Venger: "Evropi fali 'uličnih' napadača!"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 01.11.2014.
09:42
Izvor: Sportske.net

Menadžer Arsenala, Arsen Venger, istakao je da danas Evropa dosta zaostaje za Južnom Amerikom kada su kvalitetni napadači u pitanju.

Beta/AP Photo/PA,  David Davies
Beta/AP Photo/PA, David Davies

Povezane vesti

Menadžer Arsenala je itekako poznat po svojim izjavama koje su protiv modernog fudbala, čak je to i razlog zašto uživa popularnost kod pojedinih ljubitelja fudbala.

Arsen Venger je iskoristio slobodno vreme da popriča sa novinarima o kvalitetu napadača u Evropi i o razlici ovih napadača sa napadačima u Južnoj Americi.

On je istakao da su današnji napadači iz Evrope dosta "mekani" u odnosu na one iz Južne Amerike, a da je to posledica drugačijeg rada na treninzima, kao i nedostatka "uličnog fudbala".

"Možda je to zato što je ulični fudbal u Evropi skoro nestao. Ako se vratite nazad 30-40 godina u Englesku, uverićete se u to.", rekao je Venger.

"Recimo, u Južnoj Americi kada imate 10 godina želite da igrate sa onima koji imaju 15. Onda morate da se dokažete da ste dobri, da pokušavate svašta i da dođete do nemogućih lopti. Tako je nekad bilo i u Evropi.", istakao je on.

Kao najbolji primer ovakve vrste napadača, Venger je naveo svog igrača, Aleksisa Sančeza.

"Podsetio me je na prve igrače koje sam imao u timu kao što su Li Dikson, Stivi Bould, Toni Adams, Najdžel Vinterburn, Martin Kion. To su momci koji su bili spremni da "kidaju".", zaljučio je Arsen Venger.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke