Venger zadovoljan zbog pobede protiv Vest Bromviča

Autor: Beta Beta
utorak 27.12.2016.
16:35
Izvor: Beta

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da je pobeda protiv Vest Bromviča bila važna kako bi se sprečila psihička blokada igrača posle dva vezana poraza u prvenstvu.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Arsenal je juče pobedio Vest Bromvič Albion sa 1:0 golom Olivijea Žirua u 86. minutu, pa je ostao na devet bodova zaostatka za vodećim Čelsijem, koji je sa 3:0 pobedio Bornmut.

Venger je rekao da su posle pobede svi u klubu osetili veliko olakšanje, jer je ekipa prekinula niz od dva poraza, iz utakmica protiv Evertona i Mančester sitija.

"Moglo je da bude 0:0 i ponekad to morate da prihvatite. Ali, bili smo nepopustljivi, nismo žurili, nismo paničili i nismo pravili greške u odbrani. Za nas je psihički važno što smo pobedili Vest Bromvič. To je veliko olakšanje pošto niso navikli da gubimo utakmice. Poraz bi nam stvorio neku vrstu mentalne blokade i dobro je što smo to sprečili", rekao je Venger za sajt Arsenal Plejer.

Venger je pohvalio igru Žirua, koji je glavom poslao loptu u mrežu posle dodavanja Mesuta Ozila.

"Volim takve golove pošto pokazuju tehniku. Ne radi se samo o snazi, već i o pravovremenom kretanju. Olivije je to dobro uradio, čestitam mu", naveo je Venger.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bebel
Tuesday, 27.12.2016
18:36

Uvijek je dobro kad se pobijedi, ali Arsenal očito prolazi kroz krizu igre i realizacije. Jučer se nije moglo prigovoriti igračima da se ne bore, ali igra Arsenala je isuviše predvidiva. Igra stvara prilike, a Arsenal je jučer stvorio premalo šansi. Ne mogu dočekati da se vrati Casorla. S njim to sve izgleda puno bolje.

avatar
gunner11
Tuesday, 27.12.2016
18:09

Greske u odbrani ? Nije ni bilo tesko kad se West Brom branio sa svih 11 igraca na svojoj polovini ,bukvalno je Rondon igrao vise zadnjeg veznog nego napadaca .