Vardar eliminisan, prokokcana velika šansa u Danskoj

Autor: Boban Filipović
sreda 02.08.2017.
22:07
Izvor: Sportske.net

Iako je imao odličan rezultat protiv povremenog učesnika grupne faze Lige šampiona, najveći maćedonski klub nije uspeo da se plasira u plej-of...

BETA/AP Photo/Boris Grdanoski
BETA/AP Photo/Boris Grdanoski

Povezane vesti

Vardar je otputovao u Kopenhagen da brani 1:0 iz Skoplja i nije uspeo u tome, iako je pri rezultatu koji ga vodi dalje imao igrača više.

Danci su anulirali zaostatak iz Maćedonije već u drugom minutu kada je Gregus postigao vodeći gol, ali gosti su imali odgovor - Nikolov je u 19. minutu poravnao na 1:1.

Međutim, sedam minuta kansije Kopenhagen ponovo vodi zahvaljujući autogolu Barsegjana, a do odlaska na veliki odmor promene rezultata nije bilo, 2:1 je pisalo na semaforu, što je rezultat koji je Vardar vodio u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

U 71. minutu strelac prvog gola na utakmici, Gregus, moravo je napolje zbog dva žuta kartona, a Vardar sa igračem više nije uspeo da sačuva rezultat koji ga vodi dalje.

Santander je u 75. minutu pogodio za 3:1, a dva minuta pre kraja rezervista Sotiru, koji je ušao na teren pet minuta ranije umesto repretentativca Srbije Andrije Pavlovića, sa 'kreča' postavlja konačnih 4:1.

Dodajmo da je poslednjih 15-ak minuta u igri proveo i brat Nemanje Matića, Uroš. Može se konstatovati da je bio taličan za Kopenhagen.

Nešto ranije, plasman u plej-of obezvbedio je i vicešampion Turske Istanbul Bašakšehir. Posle "ludih" 3:3 u Brižu prošle nedelje, Turci su na Bosforsu savladali Belgijance sa 2:0 golovima Adebajora i Višće i sasvim zasluženo idu dalje.

U četvrto kolo će i Steaua iz Bukurešta, koja je pokorila Plzenj. Bilo je 1:4, Rumuni su se razgoropadili u finišu, postigli su tri gola u poslednjih dvadeset minuta i u velikom stilu eliminisali vicešampiona Češke.

Balasa je doveo rumunsku Zvezdu u vođstvo u 27. minutu, Krmenčik je izjednačio u 64-om na 1:1 i to je bio rezultat koji vodi Viktoriju dalje, s obzirom da je u Bukureštu pre osam dana bilo 2:2, ali onda je usledio fijasko Čeha.

Tešeira je u 71. minutu utakmice vratio vođstvo vicešampionu Ruminije na asitenciju Tanasea, pet minuta kasnije pogađa i Tanase na asistnciju Alibeka, a 'tačku na I' stavlja Alibek sa penala u 79. minutu.





 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša MKD
Thursday, 03.08.2017
10:42

Ja sam iz Makedonije i znam da Vardar igra tamo. Ako mislite na neki drugi Vardar iz MAĆEDONIJE onda je to druga stvar...

avatar
Wednesday, 02.08.2017
23:16
avatar
Wednesday, 02.08.2017
23:16

Koja je fora s tim maćedonski? Ne bi da se zamerate Grcima?

avatar
Al(a)din
Wednesday, 02.08.2017
22:50

Velika steta za Vardar, veceras zu zaista igrali lose, jos su imali igraca vise i primili 2 gola