Van Galu odmah titula - Junajted bolji od Liverpula

Autor: Đorđe Đokić
utorak 05.08.2014.
03:58
Izvor: Sportske.net

Liverpul bolji u prvom, Junajted u drugom poluvremenu. Van Gal kao da je primenio Fergusonov fen pa su Đavoli preokrenuli meč i stigli do konačnih 3:1 i titule u predsezoni. Iako trofej ne znači puno, na Old Trafordu duvaju drugi vetrovi.

Beta/AP Photo/J Pat Carter
Beta/AP Photo/J Pat Carter

Povezane vesti

Već u 5. minutu Junajted je imao sjajnu priliku. Jang je odlično centrirao, Čičarito je bio u idealnoj, svojoj, poziciji, ali je loše zahvatio loptu, a Mata je bio prespor da ispravi propušteno.

Samo par minuta kasnije Henderson se revanširao Ernandezu. Džerard je centrirao, Čičarito je loše reagovao u šesnaestercu Junajteda, ali Hendersonu igra glavom nije jača strana pa je prilika otišla u nepovrat. Akcije je prethodila povreda Valensije, kog je zamenio Luk Šo.

Nekoliko grešaka Junajteda u dodavanju donelo je prednost Liverpulu. Sterling je ušao u šesnaesterac, Džons je uklizao, čini se prvo stigao do lopte, ali zatim pokupio i Sterlinga i sudija je pokazao na penal. Siguran sa bele tačke Stiven Džerard za 1:0 za Liverpul

Do kraja poluvremena bilo je prilika na obe strane, ali je i pored terenske inicijative Junajteda, opasniji pred golom bio Liverpul. Presing na poslednjoj liniji Junajteda urodio je plodom, trojka Evans-Smoling-Džons je imala mnogo problema da loptu preda veznom redu koji je pri tome delovao nesigurno.

Drugo poluvreme je počelo slično. Liverpulov presing je dao rezultate brzo, Džerard je presekao jednu loptu, odlično uposlio Lamberta koji je traljavo šutirao.

Nakon toga Junajted uspeva da uspostavi inicijativu na sredini terena, ali i dalje ima problema pre svega zbog odlične i veoma brze tranzicije Liverpula preko Kutinja i Sterlinga koji su jednostvano prebrzi za srednji red Đavola.

Kad je delovao da je Junajted previše jalov, sledi paklenih nekoliko minuta. Prvo sjajan centaršut Čičarita u mrežu sprovodi Runi za izjednačenje, a samo par minuta kasnije dobru loptu Šoa, Mata (uz pomoć odbrambenog igrača Liverpula) sprovodi u mrežu za 2:1 za Junajted.

Nedugo zatim Junajted dolazi i do trećeg gola, koji je opravdano poništen. Pogledajte ovde zbog čega.

U poslednjih pola sata igre nije bilo mnogo uzbuđenja. Junajted je imao jednu dobru priliku preko Kagave i Runija, ali je Kagavin završni pas mogao biti bolji. Na drugoj strani ispred Ibea dobro je reagovao Smoling. U ovom delu igre bilo je i dosta izmena, pa ni ne treba da čudi što je tempo pao.

Junajted je kontrolisao sredinu terena do kraja meča, da bi u samom finišu uspeo ipak da stigne i do trećeg gola preko Lingarda. Najbolji igrač Junajteda u prošloj predsezoni uspeo je da se upiše u strelce i ovog leta i to protiv Liverpula lepim šutem sa ivice šesnaesterca nakon lepe akcije Kleverlija i Janga.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Vejn Runi, koji je nosio kapitensku traku na finalnom meču.










Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke