Venger na primeru "Di Marija" - Zašto treba ukinuti radnu dozvolu?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 23.01.2015.
10:25
Izvor: Sportske.net

Menadžer Arsenala, Arsen Venger, rekao je da radne dozvole u Engleskoj treba ukinuti, a naveo je veoma dobar razlog zašto bi to trebalo da bude tako.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Kao i u svakoj ligi na svetu, tako i u Premijer ligi, dosta je priče oko stranih igrača i razvoja mladih u toj zemlji.

Pravilo po kome strani igrači koji nisu državljani EU moraju da dobiju radnu dozvolu da bi igrali u Engleskoj je jedan od instrumenata za razvoj mladih igrača u toj zemlji, ali Arsen Venger ne misli tako.

On misli da je ovo pravilo štetno za igrače iz Engleske, jer bi se talenti u toj zemlji bolje razvili ukoliko bi imali više talenata oko sebe, makar oni bili i iz inostranih zemalja.

Razlog zašto je govorio o ovome jeste eventualni transfer Gabrijela Pauliste, fubdalera Viljareala koji je već istakao da je Venger zainteresovan za njega, ali koji zbog toga što nema niti jednu utakmicu za reprezentaciju Brazila teško može dobiti radnu dozvolu.

Venger je naveo i dobar primer zašto bi ovo trebalo ukinuti.

"Našli smo Di Mariju kada je imao samo 17 godina. Hteli smo ga kod nas, ali je on otišao u Portugal, nakon toga u Španiju. Zašto? Zato što nije mogao da dobije radnu dozvolu ovde. To znači da ga možete dovesti ovde samo kada vredi velike svote novca.", rekao je Venger.

"Postoje dva načina da napravite najbolje na svetu. Da zatvorite vrata svim strancima i da igrate samo sa igračima iz Engleske. Šta će se onda desiti? To će ubiti atraktivnost Premijer lige i to nije najbolji način da razvijete svoje igrače.

Ali, ako stavite mlade igrače pokraj najboljih na svetu, onda oni imaju više šanse da napreduju. Ako ih stavite pored prosečnih igrača onda će i oni imati više šanse da budu prosečni igrači.

Isto kao i u školi sa našom decom. Ako ih stavite u bolji razred onda će biti bolji
.", naveo je Venger.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Nistelroj
Friday, 23.01.2015
11:35

U pravu je Profesor, ko zna koliko je igraca njemu i Fergusonu iskliznulo iz ruku zbog ovoga. Podrska za Vengu!