Venger pred Monako o emotivnom šoku

Autor: Beta Beta
utorak 24.02.2015.
13:50
Izvor: Beta

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da njegovi fudbaleri ne smeju da potcene Monako u predstojećoj utakmici u Ligi šampiona.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala sutra od 20.45 na svom terenu igraju protiv Monaka, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

Arsenal je u prethodne četiri sezone u osmini finala završavao takmičenje u Ligi šampiona, u dva navrata izgubio je od Bajerna iz Minhena, a gubio je i od Milana i Barselone.

"Poslednjih godina imali smo težak žreb u osmini finala. Sada su šanse 50:50. Znamo da je Monako jak u dobrani, pošto tokom grupne faze nisu primili golove protiv jakih protivnika. Biće nezgodno, ne smemo nikoga da potcenimo, ali moguće je da prodjemo.", rekao je Venger.

Venger je tokom karijere, od 1987. do 1994. godine bio trener Monaka, a prve sezone osvojio je titulu u francuskom prvenstvu. Francuski trener će prvi put predvoditi Arsenal protiv svog bivšeg kluba.

"Bio sam pomalo iznenadjen žrebom, pošto sam očekivao nekog 'zvučnijeg' protivnika. To je i jedna od čudnih slučajnosti u životu, pošto sam poslednjih 25 godina proveo u ta dva kluba. Neobično je igrati protiv njih u Ligi šampiona. To je za mene bio mali emotivni šok.", rekao je Venger.

Arsenal je u subotu pobedio Kristal Palas sa 2:1 i u utakmicu ulazi sa tri uzastopne pobede koje su mu donele treće mesto na tabeli, a Monako je pobedio Nicu sa 1:0 i popeo se na četvrto mesto.

U timu Arsenala neizvestan je nastup Aleksa Okslejd Čembrlena zbog problema sa preponom, kao i Arona Remzija, zbog povrede tetive.

Osim Real Madrida, Arsenal je jedini klub koji je svake godine igrao u nokaut-fazi Lige šampiona, otkako je uveden novi format, u sezoni 2003/2004.

Trener Monaka Leonardo Žardim ima problema sa sastavom zbog povreda igrača. Zbog povrede butnog mišića neizvestan je nastup Lajvina Kurzave, dok Rikardo Karvaljo ima problema sa povredom lista, a Andrea Radji sa povredom kolena.

Utakmicu će propustiti i kapiten Žeremi Tulalan zbog suspenzije, a napadač Lasina Traore zbog operacije desne noge, zbog koje će pauzirati od šest do osam nedelja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 24.02.2015
17:31

Konacno smo izbjegli Barcu i Bayern , moramo ovo iskoristiti ! COYG

avatar
Ajde?
Tuesday, 24.02.2015
17:53

Iskoristiti do naredne runde.

avatar
Alex#10
Wednesday, 25.02.2015
01:08

Zasto da ne. Posle da se ukrstimo sa parom Porto-Bazel (citaj Porto) i Arsenal moze lagano u polufinale.

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Tuesday, 24.02.2015
19:14

Polako,prvo da prodjemo Monako,pa cemo vidjeti,mozda bi imali srece sa zrijebom i u 1/4 finala.