"Vazin" vikend, Mangalin košmar, derbiji bez odluke,

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 29.09.2014.
09:42
Izvor: Sportske.net

Runi je slavio deceniju u Junajtedovom dresu, video crveno pred očima, ali se i približio vrhu večne liste strelaca. U derbijima Liverpula i severnog Londona zadovoljniji su gosti. Mangala plaćen 40 miliona, ostrvo se čudi, hoće li Pelegrini rehabilitivat

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Centralna figura engleskog vikenda bio je Vejn Runi. Videli smo ono najbolje i najgore od njega, temperament koji ga je možda sprečio da postigne i veće stvari, ali i pobedu Junajteda, koji je patio protiv Vest Hema i ipak pobedio.

Runi je sada na večnoj listi strelaca Premijer lige preskočio Tijeri Anrija, postigao je 176 golova, ispred njega su dvojica, Endi Kol sa 187, i Alan Širer sa neverovatnih 260 golova u engleskoj eliti.

Za deset godina u Junajtedu Runi je u PL postigao 161 gol, ostatak od 15 je dao igrajući za svoj Everton. Prvenac je, stariji se sećaju, onaj iz 2002. remek delo protiv Arsenala na "Gudisonu", kada nas je naterao da mu zapamtimo ime.

U subotu smo videli dva velika derbija, onaj na "Mersisajdu" je završen sa gorkim ukusom u ustima igrača Liverpula, vodili su do samog finiša, a onda im je pobeda iscurila kroz prste. To je novi neuspeh za Redse koji su daleko od prošlogodišnjih pozicija i potrebno im je vreme koje nemaju, da uigraju nove fudbalere.

Već se diže povika na Balotelija koji promašuje, a većina veruje da bi povratak Staridža mogao da okrene sudbinu Rodžersove ekipe. Da li to znači da će Italijan na klupu, videćemo kada se povređeni napadač engleske reprezentacije oporavi.

U severnom Londonu, takođe remi, 1:1, Venger je platio ceh derbija novim povredama. Sada ne može da računa Ramzija i Vilšera za meč Lige šampiona protiv Galatasaraja. Arsenal je spasavao bod u derbiju, Oks Čembrlen je za par desetina minuta na terenu učinio više nego skupo plaćeni napadači, a i pored toga što je neporažen, Venger ne može da bude zadovoljan sezonom.

Čelsi gura po planu, Dijego Košta zbija šale, kako su otkrili saigrači po svlačionici, ali i daje golove. I ostala dva Brazilca, Oskar i Vilijan su se opisali pa je Murinjo očitao lekciju Vili, koja će, kako smo i pretpostavljali nakon dobrog starta potonuti, tim pre što ima problema sa povredama.

"Plavci" i dalje deluju kao siguran tip za titulu, imaju tri boda više od Sautemptona koji blista velikim delom zahvaljujući i fantastičnom Dušanu Tadiću. Ali, "Sveci" nisu konkurent za titulu, Siti jeste.

"Građani" su uz sve kikseve Mangale uspeli da donesu pobedu iz Hala i da ostanu na -5 u odnosu na Čelsi. Nije naravno ništa gotovo, ali Siti ne uliva poverenje. Pelegrini je uzeo u zaštitu Francuza koji je stigao za 40 miliona evra iz Porta, ali se priča da će ga ipak staviti na klupu. Ostaje da se nadamo da bi šansu mogao da dobije zaboravljeni Nastasić.

Iskreno, ako Mangala vredi 40 miliona, naš reprezentativac nema cenu. Hart je bio "zaleđen" za vikend, ali će se engleski reprezentativac vratiti na gol protiv Rome sutra uveče.

Nastasić nije registrovan za Ligu Šampiona, pa ako Čileanac skloni Mangali, u tim se vraća Demikelis...

Kolo večeras zatvaraju Stouk i Njukasl, narednog vikenda na programu je derbi između Čelsija i Arsenala, Everton gostuje na "Old Traford", a Vilu čekaju nova iskušenja stiže im Siti...Liverpul će imati priliku da nekoga i pobedi, mada VBA nije za potcenjivanje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke