"Vaška" osvojio prvenstvo, tukao novinara i sada je bivši selektor!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 29.07.2015.
11:43
Izvor: Sportske.net

Čak i za Meksiko, ovo je previše...

BETA/AP Photo/Michael Perez
BETA/AP Photo/Michael Perez

Povezane vesti

Migel Herera nije više selektor Meksika.

Posle osvojenog kontinentalnog prvenstva, odnosnop "Gold kupa", on je smenjen samo dva dana nakon trijumfa.

Razlog?

"Vaška" kako su ga zvali tokom igračke karijere je udario novinara Kristijana Martinolija na aerodromu u Filadelfiji prilikom povratka iz SAD.

Meksiko je u finalu savladao Jamajku, okitio se titulom šampiona, ali je tokom prvenstva bilo mnogo kritika na igru. Do finala su stigli posle kontroverznih sudijskih odluka, pa ni titula nije umirila kritičare.

Herera se izvinio za napad na novinara koga je pesnicom udario u vrat, ali nije pomoglo, predsednik saveza De Marija je bio neumoljiv, ono što je selektor učinio je nespojivo sa etičkim kodom meksičkog fudbala.

Ipak, šta je pravi razlog?

Meksička klupa je prava giljotina, imali su 10 selektora za 9 godina, Herera je od 2013. bio na klupi, "El Tri" su delovali sjajno na Mondijalu, bili su verovatno i žrtva sudijske nepravde protiv Holanđana. Zbog svog stila vođenja ekipe, neverovatnih izraza lica, meksički selektor je postao planetarno poznat.

Ali, u poslednje vreme Meksiko je igrao loše, na Kopa Amerika su vodili rezerviste i ispali u prvom kolu, kako rekosmo igra na Gold Kupu je izazvala dosta negativnih komentara.

U stvari, može se reći da je savez čekao "Vašku" da napravi grešku kako bi ga smenio. Zamerio im se kada je pružao političku podršku stranci zelenih, ali i nekim komentarima na račun ljudi iz saveza.

U svakom slučaju Meksiko traži novog selektora, u septembru igraju prijateljski meč, pa će do tada verovatno biti i poznat novi čovek za užarenu klupu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke