Ventura: ''Serija A mora da počne ranije naredne sezone''

Autor: Beta Beta
utorak 15.11.2016.
00:10
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Djampjero Ventura rekao je danas da je pitao čelne ljude Serije A da naredne godine sezona u prvenstvu počne ranije kako bi igrači bili spremniji za ključnu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Špani

Beta/Gian Ehrenzeller/Keystone via AP
Beta/Gian Ehrenzeller/Keystone via AP

Povezane vesti

"Malo radimo na svoj način, sve druge lige počinju 13. avgusta. U nacionalnom interesu je da igramo na jednakom nivou. Već sam pitao zvaničnike lige da počnemo ranije, odnosno da imamo dve utakmice više u nogama. U trenutku ludila sam tražio i tri, ali su rekli da će da me prijave u bolnicu", rekao je Ventura.

Španija je posle četiri kola prva u Grupi G ispred Italije. Obe ekipe imaju po 10 bodova, ali Španija ima bolju gol razliku, a samo prvoplasirana ekipa izboriće direktan plasman na Mundijal u Rusiji. U oktobru Italija i Španija igrali su nerešeno 1:1 u Torinu, a revanš u Španiji će se igrati 2. septembra naredne godine.

Ove sezone Serije A počela je 20. avgusta, a reprezentacija Italije je u septembru na debiju Venture poražena od Francuske s 1:3 u prijateljskoj utakmici. 

"Ove godine imali smo malo Serije A pre utakmice s Francuskom pa smo na kraju platili ceh. Čak nisam ni pričao s igračima 48 sati pre meča... Na kraju smo izgubili 3:1 i u javnosti je taj poraz okarakterisan kao katastrofa", rekao je Ventura.

Selektor Italije rekao je čelnici Serija razmišljaju o njegovom predlogu.

"Znam, biće teško pomeriti raspored, ali morate praviti rezove i načiniti zaokret od 180 stepeni, ako želite da napravite nešto dobro", dodao je Ventura.

Sezona u Francuskoj i Engleskoj ove godine počela je 13. avgusta, dok je u Španiji počela iste nedelje kada i u Italiji, a Bundesliga tek 26. avgusta. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 15.11.2016
10:45

U trenutku ludila:-D I mene uvek nervira sto oni pocinju toliko kasno, a nemaju 18 klubova kao Nemci pa da imaju i opravdanje za tako nesto. Cak i Holandjani takodje imaju samo 18 pa pocinju svoje prvenstvo vec pocetkom avgusta.