Vanja otkrio zašto je odabrao Torino i ko mu je idol

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.04.2017.
12:59
Izvor: Sportske.net

Srpski golman Vanja Milinković-Savić priključio se u ponedeljak treninzima Torina, a danas je za italijanske medije govorio o tome zašto je odabrao "Granatu" i ko mu je bio idol.

torinofc.it
torinofc.it

Povezane vesti

Kolonija srpskih internacionalaca koji nastupaju u Italiji postala je brojnija za još jednog člana, pošto se Vanja Milinković-Savić u ponedeljak priključio ekipi Torina.

Srpski golman zimus je dogovorio saradnju sa "Granatom" a treninzima se priključio nešto ranije zbog činjenice da u Lehiji nisu ispoštovali dogovor sa Torinom.

"Miha je bio ključan faktor za realizaciju transfera. Imao sam mnogo ponuda tokom prethodnih meseci ali sam se odlučio za Torino zbog njega, kao i zbog svojih zemljaka Ljajića i Lukića" rekao je Milinković-Savić.

Mladi reprezentativac Srbije do kraja sezone neće moći da nastupa za Torino ali je projektovano da nasledi Džoa Harta koji će napustiti klub kada mu istekne pozajmica.

"Hart je dokazao svoj kvalitet i navijači Torina su se brzo upoznali sa njegovim fantastičnim partijama. To je i moj cilj, nadam se da ću ispuniti očekivanja" dodao je Vanja.

Upitan da prokomentariše ko mu je bio golmanski idol Milinković-Savić je imao zanimljiv odgovor.

"Nastupao je za Torino ali mnogo duže se zadržao u Milanu... U pitanju je Kristijan Abijati. Divim mu se jer je bio totalni 'ludak'! Zdrava vrsta ludila pred golom, a to je ono što krasi najbolje golmane" istakao je Milinković-Savić.

Nije mladi golman propustio priliku ni da se osvrne na svoju epizodu u Mančester Junajtedu i činjenicu da mu je to iskustvo promenilo gledišta na život i karijeru.

"U Junajtedu sam sagoreo, ali to mi je pomoglo da promenim stav i shvatanja, filozofiju života. Sada ulazim na zadnja vrata a izlazim na glavna. Naučio sam da se stepenice u karijeri ne smeju preskakati i to je najvažnija lekcija" zaključio je golman Torina.

Vanja Milinković-Savić potpisao je zimus ugovor do juna 2020. godine, a Torino ga je platio oko 2.500.000 evra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ljutica1
Tuesday, 11.04.2017
15:55

Ako ti ga ''zakove''brat

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Tuesday, 11.04.2017
13:05

Dobar izbor:-D Da budes i -samo- pola Abijatija, uspeces u karijeri...