Vels debitovao pobedom na EP

Autor: Boban Filipović
subota 11.06.2016.
19:55
Izvor: Sportske.net

Prvi meč grupe B na Evropskom prvenstvu u Francuskoj završen je trijumfom 'Zmajeva' nad Slovačkom rezultatom 2:1 (1:0).

BETA/AP Photo/Petros Karadjias
BETA/AP Photo/Petros Karadjias

Povezane vesti

Slovaci su prvi opasnno zapretili preko Mareka Hamšika nakon samo tri minuta igre, ali je Vels poveo sedam minuta kasnije.

Garet Bejl je zatresao mrežu Kozačika iz slobodnog udarca, ali gol ide na dušu slovačkog golmana koji je reagovao kao amater.

Većih uzbuđenja nije bilo do 32. minuta kada je Martin Škrtel zavukao lakat Džonatanu Vilijamsu u svom šesnaestercu, ali su sudije ostale neme. Stiče se utisak da je Vels oštećen u ovoj situaciji.

Na odmor se otišlo pri minimalnim vođstvom Velšana, ali u nastavku Slovaci deluju dosta ozbiljnije.

Najpre je Robert Mak propustio dobru priliku da poravna rezultat na asistenciju Vajsa kada je tukao preko gola, ali izjednačenje je ipak usledilo pet-šest minuta kasnije.

Pre toga, Kozačik je lepom paradom skinuo pokušaj Bejla glavom, bila je to jedna od retkih ofanzivnih akcija 'Zmajeva' u ranoj fazi drugog dela igre, tekla je po desnom boku, Džo Alen je centrirao ka prvoj zvezdi Velšana.

Na isteku sata igre Ondrej Duda je ušao u igru umesto Hrosovskog i nakon samo 52 sekunde na terenu postigao izjednačujući gol na asistenciju Maka, koji je odlično probio po desnom krilu.



Slovaci su bili bolji tim na terenu u prvoj polovini drugog poluvremena, ali potom Vels uspostavlja ravnotežu. Vrlo lako su 'Zmajevi' mogli da ponovo da povedu u 71. ali je Ramzi loše tukao glavom i poslao loptu preko gola.

Ipak, desetak minuta kasnije rezervista Hal Robson-Kanu nekako uspeva da pronađe put do mreže pošto mu je Ramzi doneo loptu u šesnaesterac. Škrtel je neposredno pre gola ispao kao iz voza i njemu ide na dušu ovaj  pogodak, koji je ispostaviće se, rešio pitanje pobednika.

 

Mogao je Adam Njemec pet minuta kasnije da donese novo poravnanje, ali njegov udarac zaustavlja stativa.

U samom finišu je Vels bio bliži trećem golu no Slovaci izjednačenju, ali se rezultat nije menjao do kraja, ostalo je 2:1. Istorijska pobeda na 'Zmajeve' na debiju na kontinentalnoj smori najboljih.

Zanimljivo, Vels je prva reprezentacija sa britanskog ostvrva koja je uspela da slavi na prvoj utakmici na Evropskim prvenstvima.


Druga utakmica u okviru grupe B igra se večeras na marseljskom 'Velodromu', a sastaju se Engleska i Rusija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
<<<erez la cabeza>>>
Saturday, 11.06.2016
22:54

bravo welsani ... sada makar x protiv umisljenih pirgavaca

avatar
zagar37
Saturday, 11.06.2016
20:04

Ovo sto su igrali Slovaci nije fudbal,vec ragbi!

avatar
Ole Gunar Solšer
Saturday, 11.06.2016
20:04

Zasluzeno bolji je bio Vels, i Slovacka se dobro pokazala imali su svoje sanse. Bejl je sjajno odigrao, Remzi je nekako cudan s tom bojom kose.

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 11.06.2016
20:03
avatar
Madridista till I die
Sunday, 12.06.2016
03:23

Tako je legendo.

avatar
Berbatov9
Saturday, 11.06.2016
20:00

Odlicna utakmica Velsana. I dalje mislim da ce Rusija biti posljednja u ovoj grupi jer mi se cini da Slovacka igra bolji fudbal od njih, a tesko da ce se naigrati protiv Velsa. Bejl je u fenomenalnoj formi, a posebno mu prija to sto ima prostora i moze da pokaze kakav je igrac.

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 11.06.2016
20:00

Kad se setim da smo istu ovu postavu rasturili pre 2 godine... Sad bi oni nas lagano. Ne vredi, ne moze bez igraca kao sto su Bejl i Remzi, dok to ne budemo imali sve ce to da bude prazna prica...

avatar
Marko Petrovic
Saturday, 11.06.2016
20:28

Ili je trener glavni faktor? Jer kao što si pomenuo, isti tim Velsa sa drugim trenerom igra za klasu bolje.

avatar
<<<erez la cabeza>>>
Saturday, 11.06.2016
22:53

trener je isti ... jer njihov trener je tu jos od 2012

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 11.06.2016
19:57

bravo vels bravo bejl...ajde jos da razbijete smesnu i propalu rusiju i prolazite dalje....bejl nastavlja sa neverovatnim igrama u reprezentaciji