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Wednesday, 12.04.2017
00:56

Ali uticaj Ibre na ekipu. Pa covjek gusi sve oko sebe. Ocajan potez je njegovo dovodjenje sto se vidi i iz pozicije na tabeli. Atmosfera u ekipi je nikakva svakako.

avatar
Milos Spasojević1
Tuesday, 11.04.2017
21:54
avatar
Tuesday, 11.04.2017
14:28

Vidić liči na Klička na ovoj fotografiji.

avatar
Kloptothekop
Tuesday, 11.04.2017
14:23

Kakav je ovo zmaj od igraca bio!

avatar
Jack Rackham
Tuesday, 11.04.2017
13:46

Ko zna kad ce i da li ce se pojaviti stoper kao Vidic... klasaaa

avatar
BajaPapaja
Tuesday, 11.04.2017
12:35

Problem je sto mnogo danasnjih pratilaca fudbala slabo kapira igru, a jos gore je sto nikada nisu potrcali za loptom, a ne sutnuli je. To se najbolje pokazuje ne shvatajuci pozicije i uloge u timu, govoreci recimo da je Pogba los, a decko razbi. Sad, druga je stvar sto jos niko nikada nije platio 100m za igraca kog ce da koristi u takvoj ulozi u timu, uglavnom su se ljudi otvarali za napadace. Mancesteru ide sasvim dobro, ako uzmemo sve aspekte u obzir, iz istog ugla gledano mnogo losiju sezonu ima Siti, iako su ispred na tabeli.. Problem kompletno Engleza je sto se sve vise posvecuju marketingu i zaradi, kupuju, prodaju, dovode i odvode zvezde. Za TIM treba vremena, lako je dovesti 11 pojedinacno dobrih, ali sagraditi TIM ne znaci dovesti 11 popularnih.

avatar
_mladen_
Tuesday, 11.04.2017
14:35

Nije to bas tako kako ti kazes, ne gledamo svi golove i asistencije. Decko nije nista posebno, uradi ponekad nesto, cesto zna da preteruje u tom pokusaju da zadivi gledaoce. U ovom trenutku ima realno mnogo boljih igraca, koji nisu toliko naduvani i promovisani kao Pogba. Decko jednostavno po igri ne vredi ni pola toga sto su dali za njega. E sad sto sve ide dodjavola, pa lupaju cifre za prosecne fudbalere, to je druga stvar

avatar
_mladen_
Wednesday, 12.04.2017
00:52

Verati je odlican, nemoj da pljujes po decku zbog jedne utakmice gde je ceo tim igrao lose. Tvoj Pogba jednostavno ne vredi te pare, hteo ti da priznas ili ne. Isti taj Pogba ima utkamica gde ne moze da se sastavi i gde se uopste ne vidi. Ti jednostavno sve sto ima dodira sa Junajtedom dizes u nebesa, sa tobom nema normalne price.

avatar
MANUTD
Tuesday, 11.04.2017
19:09

Uradi ponekad nesto? Pa mnogo manje je imao tih greska koje ti nazivas pokusajem da zadivi gledaoce, nego sto je imao posebnih momenata. Nadji mi centralnog veznog koji moze iole dobro da doda, sutne, skoci, zagradi, predribla, kreira sanse i da cuva prekide poput Pogbe. Dakle, nadji mi nekoga ko je jedanko dobar u defanzivi i ofanzivi kao Pogba i koji moze da igra sve uloge koje se mogu staviti pred igraca sredine terena. Ajde da vidimo ko je po tebi vrhunski vezni, ako ti je Pogba prosecan. Da ne vredi mozda Verati vise od njega sa svojih 26 pasova u 90 minuta protiv Barselone?

avatar
S-I-M-K-E_
Tuesday, 11.04.2017
11:42

Vidicev naslednik je Stefan Savic,trenutno jedan od najboljih defanzivaca na svijetu.

avatar
chaki
Tuesday, 11.04.2017
11:38

Moze da bude samo n od naslednika Vidare

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Tuesday, 11.04.2017
14:19