Vest Hem nagrađuje Slavena Bilića!

Autor: Beta Beta
petak 25.03.2016.
13:33
Izvor: Beta

Treneru Vest Hema Slavenu Biliću u januaru naredne godine biće ponuđen novi ugovor, rekao je danas kopredsednik kluba Dejvid Saliven za britanski Miror.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

"Želim da Bilić ne bude trener za jednu sezonu. Siguran sam da neće, ali ćemo ipak sačekati januar 2017. godine ili možda kraj sledeće sezone", rekao je Saliven.

Bilić je u Vest Hem stigao iz Bešiktaša i potpisao ugovor na tri godine. Medjutim, "čekićari" su postali jedno od najvećih iznenadjenja Premijer lige, a Bilić je posebno impresionirao u susretima s velikanima.

"Moramo da vam kažem da je on zainteresovan za projekat Vest Hema, a ne za novac. On je ostao pet godina selektor Hrvatske kada je primao po 2.000 funti nedeljno, iako je imao mnoštvo drugih ponuda. Bilić je više zainteresovan da dovede najbolje igrače u klub, a ne da dobije novac za sebe"
, rekao je Saliven.

On je priznao da je bio rizik pružiti šansu Biliću da po prvi put u Engleskoj predvodi neku ekipu, ali veruje da se rizik ove sezone "nekoliko puta isplatio".

"Kockali smo se s čestom promenom trenera, napustili smo 'sigurnu zonu', ali smo jurili san. Uzeli smo nekoga bez ikakvog učinka u Engleskoj, ali sa veoma dobrim učinkom u inostranstvu... Od većine analitičara smatrano je to kao kockom, ali se on dokazao više puta ove sezone", kazao je Bilić.

Vest Hem u Premijer ligi nakon 31 odigrane utakmice zauzima peto mesto sa 50 bodova, pet manje od trećeplasiranog Arsenala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke